Košarka

Ukić i Bogdanović nisu uspjeli spriječiti potpuni potop Fenerbahčea

Bernard Jurišić • četvrtak, 10.05.2012.
Ukić i Bogdanović nisu uspjeli spriječiti potpuni potop Fenerbahčea
Foto: Kristijan Komarica

Sezona "hrvatskog Fenera" završena je bez ijednog trofeja. Momčad trenera Nevena Spahije, za koju igraju tri naša reprezentativca, poražena je u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja od Bešiktaša i tako predala prošlogodišnji naslov na drugu adresu. Ukić i Bogdanović bili su jedini na potrebnoj razini, no ostatak momčadi nije im dao podršku...

Nakon turskog kupa i Eurolige, Fenerbahče Ülker ostao je "kratkih rukava" i u prvenstvu Turske. I to već na prvoj prepreci, u dvije utakmice protiv gradskog rivala Bešiktaša "hrvatski Fener" doživio je poraze i sezonu završio u četvrtfinalu doigravanja.

Nakon što je pobjedom u svojoj dvorani stekao prednost u seriji, Bešiktaš je sve riješio već u drugo utakmici, pred Fenerovim navijačima. U izjednačenoj utakmici ključna je bila treća četvrtina koju su "crno-bijeli" dobili s 18:9 i u posljednjoj četvrtini sačuvali pobjedu 77:74 kojom su se plasirali u polufinale.

Jedini koji nije zakazao u Fenerbahčeovoj zadnjoj utakmici sezone je hrvatski tandem Ukić - Bogdanović, koji je vukao svih 40 minuta, ali nije bio dovoljan. Bogdanović je utakmicu završio s 22 poena, tri skoka i svije asistencije, Ukić se zaustavio na 19 poena, po tri asistencije i skoka.

"Sezona je za nas završila razočaravajuće, ali s obzirom na sve što nam se događalo nije se ni mogao očekivati bolji završetak. Cijelu sezonu borili smo se s ozljedama i nedaćama, doigravanje smo dočekali samo s jednim visokim igračem, a to je u ovakvoj konkurenciji teško nadoknaditi. U prošle dvije sezone osvojili smo sve u Turskoj, pa je čudno završili sezonu bez trofeja. No, treba gledati naprijed, odmoriti se i kvalitetno pripremiti za novu sezonu", rekao je Ukić za Sportnet neposredno po završetku utakmice s Bešiktašom.

A tko će je sve od Hrvata dočekati u Fenerbahčeu - veliko je pitanje. Pozicija trenera Spahije nije više sigurna, momčad će ovog ljeta trebati značajan "remont", no za hrvatsku reprezentativnu trojku nema straha. Marko Tomas nakon sezone izgubljene zbog ozljede je u najužim planovima euroligaške Cedevite, a Ukiću i Bogdanoviću sigurno neće nedostajati atraktivnih ponuda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 11:26
    Ukiću, odi na sezonu u svoj matični klub, bio bi Bog toj dici...
    Obrisan korisnik
  • snoopy10.05.2012. u 10:27
    a tko zna možda Spahije dobije otkaz u Feneru, pa on dođe u Cedevitu, e to bi bio posao
    snoopy
  • njanjo10.05.2012. u 09:23
    bogdanović bi se trebao okušati u nba... ima fizičke predispozicije, dobar šut i još je uijek mlad i može napredovati... uostalom ako su ilyasova i jennings uspjeli iako nisu imali strašne sezone u nba-u onda može i bogdanović...
    njanjo
  • Obrisan korisnik10.05.2012. u 08:59
    tomas 99% ide u cedevitu, bogdanović već ovo ljeto možda ode u Brooklyn Netse, a Ukić...tko zna gdje će ta ptica selica. spahija je čini mi se, po prvi puta u karijeri lagano podbacio u nekom klubu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2012. u 08:30
    Tomas u Cibonu majstore...ipak je Cibona brand...tamo ćeš još napredovati jer ipak je Repeša najbolji trener kod kojeg bi mogao doći...svaka čast Zuli al nije mu do koljena...
    Obrisan korisnik