Nogomet

Prandelli: "Hrvatska igra moderan nogomet"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 12.03.2012.
Prandelli: "Hrvatska igra moderan nogomet"
Foto: Dejan Popek

U prvom krugu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini Hrvatska će snage odmjeriti s Italijom, reprezentacijom pod vodstvom Cesarea Prandellija. Talijanski izbornik osvrnuo se na sve protivnike u grupi, prokomentiravši pritom momčad Hrvatske biranim riječima, a skupine C se dotaknuo i Vicente del Bosque.

Početkom lipnja 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini krenut će smotra na kojoj će se najbolje europske reprezentacije boriti za naslov. U skupinu C prvog kruga ždrijeb je svrstao Hrvatsku s Irskom, Italijom i Španjolskom, a na izglede za prolazak momčadi iz te grupe u četvrtfinale osvrnuli su se neki od stratega reprezentacija koje će stati na putu momčadi pod vodstvom Slavena Bilića.

Na Hrvatsku se tako osvrnuo talijanski izbornik Cesare Prandelli i to sljedećim riječima: "Hrvatska je vrlo opasna. Imaju hitre špice poput Olića i Mandžukića, te vezni red predvođen Modrićem i Srnom, koji zna ekspresno prenijeti loptu iz faze obrane pred gol protivnika. To je moderan nogomet, nisu to klasični kontranapadi, stižu s nekoliko igrača u završnicu."

Talijan je svjestan kako prošli susreti ne idu u prilog njegovoj ekipi: "Često nam nije odgovarao njihov stil. Mi nikad nismo pobijedili u pet međusobnih utakmica, to moramo imati u vidu. Susret s Hrvatskom bi lako mogao biti presudan tko će među osam u Europi. Baš zato za njih moramo biti najbolje pripremljeni."

Prandelli je istaknuo i kako u susretu sa Španjolcima očekuje prednost zbog mogućnosti da njihovi glavni igrači odu do završne utakmice Lige prvaka, u pomalo i očekivano finale između dva najbolja španjolska kluba. Također, na Bilićevih izabranika se malo dotaknuo i Španjolac Vicente del Bosque, kojem su druge ekipe u prvom planu.

"Talijani su nam veća prijetnja. Ujedno, oni su za nas najveći izazov. Budući da s njima igramo prvu utakmicu, koja bi sama po sebi mogla biti nezgodna nakon duge sezone mnogih naših igrača, za Azzurre moramo imati poseban respekt", riječi su izbornika aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

Za kraj je del Bosque prokomentirao tko su glavni konkurenti u borbi za naslov: "Njemačka i Nizozemska su glavni kandidati, a i Portugal bi također mogao učiniti nešto osobito. Ujedno ne smijemo zanemariti ni mogućnost da se ponovi 2004. i da bljesne netko poput tada Grčke."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 09:03
    VIC DANA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 02:12
    Niš mi nije jasno ako mi igramo moderan nogomet i sramotimo se,možda je u modi RETRO nogomet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 01:35
    pa trolololololololololosramotite se pa normalno da priča tako kad italija nije dobila hrvatsku u 5 utakmica... mogu se samo naguzit da naši stanu iza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 23:02
    prandelli lazes!!! ti si jedan mucki provokator!!!! ovo ti je moderan nogomet malo morgen!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 22:20
    Ma Prandelli pili naopako, nemožemo mi Italiji ovakvom igraom zabit gol da igramo 7 dana, a oni u zadnjim kvalifikacijama su primili samo gol ili dva. A samo je pitanje kad će na zabit
    Obrisan korisnik