Ostali sportovi

Kišerlovski 29. u poništenoj etapi

Maja Giljanović • srijeda, 21.03.2012.
Kišerlovski 29. u poništenoj etapi
Foto: Sandro Donda

Velika hladnoća, obilan snijeg, magla i ralice dočekali su bicikliste u trećoj, kraljevskoj etapi Volta a Catalunye. Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzeo je 29. mjesto, pobijedio je momčadski mu kolega Janez Brajkovič, a budući su organizatori etapu skratili s 210,9 na 155 kilometara na koncu su odlučili ne računati je za ukupan poredak.

Treća, kraljevska etapa Volta a Catalunye kroz Pirineje zbog obilnog snijega, velike hladnoće i guste magle skraćena je s 210,9 na 155 kilometara i završila na nižim padinama inicijalno predzadnjeg uspona na Port del Canto, a budući su organizatori odustali od uspona na najviši vrh Port del Canta i kasnije od brdskog cilja na Port-Aineu (18,9 km nagiba od 6,5 %), rezultati na koncu neće ulaziti u ukupan poredak.

Pobijedio je prvak Slovenije na kronometar Janez Brajkovič (Astana), Michal Golas (Omega) i Mickael Cherel (AG2R) osvojili su drugo i treće, a najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana) 29. mjesto.

Krajnje nepovoljni vremenski uvjeti uzeli su danak, četvrtu etapu neće vidjeti gotovo 40 biciklista, među ostalima i pobjednik Tour de Francea 2010. Andy Schleck (RadioShack), a Julian Dean (Garmin) i František Rabon (Omega) nakon padova su završili i u bolnici.

Alejandro Valverde (Movistar) nije ni startao. Jedan od najvećih favorita odustao je, manjim dijelom zbog lošeg vremena, a većim zbog bolova zadobivenih u jučerašnjem padu.

Vodeći u ukupnom poretku i dalje je Michael Albasini (GreenEdge), Ryder Hesjedal (Garmin) zauzima drugo, Mikael Cherel (AG2R) treće, a Kišerlovski 16. mjesto.

Volta a Catalunya, 3. etapa:
1.Brajkovič (Slovenija, Astana) 1
2.Golas (Poljska, Omega)
3.Cherel (Francuska, AG2R)
4.Carrara (Italija, Vacansoleil)
5.Rohregger (Austrija, RadioShack)
...
29.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana)
...
136.Davis (Australija, GreenEdge)

Ukupan poredak:
1.Albasini (Švicarska, GreenEdge) 7h12:12
2.Hesjedal (Kanada, Garmin) +1:32
3.Cherel (Francuska, AG2R) +1:32
4.Morabito (Švicarska, BMC) +1:32
5.Jeannesson (Francuska, Française des Jeux) +1:32
...
16.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana) +1:32
...
136.Sanchez (Španjolska, Caja Rural) +17:16

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!