Rukomet

Gojun: "Metalurg nas neće uspavati"

Zvonka Keliš • četvrtak, 15.03.2012.
Gojun: "Metalurg nas neće uspavati"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba ove su srijede odradili susret 21. kola Regionalne lige u kojem su sigli do nadasve uvjerljive pobjede nad gostujućom momčadi Bosne. Međutim, pred njima su sada dva izuzetno važna susreta u Ligi prvaka, ona s makedonskim Metalurgom. Zagrebov Jakov Gojun stoga je pojasnio što Zagrebaše očekuje u Skoplju i koja je njihova taktika za pobjedu.

Momčad CO Zagreba prije prvog susreta osmine finala Lige prvaka, točnije gostovanja kod makedonskog Metalurga, morala je odraditi i obaveze u sklopu 21. kola Regionalne rukometne lige u kojem je zamijenila domaćinstva s Bosnom koja je tako stigla u zagrebačku Kutiju šibica: "U susret nismo ušli onako kako treba, obrana nam nije dobro funkcionirala, a trener Obrvan je baš danas od nas tražio da odigramo čvrstu i korektnu obranu koju spremamo za Metalurg. Međutim, mi tako nismo krenuli u susret", prokomentirao je prvi dio dvoboja Zagrebov Jakov Gojun.

Nitko nije "razbio" Metalurg

Momčad Metalurga ove je sezone pokazala uistinu mnogo, a u tome im je uvelike pomogao i trofejni hrvatski trener, Lino Červar: "Od kada je Lino stigao u klub dečki su uistinu napredovali, dobra su i zanimljiva ekipa koju ove godine nitko nije "razbio". Susrete u kojima su poraženi, izgubili su sa svega par golova razlike", kazao je Gojun.

Nastavak susreta ipak je donio pogled na onaj Zagreb koji svi poznajemo i koji je pred svojim protivnikom, ovoga puta Bosnom, stvorio značajniju rezultatsku prednost: "U drugom smo poluvremenu malo stisli u obrani što je na koncu pokazao i rezultat kada smo stigli do veće prednosti."

Nakon pobjede nad rukometašima Bosne Zagrebaše očekuje ona prava stvar, točnije, prvi od dva susreta osmine finala Lige prvaka: "Pred nama je tzv. balkanski derbi. Dvorana u Skoplju već je nekoliko dana rasprodana tako da nas očekuje nas teška utakmica i kvalitetan protivnik", započeo je Gojun priču o gostovanju kod Metalurga.

Jakov Gojun: "Nemamo se zašto plašiti Metalurga, kvalitetniji smo od njega te samo moramo ući maksimalno u utakmicu kako bismo ostvarili što bolji i pozitivniji rezultat da potom sve lakše završimo u Zagrebu."

Prije nastavka natjecanja u Ligi prvaka Zagreb je već imao priliku snage odmjeriti s Makedoncima, naime, spojila ih je Regionalna liga i njeno 20. kolo: "Metalurg je u Varaždin došao bez nekolicine svojih igrača te smo i mi stoga odlučili odmoriti nekoliko naših rukometaša. Dobro je što smo ih pobijedili u nedjelju te što smo pokazali da smo bolji od njih."

Puna Arena

Kako je skopska dvorana rasprodana u samo tri sata Gojun se nada da će i hrvatska publika u potpunosti napuniti Arenu te biti glasna podrška svojim rukometašima na putu prema četvrtfinalu natjecanja za prvaka Europe: "Nadam se da će u uzvratu za dva tjedna zagrebačka Arena biti puna, da će nas publika doći podržati jer je osmina finala Lige prvaka uistinu dobar rezultat za Zagreb. Očekujem stoga da će dvorana biti dobro popunjena te, iako je još malo rano, pozivam sve navijače da nam pruže podršku u što većem broju."

Susret u Varaždinu stoga nije previše pokazao, već će to učiniti nadolazeći dvoboji u Skoplju i Zagrebu: "U Makedoniji nas ove nedjelje očekuje sasvim drugačija utakmica, prije svega čvrsta kao što je bila i u SEHA ligi na gostovanju u devetom kolu što znači da će pasti malo golova. Ključ je da u susret uđemo koncentrirano, da zapnemo od samoga početka te na kraju i pobijedimo."

Dug Metalurgov napad koji se mora razbiti brzim tempom jest taktika oko koje su se složili Gojun kao i njegovu suigrači: "Rukometaši Metalurga igraju dosta dug napad, Lino, naime, od njih traži da u svakom napadu lopta ide dva puta oko zone, da napad traje po minutu, minutu i pola i oni na taj način lako uspavaju protivnika. Svjesni smo toga te im to ovoga puta zasigurno neće proći, a mi ih uz našu čvrstu obranu te kontru i polukontru možemo dobiti", pojasnio je Gojun na koncu i pobjedničku taktiku.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 18:20
    Da, institucija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 18:03
    i metalurg nema upola individualno dobre i poznate igrače sa referencama kakve imaju neki zagrebaši.. živi bili pa vidjueli u nedjelju. i Linoi je institucija stari moj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 17:57
    hahaha ti zbilja nemaš pojma o rukometu. sad mi je jasno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 17:53
    Brate, ti si Metalurg postavio kao primjer modernog rukometa, Linu Cervara koji nikada nije znao sloziti napad. Kakva krizanja Metalurga, Zagreb je igrao sa pola snage posebno u obrani, pa su ovi nakon minute i pol napada, nesto kao iskombinirali. Na bezveznoj utakmici koju Zagreb nije shvatio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 17:47
    ne kužimo se.. mislim da je naša igra dosadnij aza oko gledatelja i ljudi koji se malo bolje kuže u rukomet. eto.. naravno da je naša repka br 1 i volim je. ali da lijepo igramo, e pa ne igramo.
    Obrisan korisnik