Nogomet

Chelsea traži okršaj protiv Barçe

Maj Gašparac • srijeda, 04.04.2012.
Chelsea traži okršaj protiv Barçe
Foto: EPA

Nakon utakmica u Madridu i Londonu bit će poznata preostala dva polufinalista Lige prvaka. Dok je Real Madrid u prvom susretu protiv Apoela već riješio pitanje plasmana u polufinale i uzvrat u Madridu je postao tek formalnost, mnogo zanimljiviji dvoboj može se očekivati u Londonu. Tamo će Chelsea na svojem Stamford Bridgeu braniti minimalnu prednost iz prve utakmice protiv Benfice i pokušati izboriti polufinalni okršaj s Barcelonom.

Real Madrid - APOEL

Nogometaši Real Madrida u potpunosti su opravdali ulogu favorita i u prvom susretu u Nikoziji uvjerljivo svladali APOEL rezultatom 3:0. Ciparska momčad disciplinirano se branila do 74. minute, kada je Benzema probio njihov "bunker", a do kraja utakmice Kraljevski klub je postigao još dva pogotka.

Trener Real Madrida Jose Mourinho nakon prve utakmice izjavio je kako će njegova momčad unatoč velikoj prednosti maksimalno poštivati suparnika i u uzvratu. Isto je naglasio i u najavi susreta u Madridu : "Imamo vrlo dobar rezultat iz Cipra, ali moramo respektirati APOEL. Igrat ćemo protiv snažne momčadi", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

Mourinho je svjestan kako bi se trebalo dogoditi čudo da se njegova ekipa ne plasira u polufinale, gdje ju čeka Bayern iz Münchena, no svejedno zahtijeva maksimalno ozbiljan pristup svojih nogometaša: "Najvažnije je da smo u polufinalu, iako želim da moja momčad odigra dobro i pobijedi. Igrači su dobro, nisu umorni i puni su samopouzdanja", izjavio je.

Portugalac je otkrio kako neće previše mijenjati sastav u odnosu na prvu utakmicu, tek da za nastup neće konkurirati Alvaro Arbeloa. Već je otprije poznato da Mourinho ne može računati na Samija Khediru, Lassanu Diarru i Ricarda Carvalha, a najavio je kako će minutažu zasigurno dobiti i Angel Di Maria, koji se nedavno oporavio od ozljede.

Ciparski APOEL najugodnije je iznenađenje ovosezonske Lige prvaka. Momčad iz Nikozije suprotno svim očekivanjima stigla je do četvrtfinala, no tamo im je ždrijeb dodijelio jednog od najtežih suparnika. Njen trener Ivan Jovanović svjestan je da će njegova ekipa u Madridu odigrati svojih posljednjih 90 minuta ove sezone u Ligi prvaka: "Real će proći u polufinale, no mi ćemo pokušati napustiti natjecanje nastupom na visokoj razini", izjavio je.

"Možemo igrati bolje nego u prvoj utakmici, ne bojimo se", zaključio je trener ciparske ekipe.

Chelsea - Benfica

Puno teži posao od Kraljevskog kluba imat će nogometaši engleskog Chelseaja. Oni su u prvoj utakmici u Lisabonu minimalno pobijedili Benficu, no svjesni su kako ih u uzvratu očekuje zahtjevna utakmica te da će morati dati sve od sebe kako bi izborili polufinale s Barcelonom.

"Ništa još nije riješeno. Benfica je postigla gol u gostima u svakoj utakmici u Ligi prvaka ove sezone", prokomentirao je trener Chelseaja Roberto Di Matteo.

"Odigrano je tek poluvrijeme nakon kojeg imamo vodstvo od 1:0. To nije neka prednost i igrači su toga svjesni, moramo ući u utakmicu s ispravnim stavom", oprezan je talijanski stručnjak.

Trener Benfice Jorge Jesus također smatra da pitanje polufinalista još nije odlučeno i vjeruje u preokret svoje ekipe: "Chelsea je imao mnogo sreće u prvoj utakmici, igrali su na 0:0 i na kraju pobijedili. Uvjeren sam da i mi možemo do pobjede na njihovom terenu", prokomentirao je.

"Igrat ćemo napadački. Moramo igrati kao momčad i moramo postići pogodak, to je očito. Oni će biti opasni iz prekida, a mi moramo iskoristiti našu snagu i poništiti njihovu prednost", zaključio je trener Benfice kojega muče mnogi izostanci u njegovoj momčadi.

Zbog ozljeda u London nisu ni otputovali Miguel Vitor, Ezequiel Garay i Jardel, dok je nastup braniča Luisaa upitan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 18:55
    Revijalna utakmica jer i Chelsea i Benfica znaju da se preko Uefalone ne može i ne smije.. ;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 13:48
    nadam se prolasku chelse i onda da sudac dade barci 5 penala da mogu doć na forum i uživat u vašem cviljenju :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 13:13
    neka chelsea prođe pa da vrati barceloni za onu krađu iz 2010 cini mi se kad ih je barca zestoko pokrala
    Obrisan korisnik
  • aco07804.04.2012. u 12:40
    ajmo chelsea danas rjesit benficu i onda na uefalonu!!!!
    aco078
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 12:35
    Polufinale bez engleza neprocjenjivo! ...amo benfica uljepšaj mi večer!
    Obrisan korisnik