Rukomet

Kopljar: "Najgora utakmica do sada"

Zvonka Keliš • nedjelja, 25.03.2012.
Kopljar: "Najgora utakmica do sada"
Foto: Kristijan Komarica

Momčad CO Zagreba na domaćem je terenu, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, svladala rukometaše Metalurga čime je osigurala svoje mjesto u četvrtfinalu natjecanja za klupskog prvaka Europe. Zagrebov desni vanjski, Marko Kopljar, ponovio je koliko je za njega susret s Metalurgom bio težak te je najavio kako će Zagrebaši neovisno o svom narednom protivniku dati sve od sebe kako bi izborili Final four Lige prvaka.

Rukometaši CO Zagreba u zagrebačkoj su Areni pokazali koliko su bolji od momčadi Metalurga koju su natjerali da svoje spore i duge napade pretvori u one brze koji im ne leže: "Pokazali smo da smo bolji, dosta smo puta pogledali prvu utakmicu s Metalurgom, onu iz Skoplja, te sam pod dojmom da smo i oni, ali i mi bili bolji nego u prvom susretu. Oni inače guslaju u napadu, no ovoga su puta morali više trčati nego inače te smatram da je tu razlika bila najveća u odnosu na prošlu utakmicu", prokomentirao je netom nakon susreta i slavlja najbolji desni vanjski rukometaš u Europi, Marko Kopljar.

Sumnjiva isključenja

Momčad Metalurga nikako nije lak protivnik, no u njihovu putu k izjednačenju Ivanu Baliću za oko su ipak zapela dva čudna isključenja Zagrebovih igrača: "Nije nam bilo lako, naime, Metalurg igra jako dobro u obrani te smo znali da će se boriti do samoga kraja. Bilo je teško, došlo je do malog pada krajem prvog dijela, zaradili smo potom dva isključenja koja su, po meni, dosta sumnjiva, a omogućila su Metalurgu da se vrati u igru. Na kraju je dobro što je završilo našom pobjedom."

Pred Zagrebašima je sada ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka te iščekivanje novog protivnika na putu prema Final fouru u Kölnu: "Do četvrtfinala ima dosta vremena, no koga god da dobijemo borit ćemo se do samoga kraja. Bio naš protivnik Kiel ili Koper, dat ćemo sve od sebe."

"Svakako da nam je Final four velika želja, a da nam je netko na početku sezone ponudio ovakav rasplet ja bih ga objeručke prihvatio", dodao je Kopljar.

Momčad Zagreba sada očekuje još teži susret nego ovaj osmine finala s Metalurgom, no samom Kopljaru ovaj je, kako zbog onog posebnog naboja tako i zbog bivšeg hrvatskog izbornika, Line Červara, ali i još mnogo čega drugoga ipak bio najteži susret: "Iako sada svi kažu da slijede mnogo teži protivnici, po meni je i ovo bila izuzetno teška utakmica. Naime, kada smo saznali da smo dobili Metalurg za protivnika u osmini finala odmah sam kazao kako je to za mene najgora moguća utakmica od svih. U ovom je susretu pritisak velik, a Makedonci igraju izuzetno specifičan i spor rukomet koji ne odgovara nikome, osim očito njima."

"Svejedno mi je koga ćemo dobiti za protivnika u četvrtfinalu, najvažnije je da se dobro borimo, pokažemo što znamo i to je to", prokomentirao je Balić.

Na tribine zagrebačke Arene stigla je zanimljiva i glasna skupina Makedonaca koji ovoga puta ipak nisu uspjeli nadglasati zagrebačka grla koja su uistinu navijala što glasnije su mogla: "Atmosfera je u Areni bila odlična te se nadam da će u sljedećim utakmicama biti još više ljudi i da će biti još glasniji jer oni uistinu stvaraju veliku razliku. Kada krene buka to nas podiže i vodi da krenemo brže trčati te stoga počinjemo postizati lake golove", pojasnio je za kraj Kopljar.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 08:30
    Ja mislim da Balić nikad za medije ne kaže ono što stvarno misli .
    Obrisan korisnik
  • inkos25.03.2012. u 21:17
    Činjenica je da je Zagreb ispustio prednost u prvom dijelu i mučio se u nastavku dok je Josip Valčić igrao srednjeg vanjskog.
    inkos
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 16:49
    Svakako on ce spomenuti iskljucenja Zagreba u prvom poluvremenu kad se nesto i moze ispraviti , a slucajno ili namerno niko ne spominje iskljucenja Metalurga na 5 minuta i 2.5 minuta do kraja kad se vise i ne moze nadoknaditi izgubljeno.I naravno za svakoga udarac u licu je automatski iskljucenje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Gomez6925.03.2012. u 16:00
    balić kao najbolji rukometaš svih vremena može šta god oće
    Gomez69
  • Obrisan korisnik25.03.2012. u 15:31
    on smije spominjat suce koliko hoće
    Obrisan korisnik