Ostali sportovi

Kišerlovski na kraju sedmi

Maja Giljanović • nedjelja, 25.03.2012.
Kišerlovski na kraju sedmi
Foto: Sandro Donda

Švicarac Michael Albasini vodio je od prve etape i nakon osvojio naslov pobjednika Volta a Catalunye, a najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski petim je mjestom na cilju u Barceloni u ukupnom poretku zauzeo sedmo mjesto.

Vodio je od početka do kraja i nakon ukupno 1150 kilometara od Calelle do Barcelone osvojio Volta a Catalunye. Michael Albasini (GreenEdge) u sedmoj je etapi zauzeo 32. mjesto i obranio minutu i pol ispred olimpijskog pobjednika Samuela Sancheza (Euskaltel) na drugom i 1:32 minutu ispred Jurgena van den Broecka (Lotto) na trećem mjestu.

"Sve do jutros nisam vjerovao da ću uistinu poobijediti, izjavio je Švicarac, a direktor GreenEdgea Neil Stephens se nadovezao: "Znali smo da je ključ svega da Michaela dovedemo do posljednjeg uspona. Krenuo je s minutu i pol prednosti, a čak i da je upao u probleme na usponu, što ni u jednom trenutku nije, bilo je prilično malo vjerojatno da će ispustiti svo to vrijeme".

Albasini je zaključio: "Daryl" (Impey, nap. a.) je bio uz mene na posljednjem usponu i sve je bilo neusporedivo lakše. Bio je uz mene cijeli tjedan, svi moji kolege učinile su sve kako bi stigli do ovog uspjeha. Odvozili su fantastičnu utrku i sretan sam što im mogu vratiti pobjedom".

119,8 kilometara dugačku etapu od Badalone do Barcelone ispred Francesca Gavazzija (Astana) i Damiana Cunega (Lampre) osvojio je Julien Simon (Saur-Sojasun), a u lijepom se svjetlu, kako danas, tako i tijekom cijelog tjedna, predstavio i Robert Kišerlovski (Astana).

Najbolji hrvatski biciklist u Barceloni je osvojio peto mjesto i u ukupnom se poretku probio za jednu poziciju na sedmo mjesto.

Volta a Catalunya, 7. etapa:
1.Simon (Francuska, Saur-Sojasun) 2h47:02
2.Gavazzi (Italija, Astana)
3.Cunego (Italija, Lampre)
4.Uran (Kolumbija, Sky)
5.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana)
...
123.Renev (Kazahstan, Astana) 12:41

Konačan poredak:
1.Albasini (Švicarska, GreenEdge) 24h15:45
2.S. Sanchez (Španjolska, Euskaltel) +1:30
3.Van den Broeck (Belgija, Lotto) +1:32
4.D. Martin (Irska, Garmin) +1:32
5.Uran (Kolumbija, Sky) +1:32
...
7.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Astana) +1:32
...
123.Galdos (Španjolska, Caja Rural) 1h09:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 06:29
    Bravo Kišerlovski
    Obrisan korisnik