Nogomet

Jorge Jesus: "Ne želimo jedino Real"

Damir Žbulj • srijeda, 07.03.2012.
Jorge Jesus: "Ne želimo jedino Real"
Foto: EPA

Nogometaši Benfice, možda i lakše nego što se to očekivalo, nadoknadili su zaostatak iz Rusije te su se preko Zenita plasirali u četvrtinu finala Lige prvaka. Konačan ishod komentirali su treneri Spalletti i Jorge Jesus te neki od glavnih aktera na terenu...

Benfica je svladavši Zenit 2:0 na svom terenu osigurala mjesto među osam najboljih ovosezonskih ekipa i naravno da je njihov strateg Jorge Jesus bio zadovoljan prikazanom partijom na Luzu. "Odlično smo pripremili momčad, naša strategija i taktika kroz čitavu utakmicu bili su sjajni. Igrali smo protiv snažne ekipe, najbolje u Rusiji," naglasio je trener portugalskog predstavnika.

Čovjek odluke

Urugvajac Maxi Pereira, nakon odlične akcije njegovih suigrača i fantastične asistencije Witsela petom, postigao je prvi pogodak Benfice i otvorio put svom sastavu prema četvrtini finala Lige prvaka. "Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i ja sam imao sreće da postignem pogodak. Odlično se snašao Witsel, a ja sam samo bio na pravom mjestu. Presretan smo što smo se plasirali u iduću fazu," kazao je za RTP nakon dvoboja. "Znali smo da ćemo trebati uložiti puno truda. Rezultat je na kraju zaslužen, a sada se trebamo pripremiti za najbolje europske momčadi. Borit ćemo se do samog kraja," naglasio je urugvajski internacionalac.

Jorge Jesus je naglasio važnost prvog postignutog pogotka, kojeg su njegovi nogometaši postigli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena: " Važno nam je bilo da zabijemo prvi. Kada smo stigli do prednosti mogli smo vrebati našu priliku iz kontranapada. U nastavku utakmice, oni su imali veći posjed lopte, ali mi smo bili opasniji i mogli smo postići i drugi pogodak ranije. Zadovoljan sam i što je mladi 20-godišnji Nelson Oliveira postavio na 2:0."

Strateg Benfice osvrnuo se i na mogući ždrijeb za nastavak natjecanja: "Ne bih želio Real, tamo igra puno portugalskih, ali i bivših igrača Benfice. Ako bi bilo moguće, odgovaralo bi nam da izvučemo engleskog predstavnika, možda Chelsea, ako prođu dalje."

Talijanski strateg na klupi ruskog Zenita objektivno je analizirao utakmicu, čestitao protivniku i zaključio kako je bolja ekipa prošla dalje: "Mora se priznati kako je Benfica zaslužila pobjedu. Nismo večeras pokazali ono što znamo, nedostaje nam i iskustva igranja na ovoj razini. Ovo je za nas prvi susret u knock-out fazi i jednostavno nismo pokazali zrelost, imali smo mentalnu blokadu, a naš protivnik je pokazao kvalitetu."

Odlični Luisao

Odlični branič Benfice, Brazilac Luisao, naglasio je kako su protiv Zenita odigrali jednu jako mudru utakmicu: "Ispunjava nas osjećaj zadovoljstva obavljenim poslom. Važno je da smo pokazali zrelost i smirenost, kako bismo preuzeli kontrolu nad utakmicom. U nastavku smo se svjesno povukli, zatvorili, čekali priliku iz protunapada, a na kraju smo ostvarili željeni cilj. Možemo nastaviti sanjati naš san!"

Svjestan je Spalletti kako ovo nije bilo ono najbolje što njegov sastav može prikazati: "Nakon poluvremena pokušali smo kontrolirati utakmicu, kroz posjed lopte stvoriti neku priliku, ali nismo bilo dovoljno konkretni. Nismo igrali onako kako znamo i Benfica je jednostavno bila bolja."

Zenit se po prvi puta našao u osmini finala Lige prvaka, što je sigurno veliki uspjeh za taj ruski klub: "Čitave sezone igrali smo solidno i plasirati se u najboljih 16 ekipa uspjeh je za nas. Imali smo i jako lijepih pobjeda ove sezone, protiv Porta, naprimjer. No, u knock-out fazi ne možeš očekivati da će ti protivnik pogreškama olakšati život, u ovom dijelu sezone mora se biti ne vrhuncu forme," znalački je za kraj zaključio Luciano Spalletti.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 10:02
    odlična utakmica, bravo za Portugalce
    Obrisan korisnik