Nogomet

Video: Varea potopio Sarajlije u derbiju

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • subota, 21.04.2012.
Video: Varea potopio Sarajlije u derbiju
Foto: Ivana Karačić

Široki Brijeg je učvrstio drugo mjesto na ljestvici i ohrabren uvjerljivom 3:1 pobjedom nad izravnim konkurentom Sarajevom mirno može putovati na prvu finalnu utakmicu Kupa BiH Željezničaru na Grbavicu. Domaća momčad na teškom blatnjavom terenu bila je bolja svih 90 minuta i propustila je priliku još više dotući nemoćne Sarajlije.

Široki Brijeg - Sarajevo 3:1 (2:0)

Premijer liga BiH, 23. kolo
Stadion Pecara, gledatelja: 1.000
Suci: Danijel Pajić, Janjić i Perić (svi Bijeljina)

Strijelci: Torlak (autogol) 13', Varea 23' i 56'; Husejinović 63'

Žuti kartoni: Ivanković 4', Torlak 34', Šćepanović 69', Bertoša 72', Čomor 74' i Ćorić 86'

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Jefthon, Ješe, Bertoša, Marciano, Ivanković (od 62' Kožul), Zakarić (od 58' Bajano, od 90' Ljubić), Wagner, Šilić, Varea
Trener: Marijan Bloudek

Sarajevo: Adilović, Toromanović, Torlak, Dupovac, Belošević, Čomor, Sesar (od 46' Husić), Suljić (od 60' Haskić), Šćepanović, Krpić (od 46' Husejinović), Matko
Trener: Dragan Jović

Premda je travnjak na Pecari bio natopljen vodom i sklizak, nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva prikazali su jako dobru igru i opravdali visok plasman na ljestvici. Uvjerljivom pobjedom momčad Širokog Brijega sad je učvrstila drugo mjesto, pobjegla Sarajevu pet bodova i u prilici je visok plasman zadržati do kraja. Domaći su od prve minute krenuli odlučno prema vratima Adija Adilovića i iz prve prilike došli su do pogotka.

Marijan Bloudek, trener Širokog: "Prezadovoljan sam uvjerljivom pobjedom. Pobijedili smo jaku momčad Sarajeva koja nam se suprotstavila i u svakom trenutku prijetila. No, naša momčad je kvalitetnija, znala je kontrolirati igru i rezultat i ovo nije kraj sezone za nas. Imamo mi svoje ciljeve i idemo ih ispuniti. Nećemo se zadovoljiti samo drugim mjestom i finalom kupa".

Dragan Jović, trener Sarajeva: "Čestitam Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi iako nije dominirao svih 90 minuta. Presudili su pogoci iz prvog poluvremena, a kad je bilo 3:0 nije bilo realno ni očekivati da se vratimo. Iskusni igrači Širokog Brijega koji su dobro tehnički potkovani iskoristili su prostor koji smo im dali, stajali smo daleko od lopte i pošteno su nas izmorili u jednoj korektnoj igri".

U 13. minuti Brazilac Wagner Santos Lago prošao je desnom stranom i zavrnuo loptu u sredinu, gdje su kao zapete puške čekali Juan Manuel Varea i Dalibor Šilić. Preduhitrio ih je kapetan Sarajeva Sedin Torlak. Zakačio je prizemnu loptu i klizećim startom je gurnuo u vlastitu mrežu. Samo deset minuta kasnije vratar Sarajeva opet je morao po loptu u mrežu. Loptu je s lijeve strane ubacio Dinamov nogometaš na posudbi u Širokom Brijegu Goran Zakarić, a Argentinac Varea glavom je loptu poslao pod gredu.

I u nastavku je domaćin krenuo odlučno, a u 56. minuti dugokosi Argentinac izmamio je još jednom pljesak tribina. Loptu je s lijevom boka u prazan prostor ubacio kapetan Šilić, Varea je osjetio njegovu namjeru, pretrčao stopere Sarajeva, a kad mu je vratar Adilović krenuo u susret majstorski ga je u stilu Davora Šukera prebacio. Poslije toga Sarajlije su se oslobodili pritiska i došli do počasnog pogotka.

Malo je obrana domaćih "zaspala", u prazan prostor je s loptom utrčao Said Husejinović, a kad mu je Luka Bilobrk krenuo u susret plasirao je pokraj njega prizemnu loptu u mrežu. Imao je Široki Brijeg u 80. minuti priliku za povećanje prednosti. Opet je Varea prebacio vratara Sarajeva. Lopta je završila u mreži, a pomoćni sudac Siniša Janjić je neopravdano signalizirao zaleđe. U 88. minuti opet je Varea bio u prilici nakon Šilićeva dodavanja, no Adilović je ovaj put pročitao njegov lob-udarac.

Premijer liga BiH, 23. kolo:
Široki Brijeg - Sarajevo 3:1 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!