Liga prvaka, završnica, osmina finala, 06.03.2012, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 3:0 Milan
Milan

Video: Arsenal zapeo na pragu senzacije

Maj Gašparac • utorak, 06.03.2012.
Video: Arsenal zapeo na pragu senzacije
Foto: EPA

Nogometaši Milana uspjeli su očuvati veliku prednost od četiri pogotka iz prvog susreta i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, no bili su na velikim iskušenjima u Londonu. Arsenal je nakon prvog poluvremena imao prednost od 3:0, ali Rossoneri su u nastavku uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Arsenal - Milan 3:0 (3:0)

London, stadion Emirates
Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica
Sudac: Damir Skomina

Strijelci: Koscielny 7', Rosicky 26', Van Persie 43'/11m

Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Rosicky, Song, Van Persie, Walcott (od 84' Ju-Young), Oxlade-Chamberlain (od 75' Chamakh), Gervinho
Trener: Arsene Wenger

Milan: Abbiati, Mexes, Mesbah (od 90' Bonera), Abate, Thiago Silva, Van Bommel, Nocerino, Emanuelson, Ibrahimović, Robinho, El Shaarawy (od 69' Aquilani)
Trener: Massimiliano Allegri

Žuti kartoni: Van Bommel, Sagna, Gibbs, Song, Ibrahimović, Nocerino

Utakmica gotovo nije mogla bolje započeti za nogometaše domaće momčadi. U sedmoj minuti Laurent Koscielny bio je najviši u skoku nakon udarca iz kuta i pogodio za 1:0. Par minuta kasnije Topnici su ponovno opasno zaprijetili, Theo Walcott je vrlo dobrim dodavanjem pronašao Alexa Oxlade-Chamberlaina, no udarac mladog napadača zaustavio je vratar Milana Christian Abbiati.

U narednim minutama domaćini su nastavili s vrlo dobrom igrom, u 18. minuti Robin Van Persie pucao je s 18 metara, a Abbiati je taj pokušaj uspio zaustaviti, no bio je nemoćan osam minuta kasnije. Tada je Thiago Silva loše ispucao loptu i slučajno asistirao Tomášu Rosickyju, koji prizemnim udarcem s desetak metara udvostručuje vodstvo Arsenala.

I u narednim trenucima Topnici su nastavili s pritiskom, što im se ubrzo isplatio. Tri minute prije kraja prvog poluvremena prodor Oxlade-Chamberlaina u šesnaestercu je nepropisno zaustavio Djamel Mesbah, a sudac Damir Skomina pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu uspješno je realizirao Van Persie i izazvao opće oduševljenje na Emiratesu. Minutu kasnije raspoloženje navijača Arsenala mogao je pokvariti El Shaarawy, koji je imao izvrsnu priliku, ali njegov udarac otišao je pored gola.

Nogometaši Arsenala nastavili su s istom igrom i od početka drugog dijela, a vrlo veliku priliku su imali u 59. minuti, no Abbiati se tada istaknuo s dvije izvrsne obrane nakon udaraca Gervinha i Van Persieja. Par minuta kasnije zaprijetio je i Oxlade-Chamberlain, no niti njegov pokušaj nije bio opasan.

Topnici su i u nastavku susreta imali terensku inicijativu, no obrana Milana uspješno se nosila s pritiskom, a Talijani su u 76. minuti mogli i do pogotka. Tada je udarac uputio Zlatan Ibrahimović, no vratar Arsenala Wojciech Szczesny zaustavio je taj pokušaj, a 21-godišnji čuvar mreže istaknuo se i minutu kasnije kada je obranio udarac Antonija Nocerina iz velike blizine.

Pet minuta prije kraja susreta Ibrahimović je ponovno zaprijetio, ali njegov udarac s desetak metara završio je visoko iznad okvira gola. Do kraja utakmice Topnici su pokušavali doći do još jednog pogotka kojim bi izborili produžetke, no nisu uspjeli te su teren mnogo zadovoljniji napustili nogometaši Milana.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 15:11
    vidim dobra tekma bila,šteta kaj nisam mogo pogledat uživo.hvala nova tv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 07:49
    Wenger je izgubio zbog toga što je Ox-a držao na klupi dok su tonuli u Milanu, momak igra fantastično zadnjih mjesec-dva, a šta može napravit sporim rutinerima vidilo se sinoć.. Btw svaka čast Allegriu, izjavio čovjek da je potpuno promašio sa formacijom, mnogi drugi bi izjavili da igrači nisu bili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Wilson07.03.2012. u 07:22
    Van Bommel je sirovina koja ne može igrati u Milanu! Ili bilo kojem klubu koji igra LP!
    Wilson
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 00:17
    Mislio sam kritizirati Allegrija za preofenzivan ulazak u utakmicu, ali realno nije imao alternative obzirom da je jedini veznjak na klupi bio Aquilani koji je rekonvalescent i ne može više od 20ak minuta. Ostalo stoperi, bekovi, 2 golmana !? i Simone Andrea Ganz (vjerojatno sin Maurizija). Sve u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 00:11
    tonny55 slazem se u potpunosti,onaj mesbah je katastrofalno odigrao da su ispali mogli su njemu zahvalit a cudi me alegri nije ga vadio na poluvremenu,onda emanuelson pa van bommel katastrofa gube lopte na centru i ne vracaju se,prelose odigrali.
    Obrisan korisnik