Liga prvaka, završnica, osmina finala, 14.03.2012, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 4:1 CSKA Moskva
CSKA Moskva

Video: Real rutinski preko borbenog CSKA

Josip Tolić • srijeda, 14.03.2012.
Video: Real rutinski preko borbenog CSKA
Foto: EPA

Real Madrid u uzvratnoj je utakmici osmine finala Lige prvaka s 4:1 ispratio sastav CSKA iz Moskve i potvrdio plasman među osam najboljih sastava Starog kontinenta. Iako su izgubili s tri pogotka razlike, gosti se nisu osramotili na Bernabéuu, a Ronaldo je s dva pogotka povećao svoj broj golova na 42 ove sezone.

Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 (1:0)

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica
Madrid, Santiago Bernabéu
Suci: Stéphane Lannoy, Dansault, Cano (svi Francuska)

Strijelci: Higuaín 26', Cristiano Ronaldo 55', 90+4', Benzema 70'; Tošić 77'

Vezane vijesti

Žuti kartoni: Čepčugov 15', V. Berezuckij 32', Musa 39', Mamaev 84'; Xabi Alonso 50'

Real Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Arbeloa, Khedira, Kaká (od 76' Granero), Özil (od 88' Diarra), Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Higuaín (od 69' Benzema)
Trener: José Mourinho

CSKA Moskva: Čepčugov, Ignaševič, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Šennikov, Wernbloom, Dzagoev, Musa (od 60' Oliseh), Tošić (od 81' Necid), Aldonin (od 46' Mamaev), Doumbia
Trener: Leonid Slutskij

Iako se očekivao pritisak Madriđana od prve minute, Moskovljani su na travnjaku Santiago Bernabéua djelovali hrabro i koncentrirano. Već u osmoj minuti Doumbia je mogao šokirati madridsku publiku kada je dobio lijepu povratnu loptu od Dzagoeva, no nije uspio pogoditi okvir, a već u idućem napadu Cristiano Ronaldo testirao je reflekse Sergeja Čepčugova. Ruski je vratar bio spreman na prvom iskušenju večeri.

Real je lagano dizao tempo i stvorio još jednu gužvu u šesnaestercu u 15. minuti, kada je domaća momčad tražila jedanaesterac zbog Ignaševičeva odgurivanja Mesuta Özila u kaznenom prostoru, no francuski sudac Lannoy nije se usudio pokazati na bijelu točku. Samo dvije minute poslije Brazilac Kaká, koji je startao u prvoj postavi, promašio je okvir poslije Ronaldova prodora.

Los Blancosi na radnu su temperaturu došli sredinom poluvremena, u 26. minuti, kada su zabili vodeći gol. Özil je uputio loptu Khediri na desnu stranu šesnaesterca, Nijemac je lijepo uočio ulazak Kake sa suprotne strane, a domaća osmica uputila je loptu na peterac gdje je Gonzalo Higuaín poentirao za 1:0.

Već nakon pogotka bile su vidljive koncepcije obiju momčadi jer su domaćini imali gotovo dvostruko više dodavanja od gostiju (174-90) te premoć u posjedu lopte (60%:40%). Sastav Leonida Slutskog po isteku pola sata igre umalo je ostao s desetoricom nakon što je Vasilij Berezuckij srušio Ronalda u kontri, no od isključenja ga je spasila činjenica što ipak nije bio posljednji čovjek moskovske obrane. Posljednju dobru priliku u prvih 45 minuta imao je Ahmed Musa s 20-ak metara udaljenosti, no Casillas je bio dobro postavljen i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Madriđana.

Iako je njegova momčad imala sigurno vodstvo i bila jednom nogom u četvrtfinalu, drugi je dio nesmotrenom reakcijom otvorio Xabi Alonso. Preoštrim startom na Wernbloomu zaradio je žuti karton koji mu onemogućuje nastup, pokazat će se, u prvoj utakmici četvrtfinala. Pet minuta poslije prednost domaćih udvostručena je. Cristiano Ronaldo u naizgled bezizlaznoj poziciji s 30 metara poteže u stilu Nike Kranjčara na Wembleyju 2007., a Scotta Carsona lošom reakcijom "utjelovio" je Čepčugov i poslao svoju momčad u zaostatak od 2:0.

Tempo se potom malo smirio, a do polovice drugog dijela oba su sastava postigla golove iz zaleđâ koji su opravdano poništeni. Priliku da vrati CSKA u utakmicu propustio je Doumbia u 66. minuti nakon što je uzeo loptu Casillasu, ali i loše naciljao okvir Realova gola. Mourinho je potom odlučio izvaditi Higuaína koji još uvijek ima problema s butnim mišićem te uvesti Benzemu, a Francuz se nakon samo 30-ak sekundi provedenih u igri upisao u strijelce.

Özil je ponovno bio pokretač akcije uputivši centaršut s desnog boka, a Benzema iz popravnog pokušaja matira Čepčugova za 3:0 i konačan kraj pitanja o prolasku. 13 minuta prije kraja Zoran Tošić izveo je potez utakmice krasnim golom pod prečku s 20-ak metara nakon polukontre i oslobađanja Pepea, no to se pokazalo tek počasnim pogotkom za Moskovljane.

Ronaldo je u posljednjim trenucima u praznu mrežu pospremio dodavanje Benzeme i zabio šesti gol u ovosezonskoj Ligi prvaka, 42. u 39 nastupa u svim natjecanjima te četvrti Moskovljanima, koji ipak nisu bili pretjerano lak zalogaj za Kraljevski klub.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi715.03.2012. u 17:39
    Onda čestitam jer ako Real ne može, onda ne vidim protivnika koji može. A to šta vi nećete priznati da su u većini zadnjih susreta odlučile sitnice, vaša stvar. Ali te sitnice možda odu na drugu stranu.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 17:23
    btw ...ja imam 45 godina , ok ponekad se volim natjeravat kao da mi je manje ..ali ja sam zivio u barceloni od 1981 do 1989 ...pa pricat o zadnje 4 godine ili etc !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 17:20
    ne da misim ...ja sam siguran :)))))))))))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 16:02
    S, ovim komentarom si se sada izdao nisi nikakav navijač, i glumiš nekog genijalca. Sad ću Pepa nazvat da mu se igrači odmaraju u tjeku sezone, to je bio superkup panju. U kupu nas pokrali suci za penal i ponistili gol. Daj dosta laprdanja, da vas bar dobimo sad u ždrjebu svi navijate za tu barcu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Vugi715.03.2012. u 14:58
    Dobro, zar ti stvarno misliš da Real nije nikako u stanju izbaciti Barcelonu?
    Vugi7