Nogomet

"Pozitivan šok Zagreba neće nas ugroziti"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.04.2012.
"Pozitivan šok Zagreba neće nas ugroziti"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Dinama u srijedu igraju prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Zagreba. Cilj je, prema riječima Jerka Leke, što prije riješiti sve dileme...

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Varaždinom i Lokomotivom, u kojima je Dinamo postigao ukupno deset pogodaka, momčad Ante Čačića u srijedu će na Maksimiru odmjeriti snage protiv gradskog suparnika iz Kranjčevićeve.

Za prvu utakmicu polufinala Kupa hrvatski je prvak sasvim spreman. "Odlično je stanje u momčadi i sve je spremno. Želimo nastaviti pobjeđivati i upisati što bolji rezultat za uzvrat. Favoriti smo i želimo finale", najavio je iskusni vezni igrač Dinama Jerko Leko.

"Volio bih biti dio reprezentacije za Europsko prvenstvo, no nisam došao u Dinamo kako bih igrao za reprezentaciju. Ako će izbornik računati na mene, bila bi mi čast, no ukoliko bih išao samo da popunim broj, bolje je da ide netko mlađi".

"Cilj nam je što prije postići, a ne primiti pogodak. To bi nam olakšalo susret i mislim da smo dovoljno dobri da ne dopustimo iznenađenje. Moramo dominirati i ne dopustiti da Zagreb prijeti Ivanu Kelavi", dodao je.

Međutim, Dinamo je u Kupu već zamalo naletio na minu. Protiv Istre 1961 u četvrtfinalu odlučivala je tek lutrija s bijele točke, tako da se ipak traži određena doza opreza.

"Kup nosi iznenađenja, pokazalo se protiv Puljana, kada smo promašili nekoliko šansi pa primili gol", podsjetio je Leko.

Nekoliko je riječi posvetio i suparničkom taboru. U prvenstvenoj utakmici protiv Zadra pobjedom je debitirao novi trener, Dražen Besek, koji je zamijenio Gordana Ciprića na klupi Pjesnika.

"Nisam očekivao taj otkaz, ali smjena trenera zna izazvati pozitivan šok. No, ne vjerujem da može biti takav da bi nas ugrozio. Dosta se priča o Šovšiću i bit će teško igrati ako će se Zagreb zgusnuti i braniti. Nisam siguran kako će se postaviti, ali vjerujem da će željeti postići pogodak u gostima", govori.

"Ipak, nama su pojedinci popravili formu i usvojili smo ideje trenera Čačića", istaknuo je Leko.

U nedjelju je hrvatski nogomet doživio i prekid utakmice zbog bacanja baklji u Puli. "Ne znam točno pravila, ali ako se ne smiju bacati baklje - ne smiju. Niti me osobno smetaju niti mi ih je lijepo vidjeti, no nije dobro kada se zbog njih moraju prekidati utakmice, to remeti ritam", prokomentirao je Leko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!