Košarka

Repeša: "Cedevita je dobra kada je bitno"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • četvrtak, 19.04.2012.
Repeša: "Cedevita je dobra kada je bitno"
Foto: Martina Japundžić

Još uvijek bez krivog koraka u Ligi za prvaka, Cibona će dočekati susret s Cedevitom u desetom kolu u prilici da se dodatno učvrsti na vrhu ljestvice. S dvije pobjede prednosti pred suparnicima koji će im biti na putu u petak navečer, momčad Jasmina Repeše bi novom pobjedom napravila vjerojatno presudni korak u borbi za "jedinicu" prije doigravanja...

Uz prednost koju ima na prvom mjestu, Cibona može bez puno opterećenja pristupiti ogledu s Cedevitom u petak u 19 sati u Domu Dražena Petrovića. Doigravanje je već sigurno, a osiguranje prve pozicije poslije ovog dijela natjecanja dosta blizu - s mogućnošću da se Vukovi još malo približe tom cilju u gradskom dvoboju kojem će biti domaćini.

Goran Suton: "Četvrti put igramo protiv Cedevite, znamo se vrlo dobro, bit će to dobra utakmica. Mislim da će slaviti ona momčad koja bude bolje igrala obranu i koja bude bolja u detaljima. Sitnice će presuditi tko će izaći kao pobjednik."

"Ovo je definitivno lijepi gradski derbi. Volio bih da protekne u takvom tonu, da svi uživaju i da utakmica bude dobra, a kako bi rekao stari Pape", (Zoran Grbac, op.), "neka pobijedi košarka", najavio je Jasmin Repeša, koji ne želi previše razbijati glavu slabijim Cedevitinim izdanjima u Ligi za prvaka.

"Cedevita je napravljena za velike stvari, radi se o ekipi koja je popunjena na svim pozicijama. Imali su oscilacije u sezoni, ali kada je bilo bitno, bili su dobri - kao, primjerice, u finalu Kupa. Ako se gledaju ambicije kluba, proračun koji raste iz godine u godinu, možemo imati veliki respekt prema njima", opisao je Cibonin trener.

"Mislim da bi naših 2-0 u međusobnim susretima, ako ćemo gledati hipotetički, nama bilo od koristi jer je psiha u sportu jako bitna. No, ovom susretu pristupamo kao jednoj utakmici u nizu za nas, iako je evidentno da je ovo postao derbi i da publika gleda na utakmicu kao na derbi. Naša obveza je da svi damo sve od sebe da budemo zadovoljni", nastavio je Repeša, nadajući se da njegova momčad može biti jednako koncentrirana kao ranije ovog tjedna na Baldekinu.

Pavle Marčinković: "Najviše se nadam da će atmosfera biti odlična, kao u prošloj utakmici protiv Cedevite koju smo igrali kod kuće. Nadam se da to što smo izgubili u produžetku ovog puta neće utjecati na atmosferu i da ćemo se iskupiti navijačima za taj poraz".

"I jedni i drugi želimo pobjedu, a nas zanima naša igra. U Šibeniku sam vidio najmanje oscilacija kroz utakmicu u cijeloj sezoni, sigurno je da Jolly nije na nivou Cedevite, pa me živo zanima možemo li odigrati i protiv njih bez propadanja", dodao je trener Vukova: "Sigurno je da se ne može odigrati bez grešaka, ali ako se sjetimo prošle utakmice protiv Cedevite, u drugoj i kroz treću četvrtinu imali smo propadanje koje je bilo jako veliko. Radimo na tome da takvog pada ne bude."

"S ozbirom na roster i na profil igrača koje imaju, Cedevita je spremna igrati na više načina", istaknuo je Repeša širinu s kojom raspolaže Dražen Anzulović: "Imaju veliki manevarski prostor s obzirom na profil igrača, uz mogućnost da odaberu pravi način na koji treba odigrati".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 22:22
    Alo, pa cibona je favorit na kladionici i da dobije ne bi se obogatio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 20:47
    Cibona bi sutra tu utakmicu sigurno dobila. Al problem je u tom što smo prvu tekmu dobili 76-69. I poznavajući mentalitet ove cibonine ekipe oni će sigurno imati u podsvijesti da mogu izgubit i sa 6 razlike i na taj način obraniti prvo mjesto za play off. Volio bi da se varam, al idem na cibonine... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vlacng19.04.2012. u 19:26
    Uf atmosfera ce biti nabrijana do srzi...
    vlacng
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 18:25
    Ne vjerujem da je repeši ova utakmica bitna, ali igrači cibone su jako nabrijani da dobiju vitamine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 16:41
    da,kada mi je slabo od alkohola :D
    Obrisan korisnik