Nogomet

Heynckes: "Prvo poluvrijeme savršeno"

Vedran Babić • srijeda, 14.03.2012.
Heynckes: "Prvo poluvrijeme savršeno"
Foto: EPA

Bayernov trener Jupp Heynckes teško je pronalazio riječi kojima bi opisao veličanstvenu pobjedu svoje momčadi nad Baselom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka (7:0). Na suprotnoj strani Heiko Vogel priznao je da je jedva čekao kraj utakmice, ali i da je očekivao puno više od svojih igrača...

S ukupnih 7:1 kroz dvije utakmice nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Uzvrat na Allianz Areni dočekali su s minusom od 1:0 iz prve utakmice, no pred svojim navijačima pregazili su Basel s čak 7:0 i upisali svoju najuvjerljiviju pobjedu u Ligi prvaka.

"U subotu protiv Hoffenheima pružili smo dobru izvedbu, ali ovo...Prije utakmice sam imao dojam da igrači žele proći dalje pod svaku cijenu", rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes, koji je za svoje igrače imao samo riječi hvale.

"Bili su jako koncentrirani. Utakmica je bila fantastična, od prve do zadnje minute. Posebno mi se svidjelo što smo igrali inteligentno nakon vodstva. Bili smo odmjereni, primirili smo igru i trčali s jedne na drugu stranu. Koristili smo prostor jako, jako dobro. Prvo poluvrijeme bilo je savršeno."

Njegov kolega na suprotnoj strani, Heiko Vogel, rekao je da je jedva čekao posljednji sučev zvižduk.

"Patio sam. Bezbroj puta sam pogledao na sat i zapitao se kada će više završiti. Iz ovog treba izvući neke pouke. Možda se više može naučiti iz ovakvih poraza nego iz pobjeda. To je ono što će igrači sada morati napraviti."

Vogel je dodao kako je od svojih igrača očekivao više, barem da se više bore. "Uvijek je neugodno doživjeti ovako visok poraz, no nismo napravili dovoljno da im se odupremo i to je ono što zamjeram igračima. Ako stvari ne idu tokom koji želite, barem se možete truditi i pokušavati. U tom segmentu ne bi smjelo biti nikakvih razlika između momčadi."

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!