Nogomet

Heynckes: "Bili bismo spremni za Real"

Vedran Babić • četvrtak, 29.03.2012.
Heynckes: "Bili bismo spremni za Real"
Foto: EPA

Bayernov trener Jupp Heynckes bio je vrlo zadovoljan prikazanim od strane njegovih igrača u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Velodromeu. Bavarci na uzvrat idu s prednošću 2:0...

Pogocima Gomeza u 44. i Robbena u 69. minuti Bayern je s 2:0 nadjačao Marseille i napravio golemi dio posla na putu do polufinala. Trener njemačke momčadi, Jupp Heynckes, bio je oduševljen tim pogocima.

"Kod prvog pogotka, Lahm je osvojio loptu, onda smo se oslobodili 2-3 suparnička igrača u sredini terena. To je ono što u posljednjih nekoliko tjedana radimo tako dobro i zbog čega smo uspješni. Kod drugog pogotka, Robben je odigrao sjajan dupli pas s Müllerom. To je nešto što sam spomenuo u poluvremenu, da radimo više takvih akcija ako krilni napadač dobije priliku. Arjen je to odlično odradio s Thomasom, a pred vratima ima dovoljno pribranosti da zabije."

"Večeras smo igrali s puno samopouzdanja. Nije lako u Marseilleu, mnoge momčadi će vam to reći. Zato je bilo važno ne primiti pogodak pa da se oni osokole. Osim par iznimki, bili smo vrlo dobri."

Heynckes je istaknuo jednu od tih iznimki. "Jedino što mogu zamjeriti svojim igračima jest da su dobili pet žutih kartona, što je previše u utakmici koju smo dobili prilično komforno." Jedan od "požutjelih" bio je i Bastian Schweinsteiger, koji će zbog toga propustiti uzvratni susret na Allianz Areni.

Iako je njegova momčad već na pola puta do polufinala, njemački stručnjak još ne želi razmišljati o Realu premda priznaje da bi bilo "fantastično, uistinu fantastično" da dođe do tog okršaja. Heynckes je, inače, u sezoni 1997./1998. bio trener Reala.

"Još uvijek imam puno prijatelja u Madridu. Poznajem španjolski nogomet vrlo dobro, pogotovo Realovu momčad, i znam da u takvom dvoboju ne bi bilo favorita. Bili bismo spremni za bitku s njima."

Domaći trener, Didier Deschamps, priznao je da je prvi pogodak "presjekao" njegovu momčad te da su sada suočeni s gotovo nemogućom misijom.

"Bit će nam vrlo teško nakon ovog poraza. Napravili smo neke dobre stvari, ali nismo ih kaznili kada su griješili u prvom poluvremenu. Kaznili su oni nas. To su velike momčadi, ne treba im puno prilika da vam zadaju štetu. Ovo je najveći nivo, naučili smo to večeras."

"Prvi pogodak točno prije poluvremena nas je slomio jer oni prije toga nisu uspjeli stvoriti puno prilika. Još uvijek imamo šanse, ali one su minimalne. Kada izgubite 2:0 na domaćem terenu, to nije najbolja situacija. Imamo tjedan dana za oporavak i dat ćemo sve od sebe, ali Bayern je jako dobar na svom terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 10:55
    Jaoj naježim se kad mi padne na pamet polufinale, ali i finale. Nikoga ne želim omalovažavati, ali gotovo se sigurno može reći da je prvi polufinalni par Real M. - Bayern M. i ako Mou ne bude zafrkavao sa taktikom i stavljao 3 zadnja vezna i ako Bayern uspije 'spasiti' sve požutjele. Obje momčadi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 09:17
    otom potom
    Obrisan korisnik