Premijer liga - Liga za prvaka, 5. kolo, 02.05.2012, 17:00 h
Karlovac 33:41(17:20) RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebaši nakon Kiela do teške pobjede u Karlovcu

Damir Žbulj • srijeda, 02.05.2012.
Zagrebaši nakon Kiela do teške pobjede u Karlovcu
Foto: Davor Sajko

U susretu petog kola Lige za prvaka rukometne Premijer lige igrači Croatia osiguranje Zagreba stigli su do pobjede na gostovanju kod Karlovca. Međutim, konačnih 33:41 ne otkriva kako je domaćin odigrao odličnih 50 minuta utakmice i kako je držao priključak sve do same završnice ovog rukometnog dvoboja...

Nakon uspješno odrađene europske sezone, u kojoj su pobijedili i aktualne europske prvake Barcelonu, u kojoj su stigli do četvrtfinala Lige prvaka gdje su u dvije dramatične utakmice protiv favoriziranog njemačkog Kiela ostali kratki za nastup na završnom turniru četiri najbolje ekipe Europe, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba vratili su domaćim rukometnim obvezama.

Liga za prvaka rukometne Premijer lige stigla je do petog kola u kojemu je CO Zagreb gostovao u Karlovcu kod istoimenog domaćina. Zagrebaši su zbog europskih obveza odradili samo dva kola, upisali domaće pobjede protiv Nexea i Poreča, dok su Karlovčani u četiri dosadašnja odigrana dvoboja upisali dva poraza, remi, ali i važnu pobjedu protiv sisačke Siscije.

Otvorili su Zagrebaši, bez Ivana Balića koji je čitav dvoboj odgledao s klupe, utakmicu u laganom ritmu, računajući kako će pobjeda stići samo od sebe, no, Karlovčani su imali drugačije planove te su priključak s favoriziranim hrvatskim prvakom držali dobrih 50 minuta, popustivši tek u samoj završnici.

U igri bez kvalitetnih i čvrstih obrana gosti iz Zagreba držali su početnu prednost, no Karlovčani su im stalno prijetili te nisu dopuštali igračima Slavka Goluže veću rezultatsku prednost. Golom Batinića sa sedam metara u 14. minuti samo su na pogodak zaostatka, ali Zagrebaši tada ipak serijom golova Horvata i Špilera pa kontrama Štrleka i Šprema odlaze do 20. minute i na +4, da bi se ubrzo razlika popela i na šest golova viška.

Međutim, opuštaju se tada ponovno Zagrebaši. Uz neshvatljivo mlak pristup u obrani, ali mora se priznati i dobru igra Karlovčana, domaćin na krilima Bačića, Kozine i Obranovića radi seriju 5:0 te stiže samo na -1, nešto više od dvije minute prije odmora. Do poluvremena gosti postižu još dva pogotka, u samoj završnici Horvat je precizan s linije sedam metara, za 17:20 CO Zagreba pred početak drugog dijela.

Najefikasniji u redovima gostiju u prvih 30 minuta bio je kapetan Horvat s pet postignutih pogodaka, dok je Karlovac predvodio Sandro Obranović, koji je četiri puta svladao Šegu.

Učinak igrača

U redovima pobjednika istaknuo se ponovno kapetan Zlatko Horvat s devet postignutih pogodaka, Štrlek i Špiler zabili su po šest, Marko Kopljar dodao je pet pogodaka, Tonči Valčić četiri puta se upisao u istu strijelaca, njegov brat Josip, ako i Šprem dodali su po tri, Gojun i Marić zabili su svaki po dva, dok jedan pogodak postigao i mladi Ante Kaleb. Šego je imao deset obrana, dok je određenu minutažu dobio i Pešić s uspješno zaustavljene dvije lopte. Kod domaćina vratar Luka Prezelj skupio je osam obrana, većinu u nastavku utakmice, dok su se napadački istaknuli Sandro Obranović i Ivan Bačić s po sedam pogodaka, dok su Batinić i Mandalinić zabili svaki po pet pogodaka.

U nastavku, još bolja i angažiranija igra Karlovčana. Požega i Huljina drže domaćina na samo pogodak manjka, razbranio se odlični mladi domaći vratar Luka Prezelj, koji skida sedmerac Horvatu, a s igračem više u 37. minuti utakmice domaćin pogotkom Bačića dolazi i do izjednačenja, za 22:22.

S dva uzastopna pogotka goste budi Tonči Valčić, no, dosadno uporni domaćin, nošen grlatom podrškom publike jednostavno ne želi potpisati kapitulaciju. Ulogu predvodnika tada preuzima Mandalinić, koji je bez problema nalazio put do mreže gostiju, postigao je u tom razdoblju i svoj peti pogodak, fantastični Prezelj ponovno brani pokušaj Horvata sa sedam metara te je na ulazu u posljednjih deset minuta susret rezultatski na nuli, jer je na semaforu 29:29.

Ipak, izgleda kako je domaćinu ponestalo snage u završnici, Zagrebaši su ubacili u veću brzinu te pred kraj susreta slomili otpor solidnog karlovačkog sastava. Probuđeni stariji Valčić postiže svoj četvrti pogodak, bolja i čvršća obrana omogućila je kontre i golove za Štrleka, Špiler postiže 40. pogodak Zagrebaša dvije minute prije kraja, dok je za konačnih 33:41 zabio mladi Ante Kaleb, kojem je Goluža dao priliku tek u samoj završnici ovog dvoboja. Kapetan Horvat bio je najbolji strijelac susreta s devet postignutih pogodaka, dok su Štrlek i Špiler po šest puta tresli mrežu dobrog domaćeg vratara Luke Prezelja. Domaćine su predvodili Obranović i Bačić, svaki sa sedam golova.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Siscia25:24Split
Poreč26:26Nexe Našice
Karlovac33:41RK Zagreb
1RK Zagreb 10334:257+7720
2Nexe Našice 10303:283+2010
3Siscia 10264:286-229
4Split 10286:306-208
5Poreč 10238:267-297
6Karlovac 10279:305-266

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 17:55
    Ništa neobično moralo je ostavit traga
    Obrisan korisnik