Nogomet

Wenger: "Igrači trebaju biti ponosni"

Maj Gašparac • srijeda, 07.03.2012.
Wenger: "Igrači trebaju biti ponosni"
Foto: EPA

U vrlo uzbudljivoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši Arsenala pobijedili su Milan 3:0 i tako stigli blizu senzacionalnog plasmana u četvrtfinale. No, Rossoneri su ipak uspjeli obraniti svoju prednost od četiri pogotka iz prvog susreta i unatoč slabije odigranoj utakmici slave prolaz dalje.

Trener Arsenala Arsene Wenger bio je zadovoljan nastupom svojih nogometaša: "Odigrali smo utakmicu s fantastičnim stavom i vratili nešto ponosa nakon prvog susreta", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

"Igrači trebaju biti ponosni na sebe nakon ove utakmice", smatra trener Topnika.

No, francuski stručnjak priznao je i kako je razočaran što njegova momčad nije uspjela doći do potpunog preokreta: "Nažalost, ispali smo, no imali smo svoje prilike. Nastavili smo pobjeđivati što je dobro, ali smo platili loše odigranu prvu utakmicu."

Laurent Koscielny, strijelac prvog pogotka za Topnike, također je bio razočaran konačnim ishodom, no zadovoljan pristupom momčadi: "Kada smo izgubili 4:0 u prvoj utakmici znali smo da će nam biti teško vratiti se, no dali smo sve od sebe na terenu. U drugom poluvremenu smo nastavili igrati na isti način, stvarali smo prilike, no nismo uspjeli postići pogodak."

Suprotna je situacija bila kod igrača Milana, koji su sretni ostvarenim uspjehom, no razočarani svojom igrom: "Stvarno ne razumijem što se dogodilo u prvom poluvremenu", prokomentirao je branič Rossonera Philippe Mexes.

"Pristup je bio pogrešan i nadam se da se to neće ponavljati", rekao je 29-godišnji Francuz koji je sretan što se njegova momčad nalazi u četvrtfinalu Lige prvaka: "U drugom dijelu smo igrali bolje i s manje straha, pa smo na sreću uspjeli proći dalje", zaključio je.

Trener Milana Massimiliano Allegri imao je slično mišljenje: "Šteta zbog poraza, kojeg moramo analizirati, no naš cilj je bio proći dalje", izjavio je za Sky Sport Italia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1007.03.2012. u 11:11
    Ne znam baš jesu li zaslužili prolaz, Milan ih je deklasirao u prvoj..
    ElKun10
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 09:53
    šteta zaslužili su prolaz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 02:06
    a čuj, svaki trenutak je mogo bit kljucan, mozemo rec i da je promasaj El Sharaawya krajem prvog poluvremena mogo bit kljuca, da je on tada zabio nebi pricali da je promasaj Van Persija bio kljucan...
    Obrisan korisnik
  • imberlan07.03.2012. u 01:22
    Šteta...žao mi je Arsenala...ključan trenutak promašaj Van Persija oko 60 minute...
    imberlan