Nogomet

Rosicky: "Bili smo blizu čuda"

Mišo Gulić • srijeda, 07.03.2012.
Rosicky: "Bili smo blizu čuda"
Foto: EPA

Nakon što su nogometaši Arsenala bili na pragu senzacije u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Milana, češki internacionalac Tomaš Rosicky tek je sada shvatio težinu poraza u prvoj utakmici i prilike koju su propustili.

Briljantno prvo poluvrijeme Arsenala u sudaru s Milanom ipak nije popraćeno s barem upola tako dobrim drugim dijelom, stoga su puleni Arsena Wengera bili prisiljeni čestitati Milanezima na prolasku među posljednjih osam.

Čudo ipak nije dobilo svoj posljednji "dodir", stoga razočaranje nije krio ni češki "mozak" u londonskoj momčadi Tomaš Rosicky koji je za Uefa.com rekao: "Jako smo razočarani. Čuda se nekada zbilja dogode, a mi smo bili jako blizu svomu. Znali smo da nemamo što izgubiti i dogovorili smo se da izađemo, damo sve od sebe te na kraju pogledamo što smo postigli."

"Kad sam zabio gol imao sam osjećaj da bih mogao i još dva, a nakon 2:0 bio sam uvjeren da ćemo ih sustići" dodao je Rosicky.

Potom je objasnio i što se događalo u svlačionici Topnika netom po okončanju briljantnog prvog dijela: "Dogovor je bio da nastavimo u istom ritmu. Pad u drugom dijelu je bio vidljiv, ali to je bila posljedica furioznog prvog dijela u kojem smo dali sve od sebe. No, i tada smo imali nekoliko odličnih prilika, ali zaista nema smisla nikoga okriviti nakon ovakve predstave. Dali smo sve od sebe. Ponosan sam na svoje suigrače, ali realno sve smo upropastili utakmicom u Milanu."

Sličnih razmišljanja bio je i branič Kieran Gibbs: "Dali smo sve od sebe u prvom dijelu i izgleda ostali bez snage u drugom. Imali smo poseban motiv. Htjeli smo se dokazati i povratiti ponos nakon prve utakmice koja nas je jako ranila. Najgore je doći ovako blizu i ne uspjeti napraviti potpuni preokret, no učinili smo se ponosnima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 17:45
    hehe arsenal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 16:51
    "Kad sam zabio gol imao sam osjećan da bih mogao i još dva, a nakon 2:0 bio sam uvjeren da ćemo ih sustići" dodao je Rosicky. Šta nije on zabio gol za 2-0?? Čudna izjava... Inače odlična partija Arsenala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 15:43
    steta...covjece steta...
    Obrisan korisnik