Nogomet

Ibrahimović: "Barçu ne treba favorizirati"

Josip Tolić • srijeda, 04.04.2012.
Ibrahimović: "Barçu ne treba favorizirati"
Foto: EPA

Milanov napadač Zlatan Ibrahimović komentirao je suđenje na sinoćnjoj utakmici Lige prvaka u kojoj je njegova bivša momčad slavila nad Rossonerima 3:1 i tako prošla u polufinale. Smatra kako drugi jedanaesterac za domaćine nije postojao te da je suđenje bilo neujednačeno.

"Vratili smo se na 1:1 i onda nam je dosuđen jedanaesterac koji ne mogu razumjeti. Lopta nije bila u igri, no dosuđen je. Bila je to neobična, čudna odluka. Uništila je utakmicu", "grmio" je napadač Milana Zlatan Ibrahimović o utakmici u kojoj su Rossoneri izgubili 3:1 od Barcelone i tako se oprostili od Lige prvaka.

Čovjek koji je skrivio jedanaesterac, Alessandro Nesta, rekao je kako je napravio prekršaj nad Busquetsom, no da je istovremeno bio potezan od strane Puyola. "Malo sam povukao Busquetsa, no Puyol me je blokirao, bio je prekršaj i na meni. Prema onome što sam vidio na terenu, sudac je dosudio prekršaj prije nego što je lopta bila u igri", rekao je veteran Rossonera.

Lionel Messi: "Vrlo smo jasno znali da će ovo biti teška utakmica, no bilo je vitalno što smo znali kako iskoristiti svoje prednosti. Zbog toga smo pobijedili i prošli dalje."

"Ne treba ih se favorizirati. Govorimo o najboljoj momčadi na svijetu. Počinjem shvaćati Mourinhove reakcije svaki put kad dođe ovdje. I sâm sam sada to prošao i sve bolje razumijem situaciju", nastavio je u intervjuu za Viasat Fotboll Ibrahimović.

Osim što je Barceloni dosuđen, kako kaže Ibra, nerazumljivi kazneni udarac, propust je, smatra, napravljen i na drugoj strani. "Također, nije nam bio dosuđen jedanaesterac. Sudac je dosuđivao prekršaje svaki put kada bismo ih dodirnuli. Bila je to sramota. Da je sudac jednako primjenjivao kriterij prema objema momčadima, imali bismo veću šansu."

Kako bi možda malo i ublažio optužbe na račun sudaca, Šveđanin je naposljetku rekao da su "suci ipak dobro odradili posao - ne bismo se trebali žaliti samo na njih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 20:00
    [QUOTE=kecko]"Buraz" vidim da pratis nogomet dugo,ja recimo pratim i navijam za barcu jos od 94 godine(Figo,Rivaldo i ostala skvadra),ali tko kaze da nema navijaca Milana od kada su recimo dosli Ibrahimovi ili Boateng,ja na mnogim portalima vidim nickove Boateng,itd....Znaci i navijaci drugih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 19:11
    kad ja uzdižem igru barcelone protiv milana uzdižem je jer je to milan!!! naravno da neće doć barca Milanu i natrpat mu 7 komada, al i ostvarit očitu dominaciju protiv jednog milana je uspjeh. šta se tiče navijanja, rekoh, svak bira svoje.. na kraju krajeva svak sa imao mozga u glavi ligu prvaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 18:55
    "Buraz" vidim da pratis nogomet dugo,ja recimo pratim i navijam za barcu jos od 94 godine(Figo,Rivaldo i ostala skvadra),ali tko kaze da nema navijaca Milana od kada su recimo dosli Ibrahimovi ili Boateng,ja na mnogim portalima vidim nickove Boateng,itd....Znaci i navijaci drugih klubova imaju neke... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 18:47
    Moj klub Chelsea Fc ce izbaciti Barcelonu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 17:43
    nerealno se toliko dize u nebesa barcelonina igra u dvije tekme s milanom silna razlika u posjedu lopte i udarcima u gol obje ekipe, a zanemaruje da su promasili sve sanse koje su stvorili, ako cemo ici cisto zlocesto komentirat, onda je barcelona zabila 2 gola iz penala i jedan iz slucajnog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik