Liga prvaka, završnica, osmina finala, 13.03.2012, 20:45 h
Inter
Inter 2:1 Marseille
Marseille

Video: Inter ispao u sudačkoj nadoknadi

Ante Dubravac • utorak, 13.03.2012.
Video: Inter ispao u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka nogometaši Intera su na svom stadionu dočekali momčad Marseillea. U dvoboju dvije momčadi koje su u jako lošoj formi Inter je poveo u 75. minuti, međutim u sudačkoj nadoknadi Brandao odvodi goste u četvrtfinale.

Inter - Marseille 2:1 (0:0)

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica
Milan, Stadio Giuseppe Meazza

Sudac: Pedro Proença (Portugal)
Strijelac: Milito 75', Pazzini 90'+6' (11m) / Brandao 90'+2'

Inter: Julio Cesar, Zanetti, Lucio, Maicon, Samuel, Nagatomo, Stanković, Poli (od 74. Cambiasso), Sneijder (od 57. Obi), Forlan (od 57. Pazzini), Milito
Trener: Claudio Ranieri

Marseille: Mandanda, Azpilicueta, N'Koulou, Morel, Diawara, Diarra, Mbia, Amalfitano, Valbuena (od 76 Cheyrou), Remy (od 87. Brandao), A.Ayew (od 94. Bracigliano)
Trener: Didier Deschamps

Nakon što su u prvom susretu na Stade Vélodromeu poraženi s minimalnih 1:0 nogometaši trenera Claudija Ranierija su uoči uzvratnog susreta imali jasnu želju da prolaskom u četvrtfinale Lige prvaka barem malo spase jako lošu sezonu. Naime, uoči susreta Inter se u domaćem prvenstvu nalazio na skromnom sedmom mjestu s čak 17 bodova manje od vodećeg Milana.

S druge strane, gosti iz Francuske su u nacionalnom prvenstvu u još lošijoj poziciji jer zauzimaju osmu poziciju. U posljednjih šest susret osvojili su samo dva boda, a najbolji pokazatelj u kakvoj su formi je činjenica da već četiri kola nižu samo poraze pri čemu nisu postigli niti jedan pogodak.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga domaćini su prvu veliku priliku imali u osmoj minuti. Zanetti je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i poslao povratnu loptu na pet metara gdje je sam bio Sneijder koji je jako pucao, ali Mandanda s poda zaustavlja taj pokušaj. Samo tri minute kasnije nova čudesna obrana gostujućeg vratara, ovoga puta zaustavio je udarac Milita.

Polovicom prvog poluvremena bude se i gosti, a prvo upozorenje za domaću obranu poslao je Loic Remy čiji udarac glavom je otišao malo pokraj desne stative. U nastavku susreta gledatelji na Giuseppe Meazzi su uglavnom mogli vidjeti čvrstu borbu na sredini terena s dosta grešaka, međutim prijetnji za vratare nije bilo i sasvim sigurno nisu bili zadovoljni s onim što su njihovi ljubimci prikazali nakon 45 minuta.

Kao i u većini susreta, glavni problem Interove igre bio je potpuni nedostatak kreativnosti. Sneijder je bio izoliran i gotovo da se nije sastao s loptom, a samim time su i napadači ostali bez pravih lopti.

U drugu dionicu utakmice oba trenera su ušla s istim igračkim kadrom koji je i počeo utakmicu, ali kako nikakvih promjena u načinu igre nije bilo Ranieri je u 57. minuti odlučio iz igre povući Forlana i Sneijdera dok su u igru ušli Obi i Pazzini.

Kada već ne ide iz igre Inter je pokušao iz prekida, ali Stankovićev udarac s nešto više od 20 metara je otišao preko gola. U 71. minuti nakon slobodnog udarca u skoku je najviši Diarra, ali njegov udarac Cesar odbija u korner.

Konačno u 75. minuti olakšanje među domaćim navijačima. Poslije kornera s lijeve strane u gostujućem šesnaestercu je nastala velika gužva, lopta je nekako došla do Milita koji spretno zabija za 1:0. Do isteka 90. minute Inter je pokušao s novim pritiskom doći do pogotka koji bi im značio prolaz u daljnju fazu natjecanja. I kada su svi očekivali produžetke, u drugoj minuti nadoknade veliku grešku domaće obrane iskoristio je Brandao i zabio za 1:1 čime je svojoj momčadi osigurao veliko slavlje.

Međutim, i tu nije bio kraj događanjima u sudačkoj nadoknadi. Tek što se krenulo s centra, Mandanda neoprezno radi prekršaj u svom šesnaestercu, zarađuje crveni karton, a Pazzini zabija utješni pogodak za 2:1.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pevogrfx14.03.2012. u 10:46
    ranieri goni se ti sa svojom kamikazom glupim izmjenama i sa svime kaj samo potiče interovo trenutno stanje na gore
    Pevogrfx
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 09:27
    Ovo šta Inter igra je apsolutna katastrofa, dobro je neko napisa ko naša reprezentacija, bez tempa, bet pritiska, bez kreacije, bez čvrstine.. I onda dođe još gori OM i prođe nakon što je Lucio ispao u duelu, vjerojatno prvi put od kadeta. Uglavnom najpoštenije bi bilo da ispadnu obe momčadi. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 08:01
    Jednim okom sam gledo ovu utakmicu preko streaminga i slobodno mogu reci da je ovo antipropaganda nogometa. Uopce ne znam kako bih opisao igru ove dvije ekipe pa i necu opisivat. Inter kojeg je Mancini stvarao,njegov put samo Mourinho nastavio vise nije ekipa koja moze nekoga od velikih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 02:11
    Inter jako loš tim na svom terenu protiv marseille-a nisu napravili niti jednuz priogdu za gol sve nešto na silu zasluženo idu kući
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 00:32
    Ranieri je kriv najmanjeza sve je kriva uprava kluba,ova ekipa je prestara i možda će im i dobro će im doći ovo ispadanje!!Evo večarašnja formacija Intera sa godištima igrača:1979-1981,1978,1978,1986-1978,1989,1973-1984-1979,1979!
    Obrisan korisnik