Nogomet

Gomez: "Nikad neću biti poput Messija"

Lovro Štrbinić • srijeda, 14.03.2012.
Gomez: "Nikad neću biti poput Messija"
Foto: Davor Sajko

Bayern je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka deklasirao Basel rezultatom 7:0 i uvjerljivo prošao u četvrtfinale. Junak susreta bio je četverostruki strijelac Mario Gomez, no on je ostao miran na usporedbe s Argentincem.

Nogometašima Bayerna u utorak je bila dovoljna pobjeda od dva razlike za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. No, oni su "za svaki slučaj" zabili sedam pogodaka, sačuvali pritom svoju mrežu netaknutom i upisali najveću pobjedu ikad u knockout fazi najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

S četiri pogotka postignuta u razmaku od samo 24 minute briljirao je napadač Mario Gomez, umalo je dostigao prošlotjedni učinak Messija, s kojim ga sad uspoređuju. No, Nijemac je to prokomentirao sljedećim riječima: "Nikad neću biti poput Messija, to nikad nisam ni pokušavao. On je potpuno drugačiji igrač, doživljavam ga kao 'ultimativnog' nogometaša."

Inače, ovo je druga uvjerljiva pobjeda Bavaraca u nizu, u subotu je na Allianz Areni Hoffenheim "stradao" rezultatom 7:1. "Htjeli smo igrati kao u subotu, ali znamo da nećemo zabiti sedam pogodaka u svakoj utakmici. Večeras je bila važna igra i to je bilo dobro", zaključio je napadač za uefa.com.

"Očito se trenutno dobro zabavljamo. Velik napredak je vidljiv kroz posljednja dva, tri tjedna, a posljednja dva dvoboja igramo u skladu s našim potencijalom", riječi su drugog važnog kotačića Bayerna, Nizozemca Arjena Robbena.

Također, igru na jako visokoj razini prikazao je i Franck Ribery, igrač od kojeg se to u svakom dvoboju očekuje. "Večerašnji dvoboj bio je važan za nas igrače, kao i za klub i njegove navijače. Ukoliko budemo ovako igrali nebitno je tko će nam biti sljedeći protivnik. Bayern se ne treba nikoga bojati", samopouzdano je poručio Francuz uoči ždrijeba u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • burek198314.03.2012. u 21:13
    Oliver Bierhoff...prije Pippa
    burek1983
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 17:44
    da ti je onaj idiot škrti roben kod 7. gola dodao mogao si i ti imati 5 komada u jednoj utakmicu. Uglavnom, izvrstan napadač, ima nos za gol kao nekad inzaghi. jedan od trenutno najefikasnijih i najboljih centarfora
    Obrisan korisnik
  • špilmaher14.03.2012. u 17:22
    No shit Sherlock!
    špilmaher
  • nido14.03.2012. u 17:22
    MIA SAN MIA
    nido