Nogomet

Brodosplit se vratio na vrh

Ivan Dominik • subota, 10.03.2012.
Brodosplit se vratio na vrh
Foto: Davor Sajko

Najzanimljivije utakmice 14. kola 1.HMNL odigrane su u istome danu. U petak navečer su dvije vodeće momčadi igrale protiv vrlo dobrih klubova lige, Brodosplit je imao nešto lakši posao jer je dočekao OVB Allfinanz, dok je Vrgorac morao na teško gostovanje kod Solina. Treća se utakmica igrala u Osijeku gdje je domaći prvoligaš dočekao juniorsku ekipu zagrebačke Uspinjače. U sva su tri dvoboja lake pobjede odnijeli domaćini pa se na vrh ljestvice ponovno vratio Brodosplit, dok su se još neke promjene dogodile na samoj tablici...

Odigrane su prve tri utakmice 14. kola najvišeg razreda hrvatskog futsala u kojem su gledatelji diljem Lijepe naše mogli uživati u lijepom futsalu i mnoštvu atraktivnih poteza. Osim toga, neke se utakmice bile od velike važnosti za ljestvicu lige, a konačni poredak nakon ovog kola bit će poznat nakon subotnjeg zatvaranja istog.

Brodosplit – OVB Allfinanz

Do prošlog kola vodeća momčad prvenstva, ekipa Brodosplita, je kod kuće dočekala zagrebačku momčad pod vodstvom Marinka Mavrovića, OVB Allfinanz. Bio je to i susret dvojice kolega s klupe reprezentacije jer je trener Splićana ujedno i hrvatski izbornik Mato Stanković. Utakmica je bila efikasna i zanimljiva, ali je bez veće napetosti otišla na stranu domaćina, koji su s nova tri boda ponovno zasjeli na vrh lige.

Laku pobjedu Splitovaca osigurali su hrvatski reprezentativci, premda su u samoj utakmici poveli Financijeri kada je u šestoj minuti mrežu Josipa Bilandžića načeo Ivan Bašić Reprezentativni vratar Ivo Jukić odgledao je utakmicu svoje ekipe s tribine jer je već neko vrijeme ozlijeđen, dok je Stanković također bio na tribini zbog priprema za skorašnju operaciju.

U 12. minuti je domaćin došao do izjednačenja kada je mrežu gostiju zatresao Franco Jelovčić na odličnu asistenciju petom Tihomira Novaka. Šok za domaće bila je ozljeda kapetana Ivice Osibova, koji je morao napustiti susret, no to nije previše omelo igrača utakmice Darija Marinovića koji je sa svoja dva zgoditka u dvije minute riješio utakmicu. Do kraja su mrežu OVB-a napunili još Branko Laura i Ivan Radan. Splićani su ponovno vodeća momčad lige, dok se klub iz metropole nalazi na sedmoj poziciji prvenstva.

Solin Staro Češko – Vrgorac GTP

Vrgorčani se nisu dugo zadržali na prvom mjestu lige jer su tu poziciju svojim gostujućim porazom od Solina prepustili Splitu. Solin, koji je u svojoj Bilankuši gotovo nepobjediv, pobijedio je lakše od očekivanog svog suparnika s visokih 5:1 te je stoga napredovao i na ljestvici. Indisponirani momci Mirka Vrcana nisu imali šanse u ovom dvoboju.

Domaći su poveli s 2:0 golovima kapetana Saše Subotića, a s tim se rezultatom otišlo i na odmor. Četiri minute nakon početka drugog dijela prednost je smanjio Denis Mijatović zabivši svoj treći gol u dvije utakmice na strani Vrgorca. Goran Smoljo je povisio na 3:1, a potom hattrick upotpunjuje igrač utakmice, Subotić, zabivši za nedostižnih 4:1. ''Točku na i'' stavlja također fenomenalni Subotić svojim četvrtim golom na ogledu te time svojoj momčadi osigurava nova tri boda i što je još važnije, treće mjesto u ligi na kojem je Solin pretekao Kijevo Knauf.

Osijek V.B.K. – Uspinjača

U najmanje atraktivnom dvoboju 14. kola sastale su se momčadi iz Slavonije i Zagreba. U Osijeku su domaćini kao izraziti favoriti dočekali Uspinjaču, koja je došla u goste tada deseto plasiranoj ekipi prvenstva bez trenera i sa samo deset igrača. Budući da je zagrebačka ekipa došla s juniorskom ekipom jer su seniori još uvije u štrajku, Osijek ih je lako nadigrao i slavio s glatkih 4:0.

Pred svojih 200 navijača su za Osječane zabijali Stipanović, Duvančić i Horvat u prvom dijelu, odnosno u prvih 11 minuta ogleda. U drugom poluvremenu je posao završio kasnije proglašeni igrač susreta, Gordan Duvančić, svojim drugim golom na utakmici. Stoga su domaći napredovali na deveto mjesto lige gdje se i sada nalaze, dok Zagrepčani sve više tonu i sada su peta momčad prvenstvene ljestvice.

1. HMNL, petak, 9.3.2012.:
Split Brodosplit inženjering – OVB Allfinanz 5:1 (3:1)
Solin Staro Češko - Vrgorac GTP 5:1 (2:0)
Osijek V.B.K. – Uspinjača 4:0 (3:0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!