Rukomet

Horvat: "Presudila brža igra"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 24.03.2012.
Horvat: "Presudila brža igra"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba osigurali su svoje mjesto u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka svladavši u uzvratnoj utakmici, dakako, na domaćem terenu momčad Metalurga 26:21. Nakon +1 u gostima Zagrebaši sada čekaju protivnika među osam najboljih momčadi Europe, a kapetan Horvat koji je ponovno je bio najefikasniji i najraspoloženiji igrač na terenu zagrebačke Arene za protivnika je poželio Hamburg, dok je David Špiler prije svega izrazio koliko je ponosan pobjedom svoje momčadi.

Momčad CO Zagreba u prvom je poluvremenu stigla do znatne i važne prednosti, no u posljednjih je devet minuta prvoga dijela s nekoliko uzastopnih pogrešaka praktički pomogla Metalurgu da je sustigne: "Ne znam ni ja što se dogodilo, imali smo, naime, šest razlike i morali smo otići na još veću prednost, dokrajčiti ih, a mi ih zapravo vratimo u igru", kazao je kapetan Zagrebaša, Zlatko Horvat.

"Sigurno je velika čast biti najbolji strijelac Lige prvaka, naime, držati ovakav nivo i postotak šuta nije lako, a upravo sam zbog toga i najbolji. Najbitnije mi je da držim taj kontinuitet i da ne promašujem mnogo, a to što imam toliko prilika za šut je samo velika nagrada", izjavio je Horvat.

"Dogodilo se nekoliko situacija u kojima smo zaradili isključenja te su se oni lako vratili nazad, a mi nismo mogli postići pogodak. Na poluvremenu je na kraju bilo dva razlike što je pozitivan rezultat, ali smo očekivali više te smo se na neki način osjećali kao da gubimo", pojasnio je Horvat.

Pobjeda je osigurana u drugom dijelu u kojem je ponovno bilo pogrešaka, no ovoga puta u znatno manjem broju: "Trener je znao da igramo dobro i da igramo sve kako smo se dogovorili, no mi smo tada počeli raditi gluposti te nam je on stoga ukazao na njih kako bi prestali griješiti u drugom poluvremenu, iako je i tada bilo nekoliko greški, ali ne toliko koliko u prvom dijelu."

Kapetan Horvat prokomentirao je i kako je Metalurg na putu k osmini finala Lige prvaka zaustavio brzi napadu koji njima nikako ne leži, no Zagrebaši su ih jednostavno primorali na njega: "Na kraju je važno da smo prošli dalje, naime, s ovako dobrom obranom i samom koncentracijom u obrani i par tih brzih pogodaka koje smo postigli na kraju, a bili su presudni, došli smo do veće prednosti prilikom koje su igrači Metalurga morali mnogo brže rješavati napade što nije njihova prednost i u čemu oni nisu jaki budući da vole guslati. To im je bila boljka."

Pred Zagrebašima je sada četvrtfinale Lige prvaka koji ne donosi lake protivnike: "Možda bi najbolje bilo da igramo s Hamburgom, da se malo podružimo sa suigračima iz reprezentacije. Na koncu je zapravo svejedno protiv koga ćemo igrati jer su sve momčadi izuzetno jake", zaključio je Horvat.

Pametan protivnik

Osvrnuo se Špiler i na osobine Metalurga koje su napravile nekoliko problema hrvatskom prvaku: "Imali smo problema i s Barcelonom, a iako Metalurg nije jak kao i Barca, sigurno je da su izuzetno dobra ekipa koja je napravila probleme i Hamburgu, ekipi koja je među najboljim momčadima u Europi, stoga ni ne čudi što smo i s njima imali problema. Bez prave borbe nema rukometa, a naš je protivnik dokazao da je borben, ali i itekako pametan te sam stoga preponosan našom pobjedom."

Pogreške i pad koncentracije u završnici prvoga dijela zamijetio je i David Špiler: "Mi smo dobro krenuli u utakmicu te smo do posljednjih devet minuta prvoga dijela vodili šest razlike, no čim smo se malo opustili naš protivnik je to vidio i znao iskoristiti i kazniti. Metalurg je izuzetno kvalitetna i iskusna momčad s odličnim individualcima koje je Lino dobro posložio te se stoga protiv nje mora svih 120 minuta biti potpuno koncentriran."

"Pobjeda protiv Metalurga vrlo je važna za nas budući da smo cijeli prvi dio sezone naporno radili, a sada smo sve to okrunili pobjedom nad Metalurgom i plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka", za kraj je kazao Špiler.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!