Liga prvaka, završnica, osmina finala, 06.03.2012, 20:45 h
Benfica
Benfica 2:0 Zenit
Zenit

Video: Benfica u nadoknadama do četvrtfinala

Damir Žbulj • utorak, 06.03.2012.
Video: Benfica u nadoknadama do četvrtfinala
Foto: EPA

Benfica je u uzvratu osmine finala Lige prvaka zasluženo svladala ruski Zenit, golovima koje su postigli u sudačkim nadoknadama prvog i drugog poluvremena te se s ukupnih 4:3 plasirala u četvrtinu finala Lige prvaka.

BENFICA - ZENIT 2:0 (1:0)

Liga prvaka, uzvrat osmine finala

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon

Vezane vijesti

Sudac: Howard Webb

Strijelci: Maxi Pereira 45+1, Nelson Oliveira 90+2

Benfica: Artur - Emerson, Luisao, Jardel, Maxi Pereira, Javi Garcia, Bruno Cesar, Witsel, Gaitan (Matić 72'), Rodrigo (Nolito 62'), Oscar Cardozo (Nelson Oliveira 80')
Trener: Jorge Jesus

Zenit: Malafeev - Criscito, Lombaerts, Hubočan, Anjukov (Bruno Alves 53'), Širokov, Semak, Denisov, Fajzulin (Žirjanov 70'), Keržakov, Bistrov (Lazović 46')
Trener: Luciano Spalletti

U uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka Zenit je stigao s minimalnom rezultatskom prednošću, ali Benfica je s dva postignuta pogotka u hladnoj Rusiji s pravom polagala velike nade u dvoboj na Luzu. Domaći trener Jorge Jesus nije mogao računati na Aimara zbog kartona, branič Garay izostao je zbog ozljede, no, najavio je ofenzivnu igru od samog početka susreta.

Spalletti je već dulje vremena bez Portugalca Dannyja, ali je sigurnost njegovoj obrani donio povratak Malafeeva među vratnice, koji je propustio prvi dvoboj.

Benfica je od početka dvoboja plela mrežu oko Zenitovih vratiju, ali bez konkretnih i opasnih situacija sve do 15. minute utakmice kada je na jedan pokušaj Cesara dobro reagirao vratar Zenita. Domaćin je napadao u naletima, a činilo se kako je svakih pet minuta spreman složiti neku ozbiljniju prijetnju. Tako je u 20. minuti oštro ubacio na peterac Maxi Pereira, ali je ponovno Malafeev koncentriran. U 25. minuti cesar je izveo slobodan udarac na rubu kaznenog prostora s desne strane, povratnu loptu je na 11 metara zahvatio Javi Garcia, no nije dobro izveo taj udarac pa je blok gostiju spriječio opasnost za vratara.

Najviše uzbuđenja bilo je u završnici poluvremena. Dobro se branio Zenit čitav prvi period, a čak se u 43. minuti, nakon avanture domaćeg vratara Artura, u prilici našao Širokov, ali je Artur ipak popravio obranom. No, kada se krenulo u četiri minute sudačke nadoknade, Benfica je stigla do prednosti. Lijepu kombinaciju domaćih nogometaša u prvom pokušaju pokušao je zaključiti Witsel, njegov udarac brani Malafeev, ali odbijenu loptu upravo je belgijski reprezentativac petom proslijedio do Maxija Pereire, koji ju posprema u mrežu. Mogao je domaćin i do 2:0 preko Cardoza pri samom kraju sudačke nadoknade, no, na odmor se odlazi s minimalnim vodstvom Benfice, koje joj je u tom trenutku garantiralo prolaz u četvrtinu finala Lige prvaka.

U nastavku utakmice Spalletti je pokušao zamjenama podignuti razinu igre svoje momčadi, no, osim neke 'lažne' terenske inicijative, nisu se previše iskazali pred protivničkim vratima. Opasniji su bili igrači portugalskog predstavnika, Jardel glavom u 50. minuti, te Paragvajac Cardozo 20-ak minuta prije kraja mogli su, ali nisu, riješiti pitanje pobjednika.

Nije Zenit mogao uspostaviti igru kojom je u prvom dvoboju postigao tri pogotka, bili su gotovo bezopasni sve do posljednjeg sučeva zvižduka, a priču za Benficu zaključio je u sudačkoj nadoknadi utakmice Nelson Oliveira, koji je realizirao jednu od kontri domaćina, za konačnih 2:0 i zasluženi prolaz portugalskog predstavnika u četvrtinu finala Lige prvaka.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 00:26
    ova Benfica djeluje jako...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 23:18
    tako je benfica. vidimo se uskoro na poljudu.
    Obrisan korisnik
  • Tonco06.03.2012. u 22:53
    potpuno zasluzeno
    Tonco