Košarka

Double-double Šarića Zaboku

Damir Žbulj • utorak, 17.04.2012.
Double-double Šarića Zaboku
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Zagreba Croatia osiguranje stigli su do lagane i uvjerljive pobjede protiv Zaboka, a kao glavne zvijezde večeri prometnuli su se mladi Dario Šarić i Robert Rikić, koji su u devetom kolu Lige za prvaka predvodili Mrave do 96:58 pobjede.

Iako trenerska smjena na klupi aktualnog hrvatskog košarkaškog prvaka nije donijela očekivani rezultatski pomak, evidentan je smjer u kojemu Dražen Brajković pokušava odvesti momčad. Mlađi igrači iz rostera polako, ali sigurno dobivaju priliku, no, što je i važnije, počeli su ju i koristiti. Dvoboj sa Zabokom bio je idealna prilika da na njihovim krilima Zagreb CO ostvari očekivani rezultat.

Izostanak Kasuna otvorio je priliku mladom centru Robertu Rikiću, koji je svoju visinu od 219 cm napokon na pravi način iskoristio, dok za Darija Šarića više niti ne treba trošiti riječi. Odlično je u prošlom kolu odradio gostovanje u rodnom Šibeniku, dok je igračima iz zagorskog košarkaškog centra Zaboka održao lekciju, ubacivši ponovno solidan dvoznamenkasti broj poena, uz fenomenalan skakački učinak.

No, iako je Zagreb stigao do očekivane i uvjerljive pobjede, slavlje Zadra na domaćem parketu nad Splitom i dalje Mrave drži ispod crte koja odvaja sudionike doigravanja od ostatka ligaškog društva.

O samom rezultatu nema se puno toga za dodati. Otpor su gosti iz Zagorja pružali u prvoj dionici susreta, kada su u zaostatku bili samo osam poena. No, druga četvrtina bila je za Zabok u potpunosti poražavajuća. Ubacili su samo sedam poena, dok su ih domaći igrači natrpali s njih 24. Na predah se otišlo rezultatom 52:27.

U nastavku utakmice ista priča, Zabok u deset minuta treće četvrtine ubacuje 11 poena, dok su Mravi u napadačkom dijelu do kraja utakmice bili neumorni i neumoljivi. Bez milosti su kažnjavali svaki gostujući nedostatak, za konačnih 96:58.

Šarić je na kraju kratki odlazak u SAD na utakmicu s vršnjacima višestruko iskoristio, jer je izgleda pronašao novi motiv za odlične partije, naravno, uz neophodnu minutažu na parketu. Proveo je protiv Zaboka čitav susret u igri, ubacio je 19 poena, uz šut 8/13 za dva. Ukupno je uhvatio fantastičnih 17 lopti, a jedino mu je zakazao šut za tri poena, gdje je imao 0/3.

Robert Rikić napokon je našao protivnika protiv kojeg će iskoristiti svoju dominantnu visinu. UZ 5/6 za dva, ubacio je ukupno 14 poena, a imao je sedam skokova, za 20 minuta provedenih na terenu. Markota (11 p) i Simon (9 p) dobili su dragocjeni odmor, kako bi bili odmorniji i svježiji za nove izazove.

Što reći o Zaboku, koji nije bio ravnopravan protivnik. Igrač sa svim ovlastima bio je Bašić, na kraju je ubacio 23 poena, uz pet ubačenih trica. Nije na njihovu žalost imao nikakvu pomoć suigrača, a jedini dvoznamenkasti bio je još samo Kraljević s 11 poena. 48:25 bio je omjer skokova u korist Mrava u ovom susretu, naravno da je na kraju bilo gotovo +40.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 11:14
    veseli i minutaža Mavre.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 09:41
    mali je čudo! toliko je dobar, da ga ni 6 mjeseci sjedenja na klupi ne može uništiti, niti izbaciti iz takta! mislim da imamo 'mesiju'! on MORA, jednostavno MORA biti na repešinom popisu za kvalifikacije. on je prerastao juniore, nema se što zajebavati ovo ljeto u U-18 repki, kada je predominantan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 08:04
    Momak je jednostavno ultra talentiran, a vodstvu Zg bi tebalo suditi zbog onoga šta su mu radili do Brajkovića. Kao i zbog ukupnog doprinosa uništavanju legendarnog kluba, jasno. Pratim košarku više od 20 goidina i ne mogu se sjetiti bilo kojeg igrača koji je imao toliko skokova iz utakmice u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kaiser1318.04.2012. u 07:59
    Ne moras navijat za kk zagreb nego samo gledati njihove tekme
    kaiser13
  • narada10818.04.2012. u 00:39
    problem je u tome da ako hocemo vidjeti sto vise od Sarica (je li ima ko tko bi se tome protivio?) - mi bismo morali navijati da KK Zagreb ide na F4 i onda eventualno nu ABA-ligu  (da li ima ko?), sto bi znacilo da navijas protiv nase legendarne klubove odn. nase najkvalitetnije ekipe jer za... [više na forumu]
    narada108