Košarka

Bavčević: "Razbili Zagreb po svim linijama"

Iz Trnskog:Marko Domljanović • utorak, 27.03.2012.
Bavčević: "Razbili Zagreb po svim linijama"
Foto: FaH

Nakon velike pobjede Splita u Trnskom, novinarima su se obratili treneri današnjih suparnika koji su, logično, bili dijametralno suprotno raspoloženi. Trener gostiju zračio je zadovoljstvom, a domaći strateg morao se suočiti s pitanjima o ostavci. Nje, čini se, neće biti.

Po završetku utakmice pred novinare je prvi došao Nikša Bavčević, a gostujući strateg nije mogao ništa drugo nego izraziti zadovoljstvo nakon ovako uvjerljivog trijumfa. "Ne može trener biti nezadovoljan nakon pobjede kod aktualnog prvaka. Taktički smo odlično ušli u utakmicu i razbili Zagreb po svim linijama. Zaista moram čestitati igračima na odličnom poluvremenu jer smo se ova dva-tri dana pripremali na taktičkom planu i dobro pročitali Zagreb. Ni u snu nisam očekivao da bih u ovoj utakmici mogao odmarati igrače, ali tek sad moramo spustiti loptu na zemlju i posvetiti se susretu protiv Jollyja koji nam je vrlo važan."

Na red je zatim došao i Vladimir Androić koji je malo duže izlaganje počeo čestitkom pobjednicima: "Prije svega čestitam Splitu na uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi. Oni večeras nisu imali dostojnog protivnika, a mi na početku za njih nismo imali rješenja u obrani i nakon toga se jednostavno nismo mogli vratiti. Nismo izvukli pouku iz utakmice u Zaboku."

Novinare je zanimalo što je rekao svojim igračima nakon ovakvog poraza. "Igračima sam mrekao da dignu glavu jer ovo nije najgore što im se može dogoditi. Porazi su sastavni dio sporta i sad treba imati karakter i pronaći izlaz iz ove situacije. Znam da je teško, ali moramo dalje."

Postavilo se i pitanje komunikacije s igračima: "Situacija u klubu je prilično teška i mislim da dosta stvari zbog toga ne dopire do mojih igrača. Osobno, nemam s njima nikakvih problema jer oni uredno ispunjavaju svoje obveze prema meni i klubu na treninzima."

I onda je došlo na red pitanje koje je visilo u zraku od početka utakmice. Pomišlja li Androić na ostavku nakon ovakve predstave? "U principu ne dajem ostavke, ali iskreno, moj status je pod znakom pitanja. Odgovornost trenera za rezultat i igru je najveća, a da sam na mjestu ljudi koji vode klub i ja bih svakako razmišljao o promjeni trenera. Ipak, ostavku neću podnijeti."

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 12:02
    pleniglacal uživaš zbog blamaže zagreba ali budi fer pa se sjeti kako zadnjih 20-tak godina funkcionira cibona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 10:19
    bravo bavčeviću, bravo igrači splita! čini mi se da će KK mafija sezonu završiti onako kako su i počeli....porazima između 30 i 50 razlike:))) neće ni ući u ABA ligu čini mi se. od ovakvog zagreba cedevita je jača za +30, cibona za +15, a split i zadar za par koševa!
    Obrisan korisnik