Ostali sportovi

Kišerlovski u Kataloniji

Maja Giljanović • ponedjeljak, 19.03.2012.
Kišerlovski u Kataloniji
Foto: Sandro Donda

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzeo je 85. mjesto u prvoj etapi treće najstarije utrke svijeta Volta a Catalunyi, minutu i pol iza najbržeg Michaela Abasinija.

Nastavlja se bajka GreenEdgea, ovosezonskih debitanata među profesionalnim biciklističkim momčadima. Nakon što su među ostalim u subotu su odnijeli prvo mjesto na Milano-San Remu (Simon Gerrans) u ponedjeljak je Michael Albasini osvojio prvu etapu na trećoj (iza Tour de Francea i Giro d'Italije) najstarijoj utrci svijeta Volta a Catalunyi i obukao majicu vodećeg u ukupnom poretku.

Albasini je 138,9 kilometara dugačku etapu sa startom i ciljom u Calelli osvojio 42 sekunde ispred Anthonyja Delaplacea (Saur-Sojasun) na drugom i 1:14 minuta ispred Nicolasa Edeta (Cofidis) na trećem mjestu. Favoriti Alejandro Valverde (Movistar), Andy Schleck (RadioShack) i Bradley Wiggins (Sky) smjestili su se na 50., 104. i 165., a najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski na 85. mjesto, sva trojica minutu i 32 sekunde iza Albasinija.

Volta a Catalunya, 1. etapa:
1.Abasini (Švicarska, GreenEdge) 3h20:04
2.Delaplace (Francuska, Saur-Sojasun) +42
3.Edet (Francuska, Cofidis) +1:14
4.Van Hummel (Nizozemska, Vacansoleil) +1:32
5.Gastauer (Luksemburg, AG2R) +1:32
...
86.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana) +1:32
...
176.Sanchez (Španjolska, Caja Rural) +5:22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!