Liga prvaka, završnica, osmina finala, 22.02.2012, 20:45 h
Basel
Basel 1:0 Bayern
Bayern

Video: Basel s prednošću u München

Dino Brumec • srijeda, 22.02.2012.
Video: Basel s prednošću u München
Foto: EPA

Basel je na svom terenu kasnim pogotkom Stockera uspio svladati razvikaniju momčad Bayerna 1:0. U prvih 20-ak minuta gledatelji su mogli vidjeti iznimno dinamičnu igru s obje strane, a nakon toga Bavarci su imali laganu inicijativu, posebno u drugom dijelu. Ipak, pet minuta prije kraja švicarska je momčad postigla pogodak i tako s prednošću ide u Njemačku.

Basel – Bayern 1:0 (0:0)

Basel, St. Jakob-Park
Sudac: Nicola Rizzoli
Strijelci: Stocker 86'

Basel: Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragović, Park, Shaqiri (od 83. Zoua), Huggel, Xhaka, F. Frei (od 66. Stocker), A. Frei (od 90. Cabral), Streller

Vezane vijesti

Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm, Timoščuk, Alaba, Robben, Kroos (od 89. Olić), Ribery (od 71. Muller), Gomez

U srijedu je Basel na svojem terenu u Švicarskoj dočekao europske velikane iz Munchena. Najvažnija vijest za ljubitelje nogometa u Hrvatskoj uoči utakmice zasigurno je bila ta da su Danijel Pranjić i Ivica Olić utakmicu započeli na klupi. Za minhenski klub zbog ozljede nije nastupio Bastian Schweinsteiger i tako su Nijemci u utakmicu ušli iznimno oslabljeni.

Već u drugoj minuti Gomez je izbio sam pred vratara Basela Sommera i uspio ga je zaobići, ali otišao je previše u stranu i prilika za Bayern je propala. Odmah nakon toga Ribery se našao u dobroj šansi, ali obrana i vratar Basela otklonili su opasnost koja je prijetila od strane francuskog krila.

U osmoj minuti Basel se našao u dobroj prilici, ali nakon centaršuta s desne strane, njemačka je obrana otklonila opasnost. Malo zatim Švicarci su gotovo primili pogodak kada je Ribery, na dodavanje Lahma, došao u priliku, ali Sommer je obranio njegov udarac i izbacio loptu u korner.

Na drugoj strani Basel je imao dvije nevjerojatne šanse. Streller je najprije probao ubaciti loptu u Neuerovu mrežu, ali njemački vratar izbacio je loptu u korner. Nakon tog udarca iz kuta Dragović je pucao glavom, ali Neuer i vratnica spasili su njemački klub.

U 19. minuti opet "mrtva" šansa za Švicarce, ali je Alexander Frei, na dodavanje Parka, pucao iz prve u gredu. U tim trenucima njemačka momčad je lagano mogla primiti nekoliko pogodaka i velika sreća "pomazila" je Bayern, a rezultat na semaforu i dalje je stajao 0:0.

Nakon toga igra se malo smirila i nije bilo nekih većih prilika. U 29. minuti Alaba je sjajno ušao u šut izvana, ali Sommer je obranio tu loptu. Nažalost, igra je nakon odličnog i dinamičnog početka "umrtvljena" i rezultat je bio 0:0, a odlične šanse gledatelji su mogli vidjeti samo u prvih 20-ak minuta.

Na početku drugog dijela Streller je imao dobru priliku, ali njegov udarac glavom jednostavno je bio preslab za Neuera. U 62. minuti Alaba je opet pokušao iz daljine, ali lopta je prošla pored gola. Minutu kasnije Robben je srušen na 17 metara od gola Sommera i Bayern je dobio priliku iz slobodnog udarca. Nizozemski krilni igrač sam je izveo slobodnjak, ali ispriječio se živi zid. Bila je to odlična prilika za njemačku momčad.

U 68. minuti dobar udarac uputio je Lahm, ali Sommer je to obranio i izbacio je loptu izvan terena. U 72. minuti Muller, koji je malo ranije zamijenio Riberyja, dobru je loptu dao za Gomeza koji je mlakim udarcem pružio priliku Sommeru da se još jednom istakne. Petnaestak minuta prije kraja susreta strasti su se malo rasplamsale i nervoza na terenu opasno se pojačala.

I kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, Zoua je lijepo asistirao Stockeru koji šalje loptu Neueru kroz noge za vodstvo svojeg Basela. Treba odati priznanje treneru Vogelu koji je pogodio s izmjenama jer su i asistent i strijelac kod ovog pogotka ušli malo ranije u igru. U 89. minuti ušao je Ivica Olić zamijenivši Kroosa i tako je hrvatski napadač dobio barem malo prilike u igri Nijemaca.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i završilo je 1:0.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 13:53
    Ove sezone Barcelona zaista nikad lakse nece doci do LP. Zaista im se otvaraju sva vrata jos jednog uspjeha u tom natjecanju,iako mnogi apostrofiraju Real kao glavnog konkurenta oni su daleko od ozbiljne Barcelone sto je vise puta dokazano i ove sezone,a o proslima da i ne pricam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 11:53
    Vjerovatno ce Bayern i proc u uzvratu ali sanse da dođu do finala u Munchenu su im jako male-i to ne zbog igrackog kadra nego zbog ovog "genijalca" na klupi-on jednostavno nije trener za velike stvari i vidi se da ne zna poslozit igru,unatoc tim odlicnim igracima koje ima u momcadi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 07:35
    hahaha dobar si :D vidis u tome i je problem kod vecine hrvata, jer kad dinamo ispadne od jednog basela mi govorimo ispali smo od jazavaca koje smo zmirecki trebali proc, ne znam samo odakle nam pravo za takav bahat i podcijenjivacki stav, ali ajde ipak smo mi hrvati ;) rezultati sve govore basel... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 05:07
    svaka čast baselu,stvorili su 4 5 zicera stvarni lijepo igraju,želim im da odu što dalje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 03:40
    sad ce EURO pa svabe moraju gurat svoje da igraju
    Obrisan korisnik