Nogomet

Guardiola: "Pokušali smo igrati nogomet"

Vedran Babić • četvrtak, 29.03.2012.
Guardiola: "Pokušali smo igrati nogomet"
Foto: EPA

Sretniji trener poslije remija Milana i Barcelone na San Siru bio je Massimiliano Allegri, koji je posebno pohvalio Lucu Antoninija. Josep Guardiola smatra da je njegova momčad zaslužila pohvale zbog načina igre...

Rezultat 0:0 malo tko je mogao očekivati u srazu momčadi kao što su Milan i Barcelona, pogotovo ako se zna da je u njihova prva dva međusobna dvoboja ove sezone postignuto ukupno devet pogodaka.

"Luca Antonini je briljantno čuvao Messija." - Allegri

Milanov trener Massimiliano Allegri čestitao je svojim igračima na izvedbi. "Ovo je najbolja utakmica od tri koje smo odigrali protiv Barcelone ove sezone. Snažno smo se branili i bili opasni u napadu. Više smo se mučili u prvom dijelu nego u drugom. Pokazali smo predanost u teškim trenucima. Utakmici smo pristupili u dvije različite faze, obrambenoj i ofenzivnoj. Igrali smo bolje u drugom dijelu, no i u prvom smo stvorili nekoliko čistih šansi i stekli samopouzdanje iako ih nismo iskoristili. Konačan rezultat je pošten."

"Od prve minute krenuli su neki igrači koji se tek vraćaju poslije ozljede i u određenom trenutku morao sam ih mijenjati jer nisu imali dovoljno kondicije. Stephan El Shaarawy je odigrao dobru partiju kad sam ga ubacio. On ima kvalitetu i uzrokovao je probleme."

Strateg Barcelone, Josep Guardiola, nije mogao biti zadovoljan konačnim rezultatom, ali nije imao što zamjeriti svojim igračima.

"Činjenica da je Milan sretan zbog ovakvog ishoda nam je najveća pohvala. Nikada ne možete riješiti dvoboj u prvoj utakmici, no jedino što nam nedostaje jest gostujući pogodak. Zaslužujemo pohvale što smo došli ovdje i pokušali igrati nogomet. Skidam kapu svojim igračima koji su 17 puta zapucali na gol."

Guardiola smatra da Milan praktički nije ugrozio njegovu momčad. "Osim par prijetnji, naprimjer situaciju jedan na jedan Ibrahimovića i Valdesa, oni jedva da su zapucali u cijeloj utakmici." I zaista, ako ćemo gledati statistiku, Milan je u cijeloj utakmici uputio ukupno samo četiri udarca (dva u okvir).

Što se uzvrata tiče, Guardiola je rekao: "Uzvrat će biti vrlo težak jer Milan ima kvalitetu, ali znamo da ako želimo u polufinale da moramo pobijediti. Trebat će nam pun stadion i podrška navijača da bismo to ostvarili. Remi nam neće biti od koristi."

Remi s pogocima, međutim, bio bi dovoljan Rossonerima za prolaz, kaže Allegri, i dodaje: "Teško je procijeniti naše izglede u uzvratu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2012. u 00:08
    Bravo! Sere kvake bezveze.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 20:54
    Nauči gdje se stavlja veliko slovo te znakove interpunkcije.Ako su to nekakvi argumenti na forumu sportneta.Također za tebe i za sve ostale kojima možda gornji post nije bio jasan dajem prijevod:Kakav je to način razmišljanja?Da li bi po istoj logici svi navijači Milana trebali šutjeti pa makar da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 19:55
    nauči hrvatski pisat prvo da te razumijemo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 18:29
    koje razmišljanjea svi navijači milana bi tribali zamučat jer svi znamo da je milan kupova suce :)il neko nema ni pamčenje leptira?a koliko je samo pipo zabija golova pomoću simuliranja i iz ofsajda? nevjerojatni su mi ljudi, stvarno..
    Obrisan korisnik
  • The Phantom29.03.2012. u 15:41
    Uzvrat će biti drugačiji jer će bit normalniji travnjak i pun stadion. Barca će nastavit sa svojom igrom
    The Phantom