Rukomet

Špiler: "Potrebna nam je puna Arena"

Zvonka Keliš • nedjelja, 11.03.2012.
Špiler: "Potrebna nam je puna Arena"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Zagreba pred varaždinskom su publikom odigrali novi susret Regionalne lige koji im je doveo ni više ni manje nego protivnika u osmini finala Lige prvaka, momčad makedonskog Metalurga. Zagrebov David Špiler nije se htio opterećivati činjenicom kako je momčad Line Červara stigla bez svoje prve postave ni time što ona skriva. Ono što je, pak, naglasio jest kako se nada što većoj i glasnijoj podršci s tribina zagrebačke Arene u uzvratnom susretu koji slijedi za svega dva tjedna.

Momčad CO Zagreba u Varaždinu se nije suprotstavila prvoj postavi Metalurga, ona je, naime, ostala u Skoplju budući da točno sedmorica igrača Line Červara muku muči s ozljedama: "Bilo je za očekivati da neće doći u punom sastavu, naime, već su ranije najavljivali da možda neće uopće doći, no raspored je na kraju bio takav da su jednostavno morali stići na gostovanje u Varaždin", izjavio je nakon susreta Zagrebov David Špiler.

"Ne znam zašto oni nešto skrivaju ni što je to, no neka im bude, to je njihova taktika. Sve u svemu, utakmica u nedjelju u Skoplju bit će sasvim drugačija od ove današnje", kazao je Špiler.

"Nešto sigurno skrivaju, no to je njihov problem, mi se s time ne smijemo opterećivati. Važno je da je prva pobjeda tu te sada idemo po još dvije", dodao je Špiler.

Budući da smatra da njihov današnji protivnik nešto skriva, pitanje je sprema li i Zagreb neko iznenađenje za preostala dva susreta s Makedoncima: "Ne spremamo ništa novo, jednostavno moramo ići po pobjede. Iza nas je mnogo utakmica, možda ćemo se samo malo drugačije taktički spremiti za Metalurg nego što smo to činili za ostale protivnike, no svi znamo sve jedni o drugima", kazao je Špiler.

Makedonsko rukometno ludilo nakon uspjeha njihove reprezentacije na Europskom prvenstvu vlada i dalje, a to dokazuje i već sada rasprodana dvorana za nedjeljni susret u Skoplju: "Napokon nas čeka puna dvorana. Danas je došlo mnogo ljudi, no svejedno je publika bila tiha. Tamo će svakako biti drugačija atmosfera, bit će mnogo vikanja, a iako se nećemo ništa čuti bit će nam lakše igrati u takvom ozračju. Najteže je igrati pred "praznom" dvoranom ili bolje rečeno, tihom dvoranom."

Dvoboj osmine finala Lige prvaka svakako nije mala stvar, stoga je Zagrebašima neophodna glasna potpora i s domaćih tribina u samoj uzvratnoj utakmici: "Nadam se da će tjedan dana kasnije u Areni biti puna i glasna dvorana jer je to ono što nam je prijeko potrebno budući da svi misle da su Makedonci lagana ekipa koju nije teško svladati. No, to nije tako, a vidjeli smo to i danas kada su u Varaždin stigli sa svojom drugom postavom, a ipak su nas namučili. Do 50. minute susret je bio neriješen tako da je sigurno da nas sada očekuju dvije još teže utakmice", zaključio je Špiler.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 23:14
    šebetić vanserijski talent, zagreb će u njemu za 2 godine imat jednog od najboljih desnih vanjskih na svijetu. naravno ak se nastavi ovak razvijat
    Obrisan korisnik
  • snoopy11.03.2012. u 22:03
    trebaju doći u Osijek igrati jednu utakmicu
    snoopy
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 22:02
    Bio sam danas na tekmi i ovaj Luka Šebetić je najbolji naš desni vanjski, a ima kolko godina? Konačno neki pucač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 22:02
    lino je stari lisac neće zagreb samo tako to proći..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 21:45
    u areni možemo nadoknadit i -10 zato se uopće ne brinem za prolaz zagreba jer će u skoplju bit tvrda utakmica na remi a u zagrebu onda lagana pobjeda
    Obrisan korisnik