Liga prvaka, završnica, osmina finala, 21.02.2012, 20:45 h
Napoli
Napoli 3:1 Chelsea
Chelsea

Video: Preokret Napolija za prednost u uzvratu

Dino Brumec • utorak, 21.02.2012.
Video: Preokret Napolija za prednost u uzvratu
Foto: EPA

Nakon što je Chelsea u dijelu prvog poluvremena vodio 1:0, nogometaši Napolija, predvođeni Cavanijem i Lavezzijem, na kraju su preokrenuli rezultat i pobijedili 3:1. U odličnoj utakmici talijanska se momčad bolje snašla i na kraju je ostvarila zasluženo slavlje, a treba priznati da ni Chelsea nije bio bez prilika.

Napoli – Chelsea 3:1 (2:1)

Napulj, Stadio San Paolo
Sudac: Carlos Velasco Carballo
Strijelci: Lavezzi 38', 65', Cavani 45'; Mata 27'

Napoli: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Inler, Gargano, Zuniga, Hamšik (od 82. Pandev), Cavani, Lavezzi (od 74. Džemaili)

Chelsea: Čech – Ivanović, Cahill, Luiz, Bosingwa (od 12. Cole), Ramires, Meireles (od 70. Meireles), Malouda (od 70. Lampard), Sturridge, Drogba, Mata

U utorak je ljubitelje nogometa očekivala utakmica između Napolija i Chelseaja. Prvi ogled osmine finala Lige prvaka došao je u najnezgodnije moguće vrijeme za slavne Engleze jer već četiri utakmice zaredom ne znaju za pobjedu u prvenstvu, a uz to im je za ovu utakmicu zbog ozljede nedostajao i John Terry.

Napoli je, s druge strane, u posljednje dvije utakmice Serije A zabilježio dva slavlja i tako su Talijani spremni očekivali susret s Londončanima. Potrebno je dodati i to da je momčad iz Napulja već izbacila jednu englesku momčad iz Lige prvaka, a bio je to Manchester City.

U petoj minuti Lavezzi se našao u dobroj situaciji, ali Čech je izbacio loptu ispred napadača Napolija. Pet minuta kasnije Cavani se našao oči u oči s Čechom, ali je vratar Chelseaja nogom dobro obranio, ipak prilično slab, udarac urugvajskog napadača.

U 18. minuti Malouda je uzrokovao nered u domaćem šesnaestercu, ali obrana talijanske momčadi otklonila je opasnost. Minutu kasnije Maggio se našao u dobroj situaciji na desnoj strani gostujućeg šesnaesterca, ali Čech je obranio njegov udarac.

I onda, pomalo iznenađujuće, u 27. minuti gosti su poveli kada je Mata iskoristio grešku Cannavara i lagano pogodio mrežu De Sanctisa. U narednim minutama domaćini su pokušali postići izjednačujući pogodak, ali nisu uspijevali ući u pravu šansu i engleska obrana bila je na mjestu. U 36. minuti, nakon kornera s desne strane, De Sanctis je zaplivao, a Luiz je skoro poduplao prednost engleske momčadi.

Malo potom Talijani su izjednačili. Lavezzi je u 38. minuti, s udaljenosti od 20-ak metara, uspio odmjerenim udarcem pogoditi lijevi kut Čechova gola i tako je izazvao ogromno slavlje svojih navijača.

Odmah dvije minute nakon toga Ramires je odlično ušao u šesnaesterac domaćina i stvorio si je sjajnu šansu za šut, ali njegov udarac otišao je visoko preko gola. Bila je ovo odlična šansa za drugi gol Engleza u gostima koji bi bio vrlo, vrlo značajan u uzvratu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Cavani je iskoristio jednu loptu koju mu je ubacio Inler i tako je doveo svoj Napoli u vodstvo 2:1. Na odmor se i otišlo tim rezultatom.

Početak drugog dijela donio je opet dinamičnu igru s obje strane i u prvih desetak minuta drugog poluvremena bilo je po nekoliko prilika za obje momčadi, ali Lavezzi i Cavani na jednoj te Mata i Malouda na drugoj strani nisu pogodili suparničku mrežu. Napadi Chelseaja redali su se jedan za drugim u tim trenucima i u 60. minuti Drogba se našao u odličnoj šansi za englesku momčad, ali Aronica ga je omeo i izbacio loptu izvan igre, tako spasivši gotovo siguran pogodak gostiju.

Ipak, sljedeća momčad koja je zbila pogodak bila je ona domaća. Campagnaro je uputio loptu naprijed za Cavanija, a Luiz i Čech nisu baš najsjajnije reagirali. Urugvajski napadač nesebično je pronašao Lavezzija koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i donio svojoj momčadi prednost od dva pogotka razlike.

Desetak minuta prije kraja susreta Maggio je, na dodavanje Hamšika, imao sjajnu priliku, ali njegov udarac s crte izbio je Ashley Cole i tako je spriječio potpuni potop svoje momčadi. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao i utakmica je završila pobjedom Napolija 3:1.

Uzvrat između ovih momčadi odigrat će se 14. ožujka ove godine.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 22:33
    Grande Napoli!!! :-))
    Obrisan korisnik
  • svidov0022.02.2012. u 15:17
    idiot nema autoritet nikakav, došlo je do svađe u svlačionici,zamjeraju mu lošu taktiku(cole,lampard,essien i ostali su ih podržali) te su zato i ostavljeni na klupi...i normalno da će izgubit utakmicu bez njih.
    svidov00
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 13:35
    svi englezi će ispasti, hahahaha, kako mi je drago! bravo napoli, bravo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 12:10
    Chelsea treba rekonstruirat, tu se svi slažemo. Međutim i taj Cahill je kupljen nedavno za ogromne novce. Sigurno ga sad neće prodavat. Bome neće niti Luiza koji je isto masno plaćen. Treba se riješit Maloude, Meirelesa (smiješan transfer) i Essiena ili Ramiresa po meni. Ovi igrači imaju velike... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 09:43
    Iako nema veze sa ovom utakmicom zivo me zanima bi li Napoli prihvatio ponudu Liverpoola za Cavania od 35 000 000 funti prosle zime umjesto Carrola ? Mogu li se uopce ta dva igraca usporediti ? Prednost Napolia sinoc je bio iskljucivo on iako je Lavezzi zabio 2 gola,cijelu utakmicu se otvarao i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik