Košarka

Repeša: "Dodatnom energijom dobili utakmicu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Josip Tolić • subota, 21.04.2012.
Repeša: "Dodatnom energijom dobili utakmicu"
Foto: Jelena Stipović

U derbiju 10. kola košarkaške A-1 Lige za prvaka Cibona je nadvisila Cedevitu 79:76 zahvaljujući vrlo dobroj drugoj i četvrtoj četvrtini. Trener Cibosa Jasmin Repeša na konferenciji za novinare izrazio je želju da njegova momčad ne upada u "propadanja" te pohvalio motiv svojih igrača da u završnici uzmu dva boda. S druge strane, strateg Cedevite Dražen Anzulović rekao je kako je njegovom sastavu pobjeda iskliznula iz ruku zbog previše forsiranja šuta i loših reakcija u obrambenom skoku.

Trener Cibone Jasmin Repeša prepoznao je htijenje oba sastava da dođu do pobjede u zagrebačkom derbiju. "Prije svega čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na želji i volji koju su pokazali da bi dobili utakmicu te zahvalio publici koja je u petak u 19 sati došla u ovolikom broju. To je najvažnija stvar za hrvatsku košarku", istaknuo je u uvodu.

Damjan Rudež, igrač Cibone (13 poena, 5 skokova): "Sretni smo što smo pobijedili. Svi pričaju da je nebitna prva pozicija prije doigravanja, ali ja se ne bih složio s tim. Naporno smo radili cijelo vrijeme za sve ove pobjede i zaslužili smo ih. Sad smo u dobroj situaciji, ali još je rano za bilo kakve prognoze. Sretni smo što imamo "jedinicu" zasad i probat ćemo što bolje odraditi ove utakmice koje su do kraja da se pripremimo za polufinale."

Vezane vijesti

Nije bio zadovoljan prvim poluvremenom u kojem je, kako kaže, Cedevita dolazila do lakih koševa. "Moj prvi tajmaut bio je prouzrokovan time što je najdalja distanca s koje je Cedevita zabila bila samo metar. To nije bilo dopustivo", nastavio je dodavši kako su protivnici u drugoj dionici došli do serija koje su djelomično došle nakon rotacije među Cibosima.

Zasmetala mu je "crna rupa" u nastavku. "Jako sam ljut što je to propadanje bilo na energetskom planu. Kad se ekipi dozvoli da se razigra, onda ekipa pogađa i šuteve preko ruke. Uveli smo ih u igru i onda je tu bilu puno teže", naglasio je Repeša te na kraju otkrio ključ pobjede.

"Tom jednom dodatnom energijom okrenuli smo zadnju četvrtinu i vjerujem da smo zasluženo dobili utakmicu. Na dobrom smo putu, no moramo otkloniti to propadanje", dodao je zaključivši kako prvenstvo još nije gotovo jer "moramo dobiti jednu utakmicu da bismo bili prvi. Pokazali smo da smo favoriti, no pitanje je možemo li s prikazanim pobjeđivati i u doigravanju."

Vedran Vukušić, igrač Cedevite (9 poena, šut 4/4): "Mislim da je utakmica mogla otići na bilo koju stranu, ali par naših grešaka i njihovih grešaka u napadu odlučilo je pobjednika. Radimo na poboljšanju igre, ide nam nabolje. Stalno imamo problema s ozljedama, borimo se s tim i nastojimo izvući maksimum."

Strateg poraženog sastava Dražen Anzulović smatra kako su manjak raznovrsnosti u napadu te loše reakcije u obrani odnijele crvenima mogućnost pobjede. "U ovakvoj jednoj dobroj utakmici moraš imati puno više pameti da bi je završio na način na koji smo je mi htjeli završiti. Taj put u trećoj četvrtini je bio dobar, htjeli smo tako igrati i veći dio utakmice, no nismo imali ni pameti ni koncentracije da iskontroliramo ove dvije stvari."

"Ne mogu reći da se nismo trudili, s više pameti vjerujem da će se ovakve egal-utakmice ubuduće okrenuti u našu korist. Sve ovisi o nama i koliko ćemo biti dobri, a koliko nećemo", prokomentirao je buduće oglede Cedevite Zula te za kraj pohvalio pozitivnu seriju kluba pod Tornjem.

"Posložili su se, imaju kvalitetu, imaju igru i sve se postavilo po njihovim mogućnostima. To sam govorio od početka prvenstva i sada se to potvrđuje", zaključio je.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng21.04.2012. u 01:02
    Polako im ulazi voda u usi, osjecaju da prvenstvo polako visi..
    vlacng