Liga prvaka, završnica, osmina finala, 15.02.2012, 20:45 h
Milan
Milan 4:0 Arsenal
Arsenal

Video: Topnici potopljeni u Milanu

Maj Gašparac • srijeda, 15.02.2012.
Video: Topnici potopljeni u Milanu
Foto: EPA

Nogometaši Milana uvjerljivo su svladali engleski Arsenal rezultatom 4:0 i napravili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka. Prvi pogodak za Rossonere postigao je Kevin-Prince Boateng u 15. minuti, a vodstvo domaćina udvostručio je Robinho krajem prvog poluvremena. Brazilski nogometaš bio je i strijelac za 3:0 nakon četiri minute igre u drugom dijelu. Za konačnih 4:0 pogodio je Zlatan Ibrahimović iz jedanaesterca u završnici utakmice.

Milan - Arsenal 4:0

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica
Milano, Stadio Giuseppe Meazza, 60.000 gledatelja
Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)

Žuti kartoni: Antonini 45', Mexes 62', Song 72', Djourou 78', Ambrosini 81'
Strijelci: Boateng 15', Robinho 38', 48', Ibrahimović 78'/11m

Milan: Abbiati, Mexes, Abate, Thiago Silva, Antonini, Van Bommel, Seedorf (od 12' Emanuelson), Nocerino, Boateng (od 70' Ambrosini), Ibrahimović, Robinho (od 84' Pato)

Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny (od 44' Djourou), Gibbs (od 66' Oxlade-Chamberlain), Rosicky, Arteta, Ramsey, Song, Van Persie, Walcott (od 46' Henry)

U drugoj minuti susreta prva je zaprijetila momčad Arsenala. Tomaš Rosicky pucao je s dvadesetak metara, no nije bio precizan. Par minuta kasnije i domaćini su uputili prvi udarac, Clarence Seedorf je pokušao s 18 metara, ali niti on nije bio uspješan. 35-godišnji Nizozemac je osam minuta kasnije izašao iz igre zbog ozljede, a zamijenio ga je njegov sunarodnjak Urby Emanuelson.

Domaćini su u narednim minutama zaigrali bolje, a pritisak im se isplatio u 15. minuti kada je Kevin-Prince Boateng iskoristio dobro proigravanje Antonija Nocerina i snažnim udarcem svladao Wojciecha Szczesnyja. Domaćini su nastavili s pritiskom, pet minuta kasnije Nocerino je pokušao snažnim udarcem iz daljine, ali nije bio precizan.

Nastojali su zatim igrači Arsenala doći do izjednačujućeg zgoditka, no u svojim pokušajima nisu bili dovoljno konkretni, a u 38. minuti nogometaši Milana su udvostručili svoju prednost. Po lijevoj strani je tada prošao Zlatan Ibrahimović i asistirao Robinhu koji udarcem glavom s pet metara šalje loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena treći pogodak za Milan pokušali su postići Ibrahimović i Boateng, no nisu bili uspješni. Trener Topnika Arsene Wenger pod poluvremenom je uveo u igru Thierryja Henryja, no sve nade u dobar rezultat nestale su u nakon četiri minute igre u drugom dijelu kada je Robinho postigao svoj drugi pogodak za Milanovih 3:0.

Svoju najbolju priliku u utakmici nogometaši Arsenala su imali u 65. minuti kada je vrlo opasno pucao Robin van Persie, ali njegov udarac je obranio vratar Milana Christian Abbiati. Nizozemac je pokušao postići pogodak i deset minuta kasnije, no i taj put vratar talijanske ekipe je bio na mjestu.

Do kraja susreta nogometaši Milana postigli su i četvrti pogodak te došli do ogromne prednosti za uzvratnu utakmicu. Djourou je u 78. minuti srušio Ibrahimovića u kaznenom prostoru, a švedski napadač sam je uspješno realizirao najstrožu kaznu.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice16.02.2012. u 17:43
    odigrali su dobro protiv barc,ali zajedno u dvije utakmice niti jednom nije bilo upitno tko je bolji..a uz malo lošijeg abiattija i malo boljeg suca mogao je teško nastradati na san siru..ne kažem da je nemoguće to što kažeš,ali jako jako teško..ova pobjeda je zvučna jer je osmina finala i jer je... [više na forumu]
    xavice
  • xavice16.02.2012. u 17:38
    da ne budu bapske priče,manje više svi veliki klubovi dobivaju novac po moralno upitnim kriterijima.englezi samoproglašeni prvaci svijetai klupski i reprezentativni,a u 5 najjačih ekipa nema ih 7 što govore engleski,onda se čude di im je repka,uvijek je trener ili golman kriv.navijač sam barce koja... [više na forumu]
    xavice
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 13:10
    ibra je strašan. vjerojatno najbolji klasični napadač trenutno. kako je sinoć odigrao ono je strašno. puca od snage. sam je se mogao nositi sa cijelom obranom arsenala. jedino mi je žao šta nije duže ostao u barceloni jer je zvijer i tehnički i fizički. svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 12:52
    jadna moja londonska nejačad...ko podojeni igraju,wengeru sunce li ti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 12:30
    A joj komentara. Milan je odlična ekipa, napokon su odigrali pravu utakmicu u Europi i skidam im kapu. Arsenal je odigrao standardno ove sezone s tom razlikom što je Milan odlično iskoristia sve njihove slabosti i greške. Potreban je remont u ekipi, ali LP je i tako ove godine bila samo iluzija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik