Ostali sportovi

Kišerlovski još jedno mjesto bolji

Maja Giljanović • subota, 24.03.2012.
Kišerlovski još jedno mjesto bolji
Foto: Sandro Donda

Olimpijski pobjednik Samuel Sanchez osvojio je šestu etapu Volta a Catalunye i u ukupnom se poretku nakon 169,4 kilometara od Sant Fruitos de Bagesa do Badalone probio na drugo mjesto. Robert Kišerlovski je etapu koju je na jedno 45 minuta prekinuo sudar policijskog motocikla i automobila završio na 17. mjestu mjestu i među 124 natjecatelja etapu prije kraja zauzima osmo mjesto.

Šestu, 169,4 kilometara dugačku etapu Volta a Catalunye obilježio je sudar policijskog motocikla i automobila zbog kojeg su organizatori na 45 minuta prekinuli utrku. Liječničke ekipe su intervenirale na cesti, oba vozača pretrpjela su ozljede još uvijek nepoznate težine i prevezena u bolnicu.

Utrka je prekinuta na 70. kilometru u trenutku bijega Mikaela Cherela (AG2R), Cedrica Pineaua (Française des Jeux) i Davida Moncoutieja (Cofidisa) koji su se od pelotona odvojili na tri minute prednosti, a nakon što je uspostavljena sigurnost na cesti organizatori su dali zeleno svjetlo za nastavak i francuskom trojcu vratili vodstvo.

Peloton je zaostatak nadoknadio i sve je vodilo prema masovnom sprintu, ali lukavi Samuel Sanchez (Euskaltel) lansirao je napad kilometar prije cilja i ostale uhvatio na spavanju. Olimpijski pobjednik ciljem je prošao dvije sekunde ispred Allana Davisa (GreenEdge) i Juliena Simona (Saur-Sojasun) i u ukupnom se poretku probio na drugo mjesto iza Michaela Albasinija (GreenEdge).

Robert Kišerlovski (Astana) u Badaloni je zauzeo osmo mjesto dvije sekunde iza Sancheza i u ukupnom se poretku među 124 biciklista etapu prije kraja probio na osmo mjesto minutu i 32 sekunde iza Albasinija.

Volta a Catalunya, 6. etapa:
1.S. Sanchez (Španjolska, Euskaltel)
2.Davis (Australija, GreenEdge) +2
3.Simon (Francuska, Saur-Sojasun) +2
4.Haedo (Argentina, Saxo Bank) +2
5.Cunego (Italija, Lampre) +2
...
17.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana) +2
...
124.J. Sanchez (Španjolska, Caja Rural) +7:26

Ukupan poredak:
1.Albasini (Švicarska, GreenEdge) 21h28:43
2.S. Sanchez (Španjolska, Euskaltel) +1:30
3.Van den Broeck (Belgija, Lotto) +1:32
4.D. Martin (Irska, Garmin) +1:32
5.Uran (Kolumbija, Sky) +1:32
...
8.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana) +1:32
...
124.Galdos (Španjolska, Caja Rural) +57:16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!