Liga prvaka, završnica, osmina finala, 13.03.2012, 20:45 h
Bayern
Bayern 7:0 Basel
Basel

Video: Raspucani Bayern pregazio Basel

Vedran Babić • utorak, 13.03.2012.
Video: Raspucani Bayern pregazio Basel
Foto: EPA

Još jednom furioznom predstavom na Allianz Areni, drugom u samo nekoliko dana, Bayern je izborio četvrtfinale Lige prvaka. Zaostatak od 1:0 iz prve utakmice protiv Basela Bavarci su nadoknadili s "kamatama" - poslije 90 minuta slavili su s čak 7:0 uz četiri pogotka Marija Gomeza...

Bayern München - Basel 7:0 (3:0)

München, Allianz Arena
Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka

Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)
Strijelci: 1:0 - Robben 11', 2:0 - Müller 42', 3:0 - Gomez 44', 4:0 - Gomez 50', 5:0 - Gomez 61', 6:0 - Gomez 67', 7:0 - Robben 81'
Žuti kartoni: Boateng (Bayern), Cabral, Streller (Basel)

Bayern München: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Gustavo, Kroos, Robben (od 82. Timoščuk), Müller (od 70. Schweinsteiger), Ribery (od 78. Pranjić), Gomez.

Basel: Sommer, Steinhöfer (od 70. Degen), Abraham, Dragovic, Park, Cabral, Xhaka, Shaqiri (od 80. Zoua), F. Frei (od 61. Stocker), A. Frei, Streller.

Nogometaši Basela ove sezone već su izbacili jednog velikana iz Lige prvaka, Manchester United, ali nisu uspjeli i drugog. Iako su na uzvratni susret osmine finala protiv Bayerna na Allianz Areni stigli s prednošću od 1:0, Švicarci su ovaj put bili nemoćni protiv raspoloženog suparnika i moraju mu stisnuti ruku. Bavarci su bili efikasni, raspucani, nadmoćni i zasluženo prolaze u četvrtfinale s ukupnim rezultatom 7:1. Proteklog vikenda u Bundesligi su sa 7:1 pregazili Hoffenheim.

Odmah od prve minute Bayern je krenuo agresivno i pritisnuo suparnike na njihovu polovicu. U šestoj minuti Robben je propustio prvu pravu priliku, no pet minuta kasnije bio je precizan. Udarac Kroosa odbio se u noge Nizozemcu, koji je ostao oči u oči sa Sommerom i matirao ga neobranjivim udarcem. Baselova prednost iz prve utakmice tako se "otopila" brže nego što su oni očekivali.

Napadi njemačkog predstavnika nastavili su se nizati sa svih strana. Samo minutu kasnije Sommer je obranio dva udarca Gomeza, a u 18. isti igrač je bio zamalo prekratak na ubačaj Lahma s desne strane. U 22. minuti ponovno je Sommer spasio svoju momčad. Poslije kornera pucao je Müller, a gostujući vratar odbio loptu sa same gol crte. U 37. minuti dalekometni udarac Kroosa "prohujao" je pored Sommerovih desnih rašlji.

U prvom poluvremenu Basel je jako malo "boravio" na Bayernovoj polovici terena, no u 40. minuti mogao je doći do izjednačenja i važnog pogotka. Fabian Frei pronašao je dugim centaršutom na suprotnoj strani svog prezimenjaka Alexandera Freija, koji je neometan, ali u padu, pucao preko gola. Bila je to prva i posljednja prilika gostiju da nešto izvuku iz ove utakmice jer već do kraja poluvremena primili su još dva pogotka.

U 42. minuti Robben je s desne strane pronašao Müllera, koji neometan pogađa za 2:0, a dvije minute kasnije Badstuber je, poslije slobodnog udarca, na drugoj strani peterca pronašao usamljenog Gomeza, kojemu nije bilo teško postaviti nogu i proslijediti loptu u mrežu.

Raspad švicarskog sistema nastavio se i u drugom poluvremenu u koprodukciji Riberyja i Gomeza. Francuz je triput asistirao, a Gomez triput zabio za nevjerojatnih 6:0 poslije 67 minuta igre. Pojavila se tada mogućnost da njemački napadač dostigne rekord Lionela Messija od pet pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka, no Gomez se više nije našao u izglednoj prilici za pogodak.

U moru Bayernovih prilika i pogodaka mogao je Basel do počasnog pogotka, ali je A. Frei u 77. minuti glavom pucao pokraj gola. Četiri minute kasnije Robben je postavio konačnih 7:0. Proigrao ga je Schweinsteiger, koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije.

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić u igru je ušao u 78. minuti umjesto Riberyja, a Ivica Olić ostao je na klupi.

Bayern je tako ubilježio svoju najvišu pobjedu u Ligi prvaka, a Gomez, ako već nije uspio sustići Messija, se barem izjednačio s - Dadom Pršom. Naime, i bivši hrvatski reprezentativac i sadašnji njemački reprezentativac postigli su četiri pogotka u razmaku od samo 23 minute. Prši je to pošlo za rukom u onoj znamenitoj utakmici između Monaca i Deportiva (8:3) u sezoni 2003./2004.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 14:40
    Bayern favorit u gostima kod Dortmunda hahahahaha daj ne pisite gluposti..BAyern jos nikog nije tukao u gostima drugi dio sezone a Dortmund nece 100%....najjaca mi ova ekipa koja nakon jedne utakmice mijenja cijelu pricu i sad je odjednom Bayern favorit za osvajanje LP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 10:11
    Ovi iz Liverpoola su valjda mislili isto kao neki forumaš gore: "Gomez nema ni skok ni dribling". Gomez je među 10 najboljih napadača svijeta, al nema veze... Sto ljudi, sto čudi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 07:27
    Ovo je bilo strasno za gledat. Bayern je bio moj favorit ove sezone uz Barcelonu za osvajanje LP samo ozljeda Svajnija je izgleda puno ozbiljnije djelovala na njih nego sto se mislilo.Stvari polako dolaze na svoje i ako Bayern ovako nastavi siguran sam da u slucaju dobrog zdrijeba i izbjegavanja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 05:52
    Ocekivan prolaz Bayerna,a katastrofa Basela se mogla naslutit i prije prvog gola-vidjelo se vec onda da su igraci Bayerna napokon raspolozeni i motivirani za igru a kad su takvi onda im i jace momcadi od Basela tesko mogu parirati-problem je samo kaj se to jako rijetko događa ove sezone!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 02:30
    zanimljiv napadač gomez nema dribling tehniku skok ništa,ali pored 10 bayernovi igrača u 16cu lopta se uivjek odbija njemu
    Obrisan korisnik