Ostali sportovi

Nova staza za ovogodišnji Hanžek

Mišo Gulić • četvrtak, 22.03.2012.
Nova staza za ovogodišnji Hanžek
Foto: FaH

Dvije hrvatske sportske atletske heroine, Blanka Vlašić i Sandra Perković, srijedu su provele u druženju s njihovim mladim nasljednicima na Sportskom centru Mladost kraj Save, a društvo im je pravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je javnosti predstavio i neke nove akcije...

Iako su glavne gošće na druženju s mladim atletičarima i atletičarka na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost bile Blanka Vlašić i Sandra Perković, u prvi plan izbio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U svrhu promocije Mitinga IAAF World Challenge 2012, poznatijeg kao Hanžekovićev memorijal, koji će se održati četvrtog rujna ove godine u Zagrebu, hrvatske i svjetski priznate atletičarke dio su vremena provele s djecom u simpatičnom razgovoru odgovarajući na njihova pitanja.

No, po dobrom starom običaju, Bandić je ipak imao završnu riječ te je najavio i postavljanje nove tartan staze, pritom istaknuvši: "Sve mora biti gotovo prije Hanžeka kako bi za taj atletski miting imali novu stazu."

Također, zagrebački gradonačelnik je objasnio da je sadašnja cijena takvog zahvata kudikamo prihvatljivija u odnosu na nekoliko godina prije, stoga se toliko i čekalo.

Djeca su bila jako znatiželjna i postavljala su razna pitanja. Blanku su pitali kada i zašto se počela baviti atletikom, da li ima tremu prije natjecanja, koliko trenira, kako se hrani, da li je umorna od putovanja, je li zbog karijere zapostavila prijatelje, kakva je bila u školi…

Za kraj, najbolja svjetska visašica im je dala par savjeta: slušajte mamu, budite praktični, izaberite ono u čemu se najbolje osjećate, sport vam ne mora biti profesija…

Kada je stigla Sandra Perković pitanja su nastavila istim intenzitetom. Od Sandre su saznali da je završila Prirodoslovno matematičku gimnaziju i da bi da nije sportašica bila profesorica, i to stroga profesorica. Zatim su je pitali da li joj je dosadilo bacati disk, na kojem stadionu trenira, a na sva pitanja Sandra je spremno odgovarala pa čak kad joj je i Blanka postavila par pitanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!