Liga prvaka, završnica, osmina finala, 07.03.2012, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 7:1 Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Video: Messi ponizio Bayer Leverkusen

Josip Piršljin • srijeda, 07.03.2012.
Video: Messi ponizio Bayer Leverkusen
Foto: EPA

Barcelona je potvrdila prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon što su u Leverkusenu slavili s 3:1, Katalonci su u uzvratu ostavili Bayer bez ikakvih šansi i slavili s visokih 7:1. Još je jednom svoje nogometno umijeće pokazao Lionel Messi koji je zabio čak pet pogodaka i time se upisao u povijest kao prvi kojem je to uspjelo u jednoj utakmici Lige prvaka.

Barcelona - Bayer 7:1 (2:0)

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica
Barcelona, stadion Camp Nou

Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelci: Messi 25', 42', 49', 58', 84', Tello 55', 62'/Bellarabi 90'

Barcelona: Valdes, Adriano (od 63' Muniesa), Mascherano, Pique, Alves, Iniesta (od 53' Tello), Busquets, Xavi (od 53' Keita), Fabregas, Messi, Pedro
Trener: Josep Guardiola

Bayer: Leno, Kadlec, Toprak, Schwaab, Castro, Augusto (od 67' Oczipka), Rolfes, Bender (od 55' Schürrle), Reinartz, Derdiyok (od 55' Bellarabi), Kiessling
Trener: Robin Dutt

Žuti kartoni: Rolfes, Castro

U obranu prednosti od 3:1 iz utakmice na BayAreni Barcelona je krenula bez nekolicine važnih igrača. Na travnjak Camp Noua nije mogao istrčati kapetan Puyol, a odsutni su bili i Abidal, Affelay, Sanchez i Alcantara. Bayer je, s druge strane, bio bez hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke koji se ozlijedio na utakmici sa Švedskom, a trener Robin Dutt nije mogao računati niti na Ballacka, Adlera, Da Costu i Barnettu.

Nogometaši Barcelone su očekivano od samog početka krenuli na vrata Bayera kako bi što prije riješili pitanje prolaznika u četvrtfinale. Već u 11. minuti Katalonci su mogli povesti kada je njihov najbolji igrač Lionel Messi iz blizine pucao prema gostujućim vratima, ali njegov je pokušaj zaustavio Bernd Leno.

Pritisak se nastavio tri minute kasnije kada je Xavi imao slobodni udarac s dobre pozicije, no pucao je previsoko. Veliku priliku za prelazak u vodstvo Barca je imala u 23. minuti kada je ponovno slobodni udarac izveo Xavi, no ovog puta je centrirao u šesnaesterac. Pred vratima Nijemaca našao se Gerard Pique, ali nije uspio skrenuti loptu u mrežu, već je to obranio gostujući vratar.

Momčad iz Leverkusena nije dugo odolijevala napadima Barcelone. U 25. minuti su Nijemci krenuli malo hrabrije prema Victoru Valdesu, no to im se nije isplatilo. Xavi je povukao brzu kontru i sjajnom loptom uposlio Messija koji bježi obrani Bayera i izlazi sam na vratara. Argentinac je lijepim potezom prebacio Lena i Barcelona je došla do početne prednosti.

Nakon tog gola igra se ipak malo primirila, ali igrači Josepa Guardiole su ponovno pojačali tempo pred kraj prvog dijela. U 42. minuti Messi je postigao drugi pogodak na utakmici, a ukupno deveti ove sezone u Ligi prvaka. Andres Iniesta mu je asistirao, a Messi se sjurio prema sredini šesnaesterca i odmjerenim udarcem postavio 2:0. Barca je ubrzo mogla doći i do 3:0, ali to je spriječio Leno obranivši udarce Fabregasu i Pedru.

Blaugrana je i u nastavak krenula ozbiljno, a kao rezultat toga došao je i treći pogodak. U 49. minuti Fabregas je dugačkom loptom pronašao Messija koji je još jednim lobom matirao Lena upotpunivši hat-trick. Poslije tog pogotka Guardiola je izvadio iz igre Xavija i Iniestu, a Tello koji je ušao ubrzo se upisao u strijelce.

U 55. minuti mladi igrač Barcelone iskoristio je lijepu asistenciju Fabregasa i s lijeve strane došao pred vrata Lena, te precizno pogodio za 4:0 u svom prvom nastupu u Ligi prvaka. Tri minute kasnije nastavila se katastrofa Bayera kada je Messi postigao svoj četvrti pogodak na utakmici uz pomoć stative. Njemačka obrana u tim je trenucima izgledala potpuno razbijeno, a to je potvrdio i drugi gol Tella u 62. minuti za velikih 6:0.

Nakon toga Barcelona je malo usporila, a do novog pogotka čekalo se do 85. minute. Još je jednom Messi uzeo stvar u svoje ruke i preciznim udarcem pogodio mrežu za 7:0 i time oborio rekord. Argentinac je, naime, prvi nogometaš koji je u jednoj utakmici Lige prvaka uspio postići pet pogodaka. U sudačkoj nadoknadi Bayer je uspio preko Ballarabija postići počasni gol.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 12:44
    Kao prvo koeficijent je jako nizak i to je neisplativo,a kao drugo i vaznije mislio sam da si ti ozbiljan sugovornik. Ocito sam se prevario... Nadam se da ces i dalje nastaviti citat moje komentare,hvala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 11:39
    Mislim da treba spomenuti i mladog Tella brz, eksplozivan PAKLEN igrac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 10:07
    ne znam, ali se nadam za dobrobit nogometa da je to moguće. ako si ti tako siguran, prodaj kuću i sve što posjeduješ i pravac kladionica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:51
    Ne pretjerujem niti malo !!! Ovo sinoc je bila poruka koju ocito neki nisu ili ne mogu shvatit na pravi nacin. Reci mi tko moze zaustavit ovakvu Barcelonu i ovakvog Messija,podijeli sa mnom to sto ti znas,a ja ne ?! Hvala...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:28
    ne misliš li da malo pretjeruješ? istina, barcelona je najveći favorit, ali ovakve izjave može dati jedino neozbiljna osoba (da se pristojno izrazim).
    Obrisan korisnik