Košarka

Nowitzki: "Trebamo igrače koji sami znaju povući prave poteze"

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 07.05.2012.
Nowitzki: "Trebamo igrače koji sami znaju povući prave poteze"
Foto: EPA

Sezona Dallas Mavericksa završila je metlom u prvom krugu doigravanja. Nadigrala ih je iskusnija i zrelija momčad Thundera od one koju su Mavericksi godinu ranije izbacili u finalu Zapada. Ali i u rosteru Mavsa promijenilo se štošta pa rani izlazak iz doigravanja nikoga nije previše iznenadio...

Rukovodstvo Dallas Mavericksa je nakon prošlogodišnjeg osvajanja naslova ove sezone odlučilo financijski olakšati roster. U šampionsku momčad tako nisu odlučili vratiti Tysona Chandlera, J.J. Bareu, DeShawna Stevensona ni Carona Butlera.

Kao pojačanja trebali su poslužiti Vince Carter i Lamar Odom, ali Carter nije uspijevao pronaći kontinuitet, a Odom se razišao s organizacijom i napustio Dallas.

"Trebaju nam neki igrači koji znaju sami povući prave poteze. To je poprilično očito. Ako pogledate momčadi s vrha, vidite da imaju dvojicu ili trojicu igrača kojima će dati loptu i koji će napraviti što je potrebno", izjavio je za The Morning News u Dallas Dirk Nowitzki.

Carlisle bi trebao ostati

Predsjednik Mavericksa, Donnie Nelson, izjavio je kako očekuje da će organizacija nastaviti suradnju s trenerom Rickom Carlisleom kojemu uskoro ističe četverogodišnji ugovor. Carlisle nakon četiri sezone s Mavericksima ima omjer 198-114 i osvojeno prvenstvo.

"Mi volimo njega, on voli nas i takve situacije se uglavnom riješe pozitivno. Rick ne ide nigdje. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da ulazimo dublje u tu problematiku, ali ne vjerujem da će se stvari promijeniti."

Nijemac je ranije ove sezone priznao kako momčad zna biti "stara i spora", a i sam je zbog povratka u formu propustio nekoliko utakmica. U prvom krugu doigravanja poraženi su od Thundera 4-0.

Nowitzki je upravo Duranta, Westbrooka i Hardena naveo kao primjere igrača koji znaju i mogu povući momčad. Mavericksi su prošle sezone imali osmi, a ove 22. napad lige.

"Ako želite biti elitna momčad trenutno u ligi, morate imati dvojicu, trojicu koji mogu povući u svakom trenutku", dodao je Nowitzki.

Mnogo sati potrošeno je u raspravama oko ispravnosti klupske politike. Mark Cuban je s novim kolektivnim ugovorom donio i odluku da "podigne ručnu" kada su u pitanju troškovi na plaće igrača i eventualni ulazak u područje veoma oštrog poreza na luksuz.

Pod upitnikom će se tako ovog ljeta naći i veterani Jason Kidd i Jason Terry koji je i sam dao naslutiti da je odigrao možda i posljednju utakmicu u dresu Mavericksa. Na odlasku je možda i Brendan Haywood kojemu su na ugovoru ostale još tri godine vrijedne 28 milijuna dolara. Kao kandidat za amnestiranje izdvojio se i Shawn Marion, a izgledan je i odlazak Delontea Westa.

Većina momčadi, još uvijek aktualnih prvaka, trenutno je bliže odlasku nego ostanku. U Dallasu se posljednjih dana sve češće razgovara o Deronu Williamsu i Dwightu Howardu, iako je još prerano za špekulacije oko dolaska jednoga i/ili obojice.

"Zabrinut? Jesam. Moramo se poboljšati. To je moja jedina briga", naglasio je Nowitzki.

Već iduća sezona mogla bi nam pokazati je li uprava kluba dobro postupila s (pre)ranim pozicioniranjem za hvatanje "velikih riba".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 00:36
    ovdi je mislija da je iskusnija momcad OKC-a u odnosu na proslu godinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 23:34
    @doris : nisi, još uvijek piše iskusnija ! Mario je malo zabrijo :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 20:00
    How on Earth je OKC iskusnija ekipa od Dallasa? :) Edit: Ili sam ja krivo pročitao prvi put ili je ispravljeno. 
    Obrisan korisnik