Nogomet

Guardiola: "Ne mislim da smo favoriti"

Josip Tolić • srijeda, 04.04.2012.
Guardiola: "Ne mislim da smo favoriti"
Foto: EPA

Poslije vrlo dobre utakmice na Camp Nouu u kojoj je Barcelona slavila nad Milanom 3:1 i tako izborila polufinale Lige prvaka, trener Blaugrane Pep Guardiola nije žurio s najavama kako će katalonski div uspjeti obraniti naslov te je istakao zadovoljstvo dosad postignutim, a strateg poražene momčadi Massimiliano Allegri ističe glupo primljeni drugi pogodak koji je poremetio momčad uoči odlaska na odmor.

Trener Barcelone Josep Guardiola na konferenciji za novinare nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka s divljenjem je govorio o protivniku koji je poražen 3:1. "Suočavali smo se s momčadi koja je osvojila sedam europskih trofeja te ima vrlo dobre igrače. Uputili smo 21 udarac naspram njihova tri. Ako su ljudi večeras očekivali da Milan neće prijeći polovicu i da ćemo pobijediti velikom razlikom, to se nije moglo dogoditi. Milan ima mnogo iskustva i predstavlja veliku prijetnju", izjavio je Pep.

"Sezona je vrlo duga i ima različita razdoblja. Ne mislim da smo favoriti za osvajanje naslova; tu je Bayern, a bit će i Real. Osvojili smo Ligu prvaka dvaput u posljednje tri godine i došli do polufinala petu godinu u nizu. Najteža je stvar na svijetu nastaviti osvajati jer prvi put možete sve osvojiti, no učiniti to ponovno vrlo je, vrlo teško", dodao je strateg Katalonaca.

41-godišnjak nije zaboravio spomenuti dosad postignute uspjehe. "Više smo nego zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone te trudim koji je svatko uložio", napomenuo je dodavši da je momčad već osvojila tri trofeja, u finalu je Kupa kralja, u borbi za naslov prvaka u Primeri te u polufinalu Lige prvaka.

Strateg Milana Massimiliano Allegri dojmove o utakmici započeo je komentarom o jedanaestercima. "Razočarani smo jer je drugi kazneni udarac stigao nekoliko minuta prije poluvremena, kada Barcelona nije bila toliko nadmoćna zbog našeg gola. Šteta što je prvi jedanaesterac bio dar, a to ne možete učiniti protiv momčadi kao što je Barcelona."

"Nakon što smo izjednačili, iskreno smo mislili kako možemo proći jer je Barcelona bila pod laganim pritiskom i nije uspijevala igrati svoj nogomet. To je činila tek nakon trećeg gola koji je bio dosta sretan jer se Messijev udarac nakon odbijanja pretvorio u asistenciju."

"Morate igrati savršeno ovdje kako biste pobijedili, a mi smo činili greške i u obrani i u napadu, kada nam je nedostajalo nekoliko završnih dodavanja. U dvije smo utakmice imali mnogo prilika zabiti gol no nismo bili dovoljno precizni u dodavanjima", kritizirao je svoju momčad Allegri te dodao kako su svi u momčadi "bili razočarani na predahu nakon kasno primljenog pogotka, a kad su se vratili, već su primili i treći gol".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 14:38
    o čemu ti hahahah. ajde baci drkicu i smiri se malo. di sam ja spomenio sviranje nepostojećih penala kao kompenzaciju?! samo sam napisao da sam mislio da će alegri bit gospodin i da neće komentirat suđenje i da će bar imat malo obraza i zbog prve utakmice ostavit to sastrane kao sedorf koji je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 14:28
    čekaj jel si ti ozbiljan? ako u prvoj tekmi nije dosuđen penal, onda se u drugoj mora suditi nepostojeći? prosvjetli me, otkad stvari tako funkcioniraju? znači po tvojem je u redu da ja tražim 3-4 nepostojeća penala za Chelsea u mogućem ovogodišnjem polufinalu jer ih je Ovrebo propustio svirati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 13:35
    guardiola ni nakon prve utakmice kad je barcelona bila oštećena nije komentirao sušenje jer je gospodin. allegri nisam očekivao od tebe prozivanje sudaca jer su oba penala bila čista, pa barem zbog prve utakmice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 12:28
    http://www.youtube.com/watch?v=DhYU_znLSRk http://www.youtube.com/watch?v=gYEy5XWKpnY&feature=related
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 10:33
    Ali Mascherano igra zadnjega od kraja prošle sezone kada nije imao koga staviti u zadnji red zbog ozlijeda (tako da to nije iznenađenje). Taj više neće dočekati da se vrati na poziciju zadnje veznog, bar ne u Barci.
    Obrisan korisnik