Nogomet

Mascherano: "Milanu pripalo 10-15 minuta"

Ante Zovko • četvrtak, 29.03.2012.
Mascherano: "Milanu pripalo 10-15 minuta"
Foto: EPA

I s Milanove i s Barcelonine strane igrači su bili zadovoljni s konačnih 0:0 na San Siru. Rossoneri ističu da je to pozitivan rezultat, dok gosti očekuju pobjedu i prolaz.

"Imali smo par prilika, ali, nažalost, nismo ih uspjeli realizirati. Međutim, rezultat je za nas jako dobar. S optimizmom čekam drugu utakmicu", poručio je Zlatan Ibrahimović nakon susreta u kojem je Barcelona dominirala i promašila više šansi.

Milan se mogao pohvaliti prilikama Robinha, koji je poslao loptu preko gola, te Ibrahimovića, kojem je Valdes obranio pokušaj. Ostatak je manje-više pripao Kataloncima koji ipak nisu uspjeli doći do gostujućeg pogotka koji bi znatno okrenuo prednost u njihovu korist.

Domaći napadač Urby Emanuelson nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru imao je veliku priliku. No, u ključnom trenutku zaboravio je loptu.

"Nisam baš imao sreće. Događa se", izjavio je za NOS. "Znam da je to bio jako važan trenutak, ali što da radim sada kad je susret završio? Valjda će biti bolje drugi put. Mislim da ćemo sljedećeg tjedna imati više prilika. Barcelona uvijek igra svoju igru, pa ćemo imati prilika."

Javier Mascherano smatra da je Barcelona uzvrat dočekati s bar jednim pogotkom prednosti. Ipak, uvjeren je da će 3. travnja katalonski div pokazati da je bolji i proći.

"Mislim da smo igrali dobro. Imali smo čistije prilike za gol, kontrolirali smo utakmicu, ali nismo uspjeli pobijediti. Možda je njima pripalo deset ili petnaest minuta, ali mi smo bili bolji u ostatku utakmice. Stvarno smo htjeli zabiti ovdje, no nije išlo. Rezultat nije loš, samo moramo pobijediti kod kuće i bit ćemo u polufinalu", izjavio je Argentinac.

"Nismo razočarani jer smo igrali jako dobro, ali kada imate šest ili sedam prilika, a ne iskoristite ih, to je teško prihvatiti. Ipak, to je nogomet i moramo gledati prema naprijed. Znamo koliko su oni iskusni, imaju mnoštvo inteligentnih igrača, pa mislim da će i sljedeća utakmica biti slična jer se oni jako dobro brane. Ali imamo i mi dosta igrača koji se mogu istaknuti u napadu, postići golove i dobiti utakmicu za nas."

UEFA je igračem utakmice proglasila Milanova braniča Lucu Antoninija. On je, kako se navodi u obrazloženju, između ostalog napravio i ključnu obrambenu intervenciju utakmice uklizavši Alexisu Sanchezu kad je Čileanac krenuo prema Christianu Abbiatiju.

"Vidio sam Sancheza kako počinje trk i srećom sam bio dovoljno priseban da počnem trčati odmah za njim. Jako je brz, ali uspio sam ga uhvatiti. Nakon starta, slavio sam kao da sam postigao pogodak jer mislim da je to bila važna intervencija u ključnom trenutku utakmice", rekao je Antonini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice29.03.2012. u 18:58
    ma dobro,stoji to, al antonini je uklizao puno prije nego je ovaj uopće šutnuo..nije bio koncentriran..ono kad su ih izigrali nakon slobodnjaka isto krivo primio..nije jučer bio spreman zabiti gol..
    xavice
  • spiro6329.03.2012. u 18:55
    bravo za Antoninija samon tako i u uzvratu
    spiro63
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 17:10
    Slažem se xavice, ali nije Sanchez Messi pa da u sekundi razmišlja pa to i napravi!
    Obrisan korisnik
  • xavice29.03.2012. u 16:15
    bila je odlična intervencija al ono je školsi primjer kada treba braniču lažnjak oplaiti..
    xavice