Nogomet

Di Matteo: "Noć za klupsku povijest"

Josip Tolić • četvrtak, 15.03.2012.
Di Matteo: "Noć za klupsku povijest"
Foto: EPA

Talijanski treneri na klupama Chelseaja i Napolija pozitivno su reagirali nakon što su Londončani prošli u četvrtfinale Lige prvaka zahvaljujući slavlju nakon produžetaka 4:1.

Chelseajev (privremeni) strateg Roberto Di Matteo pohvalio je izvedbu cijele momčadi nakon fantastičnog povratka Plavih u uzvratnoj utakmici i izbacivanja Napolija poslije produžetaka: "Dvije su sjajne momčadi bile na terenu. Bili smo u teškoj situaciji uoči utakmice i znali smo da nam treba mnogo kako bismo prošli. Izvedba cijele momčadi bila je izvanredna - ne samo starijih igrača, nego kolektiva u cjelini."

"Puno za klub znači i dalje biti u mogućnosti igrati Ligu prvaka, svatko je vrlo sretan i oduševljen. Imao sam nekih sjajnih večeri, no ova će vjerojatno otići u klupsku povijest. Dat će nam veliki poticaj za ostatak sezone", dodao je istaknuvši kako su igrači pokazali strast, kvalitetu i timski duh.

Njegov sunarodnjak Walter Mazzarri, trener Napolija, hvali cjelokupnu sezonu Napuljana: "Naravno da je ovo veliko razočaranje za nas, osobito zbog načina na koji smo izgubili. No, sretan sam izvedbom momčadi u natjecanju u cjelini, bio je sjajan doseg doći ovako daleko."

"Platili smo nedostatak iskustva večeras i mnoge su stvari pošle po zlu, no imamo mladu momčad i možemo naučiti iz ovog iskustva. Chelsea je igrao dobro i zaslužio je svoje golove, no i mi smo također zaslužili zabiti ih više. Kako bilo, Napoli bi trebao biti ponosan", dodao je Mazzarri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 15:04
    jedino što mogu reći je SVAKA ČAST!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 14:50
    Nek ostane di Matteo do kraja. U LP je već napravio posao, premda vjerujem da žele otići i do kraja, a u domaćem prvenstvu im je naslov već pobjegao... Nek se koncentriraju na LP. @Mihalj dobro zboriš što se tiče Terrya. Jedino mi je dobro što mu je Lampard ponovno u prvom sastavu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 14:49
    di Matteo napravi oviše u tri tekme nego Boas u cijeloj sezoni,treba dobiti priliku do kraja sezone
    Obrisan korisnik
  • Mihalj15.03.2012. u 13:28
    ionako je terry pravi gazda a ne di matteo: http://i.minus.com/iA2CYmMUE6wd2.gif
    Mihalj
  • Obrisan korisnik15.03.2012. u 13:08
    Stvano bi bilo pametno dat priliku tom čovjeku do kraja sezone. Jedino kad bi neka zvjerka od trenera htjela doć, u što čisto sumnjam. Bez obzira na ovu jednu utakmicu, Chelsea ima jako puno slabosti.
    Obrisan korisnik