Liga prvaka, završnica, osmina finala, 14.02.2012, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 1:3 Barcelona
Barcelona

Video: Dobar posao Barcelone u Leverkusenu

Vedran Babić • utorak, 14.02.2012.
Video: Dobar posao Barcelone u Leverkusenu
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone uspješno su se oporavili od kiksa u prvenstvu protiv Osasune. Pobjedom protiv Bayera u njegovoj BayAreni s 3:1 napravili su veliki dio posla uoči uzvrata na Nou Campu 7. ožujka.

Bayer Leverkusen - Barcelona 1:3 (0:1)

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica
Leverkusen, stadion BayArena, 30.000 gledatelja

Sudac: Craig Thomson (Škotska)
Žuti kartoni: Schwaab, Castro, Ćorluka (Bayer); Alcantara (Barcelona)
Strijelci: 0:1 - Alexis Sanchez (41'), 1:1 - Michal Kadlec (52'), 1:2 - Alexis Sanchez (55'), 1:3 - Lionel Messi (89')

Bayer Leverkusen: Leno, Schwaab, Reinartz, Friedrich, Ćorluka (od 90.+1 Da Costa), Kadlec, Castro, Rolfes (od 77. Kiessling), Bender, Augusto, Schürrle (od 90. Bellarabi).

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Abidal, Fabregas, Iniesta (od 60. Alcantara), Mascherano, Busquets, Adriano (od 69. Pedro), Sanchez (od 86. Cuenca), Messi.

Prvih 40 minuta utakmice plan Bayerova stratega, Robina Dutta, funkcionirao je perfektno. Gustim defenzivnim blokom maksimalno je "umrtvio" i "amortizirao" sve pokušaje gostujućih igrača. Barcelona je očekivano dominirala u posjedu, u jednom trenutku omjer je bio 78% - 22%, no konkretne šanse su izostale.

Po kiši i prohladnom vremenu branitelji naslova teško su dolazili u priliku, a što je poluvrijeme odmicalo, to su više počeli griješiti u predaji lopte. Bayer se branio čvrsto, organizirano i disciplinirano. U fazi napada opredijelio se na čekanje kontranapada, no nije ih dočekao.

U 13. minuti Schwaab je u posljednji trenutak presjekao dodavanje Alvesa prema Messiju, koji je bio u mat poziciji. To je bila jedina prava prilika Barcelone do vodećeg pogotka u 41. minuti.

Katalonci su iskoristili trenutak nepažnje domaće obrane, koja je izašla vrlo visoko. "Arhitekt" je bio Messi, čija je dubinska lopta pronašla Alexisa. Bivši napadač Udinesea progurao je loptu ispod domaćeg vratara Lena i Barca je na odmor otišla s minimalnom, ali vrijednom prednošću.

Dutt je shvatio da više nema što čekati te je njegova momčad u drugom dijelu zaigrala puno otvorenije i riskantnije. Takav pristup odmah im se isplatio. U 52. minuti Ćorluka, koji je iz igre izašao u prvoj minuti sučeve nadoknade, je ubacio s desne strane u kazneni prostor Barcelone gdje je Kadlec nadskočio Alexisa i matirao Valdesa za 1:1.

Slavlje domaćih navijača na BayAreni nije dugo trajalo. Samo tri minute kasnije Barcelona je ponovno vodila. Pogodak je bio sličan onom prvom. Ovoga puta dubinsku loptu odigrao je Fabregas i u priliku gurnuo Alexisa. Čileanac se othrvao Friedrichu, zaobišao Lena i zabio za 2:1.

Utakmica se u tim trenucima potpuno rasplamsala, a bolje šanse u narednom periodu imao je Bayer. U 57. minuti Valdes je obranio udarac Augusta, a u 64. uz pomoć vratnice i udarac Castra.

Sve otvoreniji gard domaćina nudio je prilike i Barceloni da još jednim pogotkom definitivno riješi pitanje pobjednika. Posebno se razigrao Messi, koji je u 72. minuti poslije solo prodora po desnoj strani pogodio vratnicu.

Na suprotnoj strani, tek što je ušao u igru, Kiessling je mogao poravnati. U 78. minuti njegov pokušaj glavom Valdes je obranio. Do kraja utakmice Katalonci su ipak zabili treći pogodak. Messi je u 89. minuti proigrao Alvesa, a ovaj nesebično odigrao povratnu za Argentinca, koji je postavio konačnih 3:1.

Barcelona je tako napravila veliki korak prema četvrtfinalu. Bayeru će na Nou Campu trebati čudo.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pezer15.02.2012. u 14:46
    @zagorac ja sam vec u svoja tri posta rekao da takve navijace respektiram kao sto ti navijas za PSG od nezz otkad i za Newcastle,meni bi isto sad bilo drago da Usmanov preuzme Arsenal donese milijarde i onda dovede u Arsenal Hazarda,Gotzea,Sowa sta ti ja znam koga(a onda bi neki pljuvali po mom... [više na forumu]
    Pezer
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 12:56
    .[/QUOTE]Chelse je prije 10 godina bio isto takav klub kakvim si opisao City (usporedi imaš Wikipediju prije nogo što kažeš da serem).Još kad ti kažem da u gradu Mancesteru City ima puno više navijača ti ćeš se vjerojatno nasmijati ali i to je lako provjeriti.I opet ta Chelse danas ima vojsku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 12:46
    Nisi ti mene razumio šta sam ja htio reći, smiješni su mi navijači ili simpatizeri koji su odjednom počeli navijat za Inter kad je uzeo pet prvenstava za redom, a prije toga su navijali za Juventus ili Milano, ako me kužiš šta hoću reći. A kad netko prati neki klub niz godina to respektiram bez... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 12:39
    Chelse je prije 10 godina bio isto takav klub kakvim si opisao City (usporedi imaš Wikipediju prije nogo što kažeš da serem). Još kad ti kažem da u gradu Mancesteru City ima puno više navijača ti ćeš se vjerojatno nasmijati ali i to je lako provjeriti. I opet ta Chelse danas ima vojsku navijaca po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 12:28
    @pezer ja ne pratim nogomet!? da me poznaš vidio bi koliko pratim. i tu ne pričam samo o izdrkavanjima na premier ligu, ligu prvaka ili neko natjecanje koje je trenutno "in". ali dobro, ne poznamo se i ne znamo koliko ko zna o nogometu, sve ok... da man city nema povijest... 2 naslova prvaka, 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik