Nogomet

Ranieri: "Poraz koji zrcali našu sezonu"

Ante Dubravac • srijeda, 14.03.2012.
Ranieri: "Poraz koji zrcali našu sezonu"
Foto: EPA

Iako su vodili do druge minute sudačke nadoknade nogometaši Intera nisu uspjeli izboriti barem produžetke. Pogodak Brandaa označio je kraj njihovog europskog puta.

U tvrdoj utakmici bez puno prilika Inter je zahvaljujući spretnom Militu poveo u 75. minuti i kada se činilo da će momčad Claudija Ranierija izboriti produžetke Brandao je iskoristio pogrešku domaće obrane i odveo svoju momčad u četvrtfinale.

"Ovo nesretno ispadanje savršeno zrcali našu sezonu," izjavio je nakon susreta Ranieri i dodao: "Bili smo bolji svih 180 minuta, imali bolje prilike, ali dva gola koja smo primili u sudačkim nadoknadama koštali su nas ispadanja."

Strateg Intera svjestan je da njegova momčad nije odigrala dobro, a dodatni problem predstavljala je ozljeda Wesleyja Sneijdera zbog koje je Nizozemac morao napustiti utakmicu u 57. minuti: "Bili smo dobri u prvih 20 minuta, potom malo stali. Nismo dolazili u prilike odigravati okomite lopte na naše napadače. U drugom sam poluvremenu zatražio od Wesleyja Sneijdera da više djeluje u ulozi ofenzivnoga veznog igrača, ali se vrlo brzo ozlijedio."

Njegov kolega na klupi Marseillea Didier Deschamps nije mogao sakriti oduševljenje: "Postigli smo uistinu nešto izvanredno. Igrači su znali što im je činiti. Mogli smo bolje igrati u napadu, no Löic Remy danas nije bio raspoložen."

Unatoč tome što Inter ove sezone ne pruža igre kao nekada Deschamps ističe da su njegovi igrači izbacili veliku momčad: "Inter je i dalje velika momčad, a mi smo mali, tako da je ovo golema satisfakcija. Nakon nekih teških trenutaka u Le Championnatu, noćas je vrijeme za radost i slavlje," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!