Nogomet

Ribery: "Savršen rezultat"

Ante Zovko • četvrtak, 29.03.2012.
Ribery: "Savršen rezultat"
Foto: EPA

Bayern nije mogao poželjeti bolji rezultat, vjeruje Franck Ribery nakon što su Bavarci u Marseillu pobijedili 2:0 i jednom nogom zakoračili u polufinale protiv Real Madrida.

Kao i Real Madrid, i Bayern je riješio praktički pola posla u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. U Marseilleu je slavio 2:0 pogocima Marija Gomeza i Arjena Robbena.

"Napravili smo veliki korak jer su dva gola velika prednost. Oni će morati doći u München i dvaput zabiti. Moramo biti koncentrirani od prve minute druge utakmice, ali idemo u taj susret s mnogo samopouzdanja", rekao je strijelac drugog gola Robben.

Real je slavio u Nikoziji 3:0 protiv APOEL-a i na Santiago Bernabeuu trebao bi rutinski zadržati prednost. Sličan zadatak čeka i Bayern kako bi osigurao novi ogled starih rivala. U tom slučaju i Robben bi zaigrao protiv kluba čije je boje branio od 2007. do 2009.

Ipak, Nizozemac ne želi praviti ražanj dok je zec u šumi. "Ne želim govoriti o polufinalu previše jer morate poštovati protivnika. Igra se još 90 minuta, a mi prvo moramo riješiti četvrtfinale", izjavio je za UEFA.com.

Za Philippa Lahma trenutak odluke bio je prvi gol kad je Gomez zabio poslije duplog pasa s Thomasom Müllerom. Tada je, kaže, Bayern preuzeo potpunu kontrolu.

"Marseille se snažno borio u prvom poluvremenu i stvarao nam probleme. Nakon prvog gola osjetili smo da su u padu i iskontrolirali smo utakmicu u drugom poluvremenu."

Bivši član Marseillea, Franck Ribery, bio je prezadovoljan ishodom: "Ovo je za nas jako dobra situacija. Rezultat je savršen, bolji od remija bez golova ili pobjede 1:0. Igrali smo jako disciplinirano i zaslužili pobijediti."

Osvrnuo se na igranje u rodnoj zemlji, na stadionu na kojem je prije zarađivao kruh: "Meni je uvijek teško igrati u Francuskoj. Ali sada igram za Bayern, koji je velika obitelj. Ovdje sam već pet godina. Osjećam se dobro, za mene je sve savršeno."

S druge strane, Marseillova crna serija nastavlja se. Francuski predstavnik nije pobijedio u devet posljednjih utakmica. Alou Diarra ocijenio je da je Marseille završio tako kako jest zbog vlastitog iskustva u europskim utakmicama.

"Oba gola koja smo primili bila su naivna. Kod drugog pokušali smo odigrati brzi slobodni udarac kad nismo bili u poziciji za to i kažnjeni smo. Nakon 2:0 oni su kontrolirali zbivanja na terenu. Nama je ostalo žaliti zbog dvije prilike.

Ipak, Diarra vjeruje da je moguće preokrenuti rezultat u vlastitu korist. Podsjetio je da je nešto slično Marseille već napravio ove sezone: "Nemamo što izgubiti. Nije to nemoguća misija. Postigli smo tri pogotka u Dortmundu u skupini. Bayern rijetko ispušta bodode kod kuće, pa će to biti teško izvesti. Ali znamo da im možemo stvoriti probleme."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • spiro6329.03.2012. u 19:19
    kakva je to kriza stigla marseille
    spiro63
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 17:48
    Zasto su zvizdali Ribery,znam da je igrao u mareille prije,ipak je dosao kuci :)
    Obrisan korisnik
  • kaiserst199229.03.2012. u 15:52
    to će biti prava nogometna poslastica koja nije viđena još od utakmice man utd-bayern 2010.
    kaiserst1992
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 15:26
    Real-Bayern koja će to tekma biti
    Obrisan korisnik