Nogomet

Video: Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra, Šahtar na korak do naslova

Borna Rupnik • srijeda, 02.05.2012.
Video: Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra, Šahtar na korak do naslova
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić upisao se u strijelce u gostujućoj pobjedi svog Dnipra, a Šahtar je kolo prije kraja stekao možda i odlučujuću prednost u borbi za naslov prvaka...

Pretposljednje kolo ukrajinskog prvenstva donijelo je kiks kijevskog Dynama, koji je na gostovanju kod Zorje odigrao samo 0:0, pri čemu je Ognjen Vukojević iz igre izašao u 62. minuti.

To je iskoristio Šahtar na gostovanju kod Metalista u Harkivu, premda je gubio 1:0 od 11. minute golom Blanca. Preokret i sva tri boda za Šahtar osigurali su Luiz Adriano u 36. i Fernandinho u 50. minuti susreta. Kapetan Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, a Eduardo nije konkurirao za sastav.

Šahtar kolo prije kraja ima dva boda prednosti nad najvećim rivalom i može potvrditi naslov protiv posljednjeplasirane Oleksandrije.

U pobjedi Dnipra nad Metalurgom 3:0 jedan je pogodak postigao hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić, pravovremenim utrčavanjem na bližu vratnicu. On je bio precizan u 41. minuti, za 2:0, prije i poslije pogodaka Zozulje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!