Liga prvaka, završnica, osmina finala, 21.02.2012, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:1 Real Madrid
Real Madrid

Video: CSKA se spasio u nadoknadi

Ante Dubravac • utorak, 21.02.2012.
Video: CSKA se spasio u nadoknadi
Foto: EPA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka nogometaši CSKA su na svom stadionu dočekali Real Madrid. Po teškim vremenskim uvjetima Real je vodio sve do posljednjih trenutaka sudačke nadoknade kada je nadu domaćinima uoči uzvrata vratio Wernbloom.

CSKA Moskva - Real Madrid 1:1 (0:1)

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica
Moskva, Stadion: Lužniki

Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska)
Strijelac: Wernbloom 90+3' / Ronaldo 28'

Vezane vijesti

CSKA Moskva: Čepčugov, Ignjaševič, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Šennikov, Wernbloom, Džagoev, Musa (od 64. Oliseh), Tošić (od 82. Necid), Aldonin (od 68. Honda) i Doumbia
Trener: Leonid Slutski

Real Madrid: Casillas, Coentrao, Pepe, Ramos, Arbeloa, Khedira, Alonso, Özil (od 84. Albiol), Callejon (od 75. Kaka), Ronaldo i Benzema (od 15. Higuain)
Trener: Jose Mourinho

Nakon što su u španjolskom prvenstvo stvorili veliku bodovnu prednost pred najvećim suparnikom Barcelonom igrači Josea Mourinha okrenuli su se pokušaju da osvoje Ligu prvaka. Prva prepreka koju moraju preskočiti na putu do Allianz Arene je CSKA iz Moskve.

Uoči susreta obje su momčadi imale problema s ozljedama, ali i posebnim okolnostima koje nosi igranje u Rusiji u veljači. Ruska momčad je posljednju službenu utakmicu odigrala 7. prosinca prošle godine dok se Kraljevski klub najviše pribojavao velike hladnoće i umjetne trave na kojoj su odigravala utakmica.

U sedmoj minuti prvi prijete domaćini. Centaršut s lijeve strane uputio je Šennikov, lopta je došla do Džagoeva čiji je udarac iz teške pozicije otišao pokraj stative. Poslije samo 15 minuta igre Mourinho je bio prisiljen napraviti prvu izmjenu. Zbog ozljede je teren napustio Benzema, a u igru je ušao Gonzalo Higuain.

Tek što je ušao Argentinac je zaprijetio s ruba šesnaesterca, međutim Čepčugov je odbio njegov udarac točno na nogu Khediri, ali domaći vratar je još jednom odlično reagirao i spasio svoju momčad od sigurnog pogotka.

Velika hladnoća utjecala je na kvalitetu prikazane igre koja se uglavnom odvijala na sredini terena s dosta netočnih dodavanja. Upravo jedna pogreška domaće obrane bila je kobna u 28. minuti kada je lopta došla do Cristiana Ronalda koji je malo iskosa pogodio za vodstvo Kraljevskog kluba.

Do kraja prvog poluvremena gosti iz Madrida su potpuno kontrolirali tijek utakmice i nisu dopustili domaćinima da im zaprijete pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Reala. Najbolji dokaz nemoći domaćina vidljiv je u činjenici da tijekom prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac u okvir Casillasova gola.

U nastavak susreta oba su trenera ušla s istim igračkim kadrom koji je i završio prvu dionicu utakmice, a prvu priliku imali su gosti u 51. minuti, ali udarac Callejona je otišao pokraj gola. Prvi udarac u okvir gola nogometaši CSKA uputili su nakon više od 60 minuta igre, ali pokušaj Ahmeda Muse nije predstavljao nikakav problem za kapetana Reala.

Domaći strateg pokušao je uvođenjem Oliseha i Honde unijeti malo živosti u igru svoje momčadi, ali veće opasnosti za Casillasa nije bilo. S druge strane gosti su prijetili preko Ramosa i Ronalda. Priliku da i definitivno riješi pitanje pobjednika Portugalac je propustio u 84. minuti kada u dobroj prilici nije precizan s ruba šesnaesterca.

Kada su svi očekivali posljednji sučev zvižduk, na isteku treće minute sudačke nadoknade domaćini su došli do izjednačenja. U gužvi koja je nastala u gostujućem šesnaestercu najbolje se snalazi Wernbloom i iz blizine postavlja konačnih 1:1.

Uzvratni susret odigrat će se 14. ožujka s početkom u 20:45 na Santiago Bernabeuu.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 23:15
    Jama, da ne znam tko si, onda bih prihvatio ovaj komentar kao jednu veliku glupost. Srećom, znam te, tebe i tvoju ljubav prema Barci, pa shvaćam tvoju ljutnju zbog izgubljene borbe za naslov u Španjolskoj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2012. u 00:42
    da je messi igrao u rusiji smrzno bi se ko govno malo,ajde dosadni ste sa tom barcelonom i messiem koji kad neigra iniesta,xavi izgleda kao da igra za argentinu sterilno i neprobavljivo,stovise jadno i zato sutite.
    Obrisan korisnik
  • Vugi721.02.2012. u 22:48
    Stvarno ova igra po umjetnoj travi je dosta teža i meni totalno odbijajuća za gledanje. Lopta cijelo vrijeme skače, a trenja nema nikakvog na travi. Ali, ne treba tražiti razloge neuspjeha u tome. Moram priznati da je CSKA stajao dosta dobro na terenu, pripremili su se na branjenje, ali i na... [više na forumu]
    Vugi7
  • Obrisan korisnik21.02.2012. u 22:35
    da ronaldo igra ko messi real ne bi igrao neriješeno... mislim da se sada zna tko je najbolji igrac na svijetu... MESSI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2012. u 22:35
    da bog izbacili te kraljevske guzice van iz lp-a
    Obrisan korisnik