Liga prvaka, završnica, osmina finala, 14.02.2012, 20:45 h
Lyon
Lyon 1:0 APOEL
APOEL

Video: Lyonu minimalna prednost

Dino Brumec • utorak, 14.02.2012.
Video: Lyonu minimalna prednost
Foto: EPA

Večeras su odigrane dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a jedna od njih bila je ona Lyona i ciparskog Apoela. Francuska je momčad slavila 1:0 pogotkom Lacazettea, a prema prikazanom tijekom cijelog susreta Lyon je bio mnogo bolja momčad. Na kraju možda može i žaliti za nekim propuštenim šansama.

Lyon - APOEL 1:0 (0:0)

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica
Lyon, Gerland
Sudac: Paolo Tagliavento

Strijelac: Lacazette 58'

Lyon: Lloris – Reveillere, Kone, Cris, Cissokho, Gonalons, Kallstrom, Lacazette (od 60. Briand), Ederson (od 71. Gourcuff), Bastos, Lopez

APOEL: Chiotis – Poursaitidis, Kaka, Paulo Jorge, Boaventura, Morais, Pinto, Charalambidis (od 81. Manduca), Sousa (od 72. Marcinho), Trickovski, Almeida (od 67. Solari)

Pomalo zasjenjen od drugog večerašnjeg dvoboja počeo je susret između Lyona i Apoela. Ciprani su bili prava mala senzacija grupne faze ovog natjecanja, ali pravo je pitanje je li APOEL spreman za izazove koji mu predstoje dolaskom među "velike dečke". Lyon je, s druge strane, do osmine finala Lige prvaka stigao na dobro poznat način kada je visokom pobjedom posramio zagrebački Dinamo. Dejan Lovren, kao što se i najavljivalo, nije bio prijavljen za utakmicu zbog ozljede.

Već u drugoj minuti Ederson je pao u šesnaestercu gostiju, ali sudac je pokazao da se igra nastavlja iako su domaćini tražili najstrožu kaznu. U osmoj minuti dosuđen je slobodan udarac u odličnoj poziciji za Lyon nakon što je na 18 metara od vrata gostiju srušen napadač Lyona Lopez, ali Kallstrom iz te situacije pogađa živi zid.

U 22. minuti gledatelji su vidjeli po dobru šansu sa svake strane, ali u oba je slučaja dosuđeno zaleđe. Tri minute kasnije bila je gužva u šesnaestercu Ciprana, ali Lyon nije uspio ugurati loptu u protivničku mrežu, a ta akcija kulminirala je dobrim udarcem Bastosa iz daljine koji je odbijen u korner.

Nakon pola sata igre Lyon je imao možda i najbolju šansu kada se Lacazette odlično izborio za udarac, ali poslao je loptu preko vrata Ciprana. U 40. minuti Lyon je opet bio u prilici za pogodak, ali dobar udarac Lacazettea sjajnim refleksima obranio je Chiotis. Nakon 45 minuta rezultat je bio 0:0, a domaći Lyon, unatoč konstantnim napadima nije uspio pogoditi, dok su gosti pokazivali podosta veliku organiziranost u obrani.

Odmah nakon početka drugog dijela gledatelji su svjedočili dotad najvećoj šansi Lyona kada je Ederson izbio pred vratara Chiotisa kojeg je uspio i zaobići. Preciznim udarcem gađao je vrata, ali branič Apoela Paulo Jorge odličnom je reakcijom izbacio loptu s crte i spasio svoju momčad pogotka. U 55. minuti Kallstrom je dobro pucao, ali lopta je otišla malo pored gola.

Tri minute kasnije Francuzi su konačno poveli. Nakon što je Cris poveo loptu prema naprijed, dodao je Lacazetteu koji je pucao, a lopta je pogodila braniča gostiju Jorgea i promijenila smjer te je prevarila vratara Chiotisa. Odmah nakon toga Bastos je imao priliku za povećanje vodstva, ali promašio je vrata Ciprana.

U sljedećim minutama napadi domaćina nekako su ublaženi, dok su gosti nastavili koristiti jednaku taktiku kao i dotad. Pred kraj susreta gledatelji su vidjeli možda i najbolju situaciju za goste na utakmici kada je Manduca pucao s desne strane, ali Lloris je izbacio loptu u korner. Do kraja susreta rezultat je ostao 1:0 i ostaje pitanje hoće li to Francuzima biti dovoljno u uzvratu.

Uzvrat se igra 7. ožujka kada Lyon odlazi Cipranima u goste.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 17:01
    Neka se bajka nastavi preokretom u Nicosiji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 08:38
    očekivano ipak
    Obrisan korisnik