Rukomet

Šego: "Četvrtfinale je velik uspjeh"

Zvonka Keliš • nedjelja, 25.03.2012.
Šego: "Četvrtfinale je velik uspjeh"
Foto: Kristijan Komarica

CO Zagreb u subotu je navečer, slavljem nad makedonskim Metalurgom, osigurao svoje mjesto u četvrtfinalu natjecanja za prvaka Europe, a vratarski dio obje momčad ponovno je, u cijeloj priči, imao mnogo toga za reći. Dok je Zagrebov vratar, Marin Šego, bio itekako zadovoljan kako pobjedom tako i dosadašnjim uspjehom hrvatskog prvaka, Metalurgov Darko Stanić nije krio razočaranje što je makedonska ekipa završila svoj europski put.

Momčad Zagreba osigurala je vrlo vrijednu i važnu pobjedu nad makedonskim Metalurgom koja ih je odvela u četvrtinu finala Lige prvaka, no susret u zagrebačkoj Areni nije bio nimalo lagan: "Znali smo da utakmica neće biti lagana, da je Metalurg dobra ekipa te da su fizički jako spremni. Vidjelo se to i kada smo vodili smo pet, šest razlike, naime, Makedonci su se dva ili tri puta vraćali", započeo je Zagrebov vratar, Marin Šego, svoj osvrt na uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Zadovoljan učinkom

Susreti Zagreba i Metalurga već tradicionalno obiluju čvrstom obranom pa tako i prosjekom od desetak obrana samih golmana: "Ovo je utakmica u kojoj je teško sakupiti 15, 20 obrana te sam već i prije samog susreta najavio da ću biti itekako zadovoljan ukoliko sakupim deset ili 12 obrana", izjavio je Šego koji je u susretu obranio 11 udaraca.

Pojasnio je potom Šego i što se dogodilo u toj završnici prvoga dijela kada je krenuo mali Zagrebov pad: "Jednostavno smo malo pali u igri, oni su zabili nekoliko laganih pogodaka, no to nije nikakvo čudo. Trebali smo ipak u obrani biti oprezniji i čvršći, znao sam da nas mogu iznenaditi. Međutim, najvažnije je ipak bilo održati koncentraciju do samog kraja što smo i učinili te smo na koncu i pobijedili."

Osvrnuo se Šego i na sam Metalurg za kojeg tvrdi kako ga je u red doveo upravo bivši Zagrebov trener i hrvatski izbornik, Lino Červar: "Sigurno je da se vidi koliko je Lino učinio za ovu momčad, naime, kada je ona prije nekoliko godina stigla na turnir u Poreč nije izgledala dobro te ju je svaki protivnik svladao s deset ili čak 15 pogodaka razlike. Međutim, od kada je stigao, Lino je dobro posložio ekipu, doveo je par dobrih igrača, poput Stanića, a sama momčad je uistinu spremna i motivirana."

Zagrebaši su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali kako se naporan rad, trud i zalaganje isplate te je njihov prolazak u daljnju fazu natjecanja za prvaka Europe uistinu odličan rezultat: "Ove smo godine uistinu napravili dobar posao te bi svi zajedno trebali biti jako zadovoljni postignutim, a koga ćemo dobiti za protivnika u četvrtfinalu dobit ćemo. Općenito sam zadovoljan i svojom, ali i igrom cijele ekipe te smatram da je ovaj rezultat, dakle, prolaz dalje u četvrtinu finala, velik uspjeh", zaključio je Šego.

Lino zahtijevao maksimum

"Pred dvoboj sa Zagrebom trener je više ciljao na to kako da nas što bolje psihološki pripremi kako bi dali svoj maksimum te se potpuno koncentrirali na svoju igru. Lino je želio da se podredimo kolektivu i da svatko od nas da sve do sebe, smatrao je da ćemo tako postići nešto veliko", otkrio je Stanić što je hrvatski strateg Lino Červar kazao u svom poznatom govoru netom prije susreta.

Vratar gostujuće momčadi, Darko Stanić, nakon susreta u Zagrebu bio je razočaran kako porazom tako i samom igrom makedonske momčadi: "Čini mi se da u uzvratu ipak nismo odigrali kako znamo te smo stoga i razočarani. Dozvolili smo protivniku da lakše dolazi do pogodaka, tako da i poneke sudačke greške nisu utjecale na konačan rezultat susreta. Što se same atmosfere tiče uistinu sam očekivao da će biti vatrenija."

"Iako smo u Ligi prvaka daleko dogurali ostaje žal jer se možda moglo i više, ali eto netko je morao ispasti", kazao je Stanić za kraj.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 10:17
    Bravo za Zagreb, daleko je dogurao pobjedom nad Makedoncima, sad u Seha pobjedi još Vardar i eto veselja i uspješne sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 08:11
    Bravo Goluža!!! Imaš oko i gotovo!
    Obrisan korisnik