Nogomet

PL BiH: Visoka pobjeda Širokog Brijega nad Leotarom

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • četvrtak, 03.05.2012.
PL BiH: Visoka pobjeda Širokog Brijega nad Leotarom
Foto: Josip Tolić

Široki Brijeg sve je bliže osvajanju drugog mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U susretu 25. kola pobijedio je trebinjski Leotar na Pecari uvjerljivo, 5:1. Na temelju rezultata dalo bi se zaključiti da je domaćin došao lako do pobjede, no nije bilo tako. Prvo poluvrijeme završilo je 1:1 u slaboj igri, a nastavak je donio nogomet za uživanje s četiri pogotka i još bar toliko prilika razigranih Plavih.

Široki Brijeg – Leotar 5:1 (1:1)

Premijer liga BiH, 25. kolo, stadion Pecara, gledatelja: 300
Suci: Elmir Pilav, Đozić i Imamović (svi Sarajevo)

Strijelci: Šilić 25', 59'/11 m, Wagner 51', Varea 61', Roskam 85'; Ristić 20'

Žuti kartoni: Brekalo 19', Šilić 43', Roskam 82'; Aničić 27', Vuković 87'

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Brekalo, Ješe, Bertoša, Marciano (od 61' Kožul), Ivanković, Kvesić (od 64' Zakarić), Wagner, Šilić, Varea (od 79' Roskam)
Trener: Marijan Bloudek

Leotar: Milenković, Sušić, Zorić, Nastić, Andrić, Stojanovski (od 71' Akuffo), Kokić (od 63' Vuković), Lekić, Cimirot (od 63' Dreč), Ristić, Aničić
Trener: Borče Sredojević

Malobrojni gledatelji zadovoljni su napustili stadion na Pecari. Vidjeli su šest pogodaka, dobru i sadržajnu igru, osobito u drugom poluvremenu i zapljeskali visokoj pobjedi od 5:1 Širokog Brijega. Početak utakmice, međutim, nije dao naslutiti konačni rasplet. Gosti iz Trebinja iz prve napadačke akcije došli su do pogotka. U 20. minuti, nakon prekršaja Slavka Brekala na Igoru Aničiću, ubačenu loptu iz slobodnog udarca pred vratima Luke Bilobrka glavom je zaustavio Dragan Ristić i poslao je u mrežu.

Radost gostiju potrajala je samo pet minuta. Nakon prekršaja na Wagneru Santosu Lagu 25 metara ispred vrata gostiju, slobodan udarac izveo je kapetan Dalibor Šilić pogodivši obrambeni zid. Lopta ga je u stvari okrznula, promijenila smjer, prevarila vratara Boška Milenkovića i završila u njegovoj mreži. Trudili su se domaći doći i do drugog pogotka, no dobar udarac glavom Juana Manuela Varee zaustavio je trebinjski vratar. Jedno dosta nezanimljivo poluvrijeme, odigrano po velikoj sparini, završilo je 1:1.

U nastavku je na terenu zagospodarila samo jedna momčad, Široki Brijeg. Nizale su se lijepe akcije jedna za drugom. Već u 51. minuti Dino Ćorić gurnuo je loptu Šiliću koji je sjajno uposlio Wagnera, a raspoloženi Brazilac s lakoćom je pogodio za 2:1. Osam minuta poslije semafor je zabilježio i treći pogodak domaćih. Nakon prekršaja obrane Leotara na Varei, opravdano dosuđeni jedanaesterac točno je izveo Šilić i povećao prednost na 3:1.

Začetnik akcije za četvrti pogodak bio je mladi Mario Kvesić. Proigrao je Wagnera, koji je serijom driblinga prošao kroz obranu Leotara, zaobišao i vratara Milenkovića, a onda nesebično gurnuo loptu prema Varei koji je gurnuo loptu u mrežu, a svoje prezime preselio na semafor. Nakon još nekoliko propuštenih prilika seriju pogodaka završio je Mateo Roskam u 85. minuti. Prethodila mu je lijepa akcija Wagnera i Šilića, dvojice veterana u pobjedničkom timu koji su najviše pretrčali na utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!