Nogomet

Allegri: "Sve zasluge pripadaju Milanu"

Maj Gašparac • četvrtak, 16.02.2012.
Allegri: "Sve zasluge pripadaju Milanu"
Foto: EPA

Nogometaši talijanskog Milana svladali su rezultatom 4:0 Arsenal u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i učinili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Igrači talijanskog kluba bili su mnogo bolji i na kraju zasluženo slavili, a nakon susreta akteri dvoboja su iznijeli svoja razmišljanja.

Trener pobjedničke ekipe Massimiliano Allegri svjestan je da su njegovi nogometaši izborili veliku prednost za uzvratnu utakmicu, no naglašava kako još ništa nije gotovo.

"Prije svega bih htio naglasiti da još nismo prošli u četvrtfinale", izjavio je za uefa.com. "U Engleskoj je uvijek teško igrati i u uzvratu će nam biti potrebna još jedna dobra utakmica poput večerašnje."

Talijanski trener zatim je prokomentirao večerašnji susret i pohvalio svoje nogometaše: "Momčad je dobro igrala, stvarali smo puno prilika i spriječili ih u njihovoj igri. Arsenal posjeduje veliku momčadsku i individualnu kvalitetu, a večeras ju nisu pokazali. Sve zasluge za to pripadaju Milanu."

Allegri je za kraj otkrio kako ipak nije u potpunosti zadovoljan s izvedbom svojih igrača: "Jedino žalim za prilikama koje smo stvorili na kraju utakmice, a nismo uspjeli realizirati. Naravno da sam sretan s ovim rezultatom, ali da smo uspjeli postići i peti zgoditak bilo bi još bolje."

Vratar Arsenala Wojciech Szczesny čestitao je Milanu na pobjedi: "Nismo odigrali dobru utakmicu, no sve zasluge pripadaju Milanu, kažnjavali su nas svaki put kad su mogli. Razočarani smo, ali nadamo se kako ćemo se oporaviti za drugu utakmicu."

Trener Arsenala Arsene Wenger bio je jako razočaran: "Ovo je bila jedna od onih noći koja se nikad ne zaboravlja. To je naša najgora utakmica u Europi, bili smo slabi u napadu i obrani, svladali su nas u svim segmentima", prenosi njegovu izjavu arsenal.com.

"Utakmicu je u ovom trenutku teško analizirati. Mislim da je bolje ne razgovarati previše. Trebamo ju analizirati s hladnijom glavom i posložiti se za sljedeći susret", zaključio je.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Lyon1:0APOEL
Bayer Leverkusen1:3Barcelona
Zenit3:2Benfica
Milan4:0Arsenal
CSKA Moskva1:1Real Madrid
Napoli3:1Chelsea
Marseille1:0Inter
Basel1:0Bayern
Benfica2:0Zenit
Arsenal3:0Milan
APOEL4:3 **Lyon
Barcelona7:1Bayer Leverkusen
Inter2:1Marseille
Bayern7:0Basel
Real Madrid4:1CSKA Moskva
Chelsea4:1 *Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice17.02.2012. u 20:26
    a dobro istina je to što kažeš..ali se više kod njih već stvorio nekakav dojam da nikada više neće ništa osvojiti,zato ni nemaju cesc,rvp,nasri i ostali ostati..
    xavice
  • Obrisan korisnik16.02.2012. u 20:01
    da al barcelona ne prodaje iz godine u godinu najbolje igrače. pa da su ostali fabregas,nasri, clichy i adebayor to bi bila druga igra
    Obrisan korisnik
  • xavice16.02.2012. u 17:23
    ok,ali imaš opet s druge strane la masiu...xavi,iniesta,puyol,valdes,cesc,messi,busquets,85 posto najbolje svjetske ekipe..arsenal nije na toj razini,ne kažem ni da će ikada biti,ali samo primjer da akademija nemora biti samo akademija..a i ajax je 90-ih rasprodao igrače tek nakon što su postali... [više na forumu]
    xavice
  • Dalmatinac8816.02.2012. u 13:49
    Bravo Milan, bilo je i vrime za jednu pravu predstavu u LP
    Dalmatinac88
  • gangrena16.02.2012. u 13:09
    daj nam barcu da se igramoooooo,igramoooooo......:)
    gangrena